Przejdź do forum
nl 5 AK s board wy...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl 5 AK s board wydał mi się zbyt ryzykowny

10 Posty
7 Użytkownicy
18 Reakcje
1,311 Wyświetlenia
pawel9
Oldschool Grinder

PokerStars, Hold'em No Limit - $0.02/$0.05 - 5 players
Replay this hand on Upswing Poker

Codau26 (UTG): $5.56 (111 bb)
Ups I Do It (CO): $5.71 (114 bb)
bilanezu (BU): $6.98 (140 bb)
WGaliaW (SB): $5.00 (100 bb)
iBIessed (BB): $10.05 (201 bb)

Pre-Flop: ($0.07) Hero (Ups I Do It) is CO with K A
1 fold, Ups I Do It (CO) raises to $0.15, bilanezu (BU) calls $0.15, WGaliaW (SB) 3-bets to $0.75, 1 fold, Ups I Do It (CO) calls $0.60, 1 fold

Flop: ($1.70) J K T (2 players)
WGaliaW (SB) checks, Ups I Do It (CO) bets $0.64, WGaliaW (SB) raises to $1.28, Ups I Do It (CO) folds

Total pot: $2.98 (Rake: $0.12)
WGaliaW (SB) wins $2.86

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
aleasy77
PokerStrategist

Na tych pozycjach w sumie można stackować się też preflop z tą ręką. Co do flopa to chyba bym sprawdził po tym check-min raise i zobaczył co się stanie na turnie.

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry
Oldschool Grinder

Pawel, grasz dla przyjemnosci ? jaki jest twoj plan ? czego chcesz od pokera ?
zdajesz sobie sprawe ze z tym podejsciem nie masz szans na sukces bo bezpiecznych sytuacji w pokerze jest za malo zeby wygrywac grajac tylko takie?

odnosnie rozdania, spoko jak masz czutke mozna tak zagrac problem w tym ze jak tak grasz caly czas , to zostaniesz zniszczony. Ludzie maja na ciebie notki i cie doja na potege.
Gra na chlopski rozum rozkminiajac na 1 levelu tylko to co widza oczy nie wystarczy, tak sie gralo w 2000.

Gralem kiedys z toba na stole, scianisz w h a w 3 bet potach oddajesz mase hajsu.

Problem w tym ze nie szukasz zmiany. nie wiem w sumie po co postujesz handy, oprocz tego nie wykazujesz zadnego zainteresowania pokerem i skokiem skilla, nie wiem czy to przez brak czasu czy przez co ale jakies 300k rozdan na nl5 nl10 b/e chyba powinno juz ci zaswitac ze to nie wariancja.

no offence.

Odpowiedz
Cytat
bikmak99
PokerStrategist

+ dla Dzika za składnie. Jak chce to potrafi.

Odpowiedz
Cytat
Gomez224
PokerStrategist

CO vs SB to też uważam, że z AK możesz pokusić się o 4bet. Co do flopa to widziałem już wile takich akcji gdzie x/r będzie grał z setem TT, JJ, KK i stritem AQs, Jeśli nie masz readów to fold jest do przyjęcia. Z tym, że chodzi o to byś jednak wiedział jak najwięcej o przeciwniku wtedy łatwiej podejmuje się decyzje.

Inna kwestia jest taka, że nie wyciągasz w ogóle wniosków z tego co Ci piszemy.

1) Wrzucasz gołe rozdanie.
2) Nie piszesz nic o przeciwniku.
3) Nie rozpisujesz analizy na poszczególnych streetach.
4) Nie dzielisz się żadnymi założeniami, przemyśleniami.

W taki sposób nie nauczysz się analizować rąk i wyciągać wniosków na przyszłość

Odpowiedz
Cytat
kamzak
Oldschool Grinder

easy all in pre flop w tej sytuacji :)

Odpowiedz
Cytat
esKaa
PokerStrategist

Paweł po prostu chwali się rozdankiem, jak się kolejnego fishora hero fold'uje, a Wy się tu znów produkujecie. :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
pawel9 Autor wątku
pawel9
Oldschool Grinder

postaram się coś więcej na przyszłość pisać, jeśli chodzi o opisywanie przeciwników to nie wiem co pisać często na kogoś mam tak mało rozdań...

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry
Oldschool Grinder

Spoko poprostu pisz co myslisz o graczach populacji itp na czym bazujesz ridy im wiecej napiszesz tym wiecej mozna bedzie sie wypowiedziec.

Odpowiedz
Cytat
Gomez224
PokerStrategist

Rozpisuj sobie to tak jak ja Ci nie raz opisuje.

1) Info o graczu statystyki, ready, tendencje itp
2) Rozpisujesz sobie analizę od poszczególnych faz:
[*] Pre-flop - dlaczego robisz call, dlaczego 3bet, dlaczego 4bet it.
[*] Flop - dlaczego grasz bet czy dla value czy dla blefu. Jeśli dla value od czego chcesz dostać call, jeśli dla blefu jaką lepszą rękę chcesz wyrzucić z rozdania.
[*] Turn - jw.
[*] River - jw.

Dodatkowo jak stawiasz gościa na jakiś range warto sobie wrzucić do equilaba i zobaczyć symulacje jak nasza ręką wygląda vs jego range. Zobaczysz, że im więcej będzie robił takich analiz tym lepszą świadomość gierki zbudujesz za jakiś czas.

Odpowiedz
Cytat