Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] nl 5 11k

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
299 Wyświetlenia
Darek6789

Witam, bardzo byłbym wdzięczny za wszelkie pomocne analizy moich 11k rąk z gry na nl5. Dodam, że jestem jednym z tych którzy grali na FTP (nl10) a teraz muszę się przebijać od samego dna na Everest:/
Jak widać od 11k rąk stoję w miejscu, szczerze mówiąc jestem tym dość poirytowany, wiem, że popełniam błędy i jak sam analizuję sesję na spokojnie to zawsze kilka z nich wyłapię ale wydaje mi się, że głównym powodem tego, że stoję w miejscu są przegrane z rękami typu AA, KK, AKs, AKo... najczęściej jest tak, że gdy już dostaję tego typu zakres (mówię o trochę szerszym niż napisałem powyżej) albo dostaję 8xfold albo mam akcję w której ktoś z niską parą lub w ogóle śmiesznymi rękami kompletuje jakiegoś strita lub flusha.

Wiem, że nie jestem sam z takimi problemami i głównie zależy to od mojej gry (choć wrażenie, że mam meeeeega pecha pozostanie jeszcze w mojej głowie przez długi czas) i dlatego prosiłbym o jakąś konstruktywną analizę kogoś kto ma zdecydowanie większą wiedzę niż ja.

Z góry dziękuję!
Pozdr!

4 odpowiedzi
damaioshin

murkowato ale ciągle nad kreską..
Jak ktos ogarnia to będzie wykorzystywał twoj wąski zakres a w razie agresji odpusci... więc pozosaje ci tylko dobre table selection.
Poluznij zakres, zwłaszcza z bb bo tu jestes mocno okradany.

Darek6789 Autor wątku
Darek6789

No tak, bardzo murkowato ale tego właśnie nauczyłem się na filmach Pokerstrategy, że na tych limitach taka gra wystarcza, jednak na Everest poker nl5 tak nie jest.
Dzięki za komentarz, czekam na więcej.

Darek6789 Autor wątku
Darek6789

Widzę, że za dużo osób tu nie zagląda... no nic będę czekał ;)

rusher88

Siemanko.

Nie wiem czy to SH czy FR :)

Ale Ty nie grasz zle, bo bardzo dobrze wykorzystujesz image. Problem taki, ze staty sa z probki 5300 hands, co powoduje, ze to sa staty z 2 sesji, wiec mozesz tu miec nawet -10BI i to nie bedzie swiedczylo o niczym.

Jestes mocno aggro, poza tym ze mocno tight. Sredni 3bet, spory squeez, duzy cbet/2nd barrel, duze AF. Tak na prawde majac tyle rak, to Ty za bardzo tendencji graczy z ktorymi gracz nie jestes w stanie wyczuc, a co dopiero mowic o jakims dostosowaniu.

Poki co jestes BE - wroc majac jakies minimanie ~20k hands. Sa osoby, co wrzucaja po 13-15k, ale to nadal malo. Sporo stat nie jest jeszcze stablina wtedy, aby wyciagac konkretne wnioski.

Jesli na prawde nie jestes zadowolony z gry, sprobuj cos zmienic, wiecej zastanawiaj sie nad tym co grasz, zmniejsz/zwieksz ilosc stolow, tak aby lepiej ogarniac gre, albo sie nie nudzic i narazie tak poszukaj problemu. No i zapraszam ponownie za jakies 10 - 15k hands.