Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl 5/10 Sh

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
271 Wyświetlenia
D4rio87

Powoli się szykuje na nl25, ale wydaje mi się ze gram zbyt tight, proszę o analizę.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
rusher88

Siema.

Powoli się szykuje na nl25, ale wydaje mi się ze gram zbyt tight, proszę o analizę.

Nie jestem fanem stwierdzen tego typu. Masz grac tak, zeby wygrywac, a nie tak, zeby to bylo fajne/sth.

To na co mozesz zwrocic uwage pre to:

- waskie steale - wydaje mi sie, ze mozesz to robic szerzej

- waski 3bet - widac jakas gre pozycyjna, ale ogolnie masz plaski - bo niski ten 3bet :) Mysle ze mozesz 3betowac wiecej - zupelnie ogolnie, zarowno value jak i bluff.

- jak na SH to masz prawde mowiac super szczery :) Nie wiem jak na roomie na ktorym grasz, ale jednak na SH, czesto QQ/AK to monstery pre.

- nie do konca podoba mi sie sposob, w jaki bronisz blindow - raczej callujesz, a nie 3betujesz - ja natomiast polecalbym Ci odwrotnosc - staraj sie 3betowac wiecej, a callowac mniej, szczegolnie OOP -> BB vs SB mozesz faktycznie starac sie callowac i grac postflop, ale to tez wymaga od Ciebie troche wiedzy itd.

- Twoj cb w 3bet potach jest tak duzy, ale to jest spowodowane Twoim 3bet range

- uwazaj na swoj calling range, szczegolnie kiedy grasz dosc fit or fold -> masz bardzo duzy fold to CB na flopie ---> na turn/river juz tak nie jest, ale to wynika z tego, ze Ty raczej masz jak callujesz flop. Uwazaj, zeby tutaj nie palic kasy, callujac jakies randomowe rece "bo ladnie wygladaja".

- check/raise i raise CB, sa raczej szczere, co na NL5/10 nie powinno byc niczym dziwnym, ale mozesz po prostu zainteresowac sie tym, jak to zmienic.

Co do ogolnego range, to nie staraj sie go poszerzyc, bo tak! Mozesz powalczyc ze stealami, co wplynie rowniez na VPIP/PFR/Raise 1st, ale to zmaxymalizuje glownie Twoja gre z LP, co spowoduje, ze EP/MP nadal bedzie moglo pozostac w miare tight, co nie jest na prawde zlym pomyslem, bo poszerzanie range z tych pozycji, jest po prostu zalezne od stolow/przeciwnikow/Twoich umiejetnosci - to ostatnie zreszta wplywa na wiekszosc twojej gry przeciez :). Grasz 7bb/100 - nie walcz z tym na sile, bo na prawde jest OK i to co sie na NL10 sprawdza, w wielu przypadkach na NL25 sprawdzi sie podobnie, a do pozostalych rzeczy sie po prostu dostosujesz powoli.

Odpowiedz
Cytat