Przejdź do forum
NL 5 POKERSTARS ZOO...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL 5 POKERSTARS ZOOM FR 11k hands +14bb/100h

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
674 Wyświetlenia
bluffhunter
PokerStrategist

Statystyki z gry z NL 5 Zoom na czterech stołach. Wydaję mi się że mam Leak w postaci tego, że do groma nie wiem jak się bronić przed 3-betam. Jaki zakres powinienem bronić. Przeważnie gram Call z rękami typu AK,AQ i za duzy fold do Cbetów na niskich bordach.

tools:

preflop:

flop:

turn:

river

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
bluffhunter Autor wątku
bluffhunter
PokerStrategist

zajebiscie ze komus sie chce ocenic

Odpowiedz
Cytat
xTcWarMaster
PokerStrategist

Na tak małej próbce to można ocenić jedynie twoje Reise1st, 3bet i c-bety i coś tam jeszcze trener znajdzie. I jak zerknąłem na te staty co wymieniłem, to one są spoko :).

11kH to dla niektórych jeden dzień, a znajdziesz i takich dla niektórych to pół dnia. Zagraj 100kH i trener wyciągnie wtedy coś z tego. Na 10k to można grając świetnie mieć słabego runna i odwrotnie.

Odpowiedz
Cytat
filipescu88
Oldschool Grinder

-spory cold call utg,mp vs utg
-fold vs resteal, tutaj to zalezy kto cie restealuje (jak ziom ma <8% vs steal to mozesz nic nie robic, jak ma 20% no to wtedy powinienes jakies 4bety wprowdzic + calle łapek ktore dominuja jego range )
-bardzo szczery c/r

Sam gram zazwyczaj bez hud'a a jak gram to z hm2, wiec dla mnie katorga ogarnac pt4 :D

No i co najwazniejsze 11K rozdan to nie probka ja gram czasem z 16K dziennie :P

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Siemanko.

Jak już chłopaki zauważyli - 11k hands, to bardzo mało :)

Zwróc uwagę, czy nie da się stalować więcej z CO/BU. Pewnie na zoomie się da + nawet z SB powinno się dać grać szerzej i robić na tym sporo profitu.

Z foldami vs 3bety jest tak, że często lepiej dużo foldować, niż za dużo callować i robić jakieś ogromne błędy postflop. Na NL5 praktycznie nikt nie będzie tego exploitował, jednak zacznij zwracać uwagę na to jak 3betują przeciwnicy i jeśli ktoś będzie 3betował więcej, to pasuje na niego odejśc trochę od schematu i zacząć grać nieco luźniej.

Sam też zacznij trochę więcej 3betować, bo EP-BU masz 3bet, który prawie nie istnieje.

Próbki zaczyna nam brakować już na podstawowe staty postflop, jednak... kiedy nie cbetujesz, to poddajesz prawie cały zakres, z jakim grasz check.

Twój donkbet, raise CB, check/raise, to w zasadzie nutsy.

Fold to CB 51%, to nie jest dramat, bo pewnie większośc przeciwników po ptostu tego jakoś szczególnie nie wykorzysta, ale jeśli chcesz nad tym popracować, to najpierw trzeba zwrócić uwagę na kogo i jaki zakres callujesz preflop - dopiero wtedy da się pracować nad tym co robisz postflop.

Na turnie jedyne co można określic po tej próbce hands, to Twoja frekwencja cbetów, która rysuje się na niską i pewnie ogólnie warto zwrócić na to uwagę, ale jak się domyślam, bardziej chodzi tutaj o to, co planujesz na flopie i co robisz na flopie, niż o sam turn, który jest wynikiem Twoich wcześniejszych decyzji. Plus fakt, że masz CB <50%, a check/foldujesz bardzo czesto, bo aż 79% (fold to float).

Odpowiedz
Cytat