Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl 5 KK

6 Posty
4 Użytkownicy
1 Reakcje
310 Wyświetlenia
pawel9

Pewnie mi napiszecie, że to dobre sprawdzenie ale czułem, że jestem z tyłu a ona ma AA, JJ albo coś w stylu AQ, AJs niestety lekki tlit plus brak dyscypliny = strata stacka

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Gomez224

1) Pre-flop za nisko oop 3betuje x4.
2) Nie ma możliwości ucieczki.

Odpowiedz
Cytat
PhoenixAssassin

Zgadzam się z Gomezem. Zrobiłeś dokładnie te same błędy, co w ostatnim rozdaniu, czyli zbyt niski sizing 3beta, a potem brak umiejętności policzenia podstawowych oddsów.

Odpowiedz
Cytat
pawel9 Autor wątku
pawel9

oddsów, jak byś to policzył

Odpowiedz
Cytat
PhoenixAssassin

Masz tutaj sizing ~160% do calla. Oznacza to, że potrzebujesz około 38% equity, żeby call był b/e. Taki all-in to nie jest mocny range, ale nawet jeśli uwzględnimy, że wrzuca tutaj JJ, 88, T9s, A high FD, K high FD, AJ itd, to wychodzi, że masz ponad 50% equity. Vs sety masz 8%, vs A high FD flipujesz (a to ma najwięcej combo), vs T9s, K high FD oraz AJ masz ponad 50% equity. Sety mają tutaj tylko 6 combo, czyli mniej niż AJ, przeciwko któremu masz ~80% equity i zagra tak zdecydowanie częściej od setów. Więc zarabiasz tym callem bardzo dużo nawet vs o wiele zbyt mocny range niż będzie w rzeczywistości, fold jakiejkolwiek OP byłby tutaj olbrzymim błędem.

Odpowiedz
Cytat
pokerfish23

Preflop do 14bb , flop łatwa decyzja.

Odpowiedz
Cytat