Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL 10 ZOOM 36k

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
280 Wyświetlenia
Macchiatoo

Witam

Przed szturmem na NL 25 fajnie było by poznać swoje słabości .
I nie śmiać się z mojego steala xD

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
rusher88

Siema.

Hehe, no tak, widac w sumie sporo rzeczy, ktore teoretycznie beda dosc latwe do exploitowania, jednak profituja dla Ciebie z tego powodu, ze one swietnie exploituja przeciwnikow z micro, a jednoczesnie oni nie robia tego samego.
Musisz jednak uwazac z ta gra, bo o ile pewnie wejscie na NL25, gdzie nikt nie bedzie Cie znal ( a przynajmniej na poczatku, kiedy nikt nie bedzie mial na Ciebie probki ), nadal moze byc dla Ciebie bardzo proste ( ludzie beda foldowac, nie beda 3betowac itp. ) to im wyzej bedziesz gral, tym wiecej osob bedzie potrafilo zareagowac na to co grasz w tej chwili i musisz byc otwarty na modyfikacje wynikajace z potrzeby ( jakiegos dostosowania sie przecietnego przeciwnika ).

Steal masz ogromny, sadze ze to spokojnie moze wchodzic i poki nie czujesz presji ze strony blindow - w szczegolnosci duzej ilosci 3betow to jest to OK.

Zwroc jednak uwage na to jak buduje sie Twoj fold to 3bet i jak duze wartosci masz na LP - tu masz podany tylko overall.
Anyway widac ze callujesz 3bet - 4betujesz bardzo malo, wiec musisz sobie ogarnac jak idzie Ci gra w 3bet potach // wyfiltruj sobie spoty w ktorych callujesz tak na dobry poczatek :)

W sumie jak juz jestesmy przy rangeach pre, to plinuj tez tego, zeby z EP/MP nie garac zbyt szeroko, bo to moze bardzo skutecznie zabic profity. Warto co jakis czas sprawdzac czy profitujesz na rekach, ktore otwierasz - oczywiscie wymaga probki.

3bet wydaje sie byc troche plaski i w zasadzie, powiedzialbym ze niski jak na Twoje ogolne pozostale staty :D Mysle ze ogolnie nad 3betem mozesz popracowac. Mysle ze mozesz bardziej wykorzystywac pozycje.

Winrate na BB jest troche kiepski - wiadomo ze to bardzo mala probka, ale zobacz swoje calle, czy przypadkiem nie jestes zbyt happy w tych spotach.

CB flop masz bardzo plaski pozycyjnie. Ty otwierasz prawie 7x wiecej z BU niz z EP, a cbetujesz ten sam % flopow :) Tu jest bardzo duzo czynnikow i rzeczy, ktore musialbym wypisywac, oraz szeregowac ich wartosci, bo na NL10 wiele kwestii nie jest bardzo istotnych. Mysle po prostu ze to bedzie jeden z aspektow nad ktorym musisz bardzo ogolnie popracowac - i to nie tylko w kontekscie flopa, ale kazdego streeta. Cbetujesz relatywnie malo, a do tego Twoj cbet spada w strone rivera, tyle ze tutaj pracuje Twoj range i fakt, ze przeciwnicy nie potrafia nic z tym zrobic - co bedzie na NL25? Ciezko jednoznacznie powiedziec, ale teoretycznie im wyzej pojdziesz, tym wiecej osob bedzie potrafilo zrobic z tym cokolwiek.

Masz spory fold CB to raise, ale to wynika pewnie z 2 przyczyn -> raz ze mimo wszystko range jaki cbetujesz jest szeroki ( mimo malej wartosci % cbetu ), a dwa ze przeciwnicy raiseuja tutaj szczerze, wiec czesto foldujesz. To normalne.

Masz lekko poszerzony callopen pre / w stosunku do przecietnego rega z NL10 FR / wiec musisz uwazac na dominacje i to jest w tym wypadku bardzo wazne. Raz ze musisz uwazac na to, aby nie przenosic foldow na pozniejsze streety, a dwa, ze musisz uwazac na to, aby callujac jakies AJ/AT nie robic zbyt luznych calldownow z Top parkami.

Jesli chodzi o bet vs miss CB, to na tych stawkach, zreszta na wiekszosci, proponuje po prostu im wiecej tym lepiej, bo znakomita wiekszosc przeciwnikow check/folduje po 80% i wiecej zakresu.

Odpowiedz
Cytat
Macchiatoo Autor wątku
Macchiatoo

Doceniam rezygnacje ze snu by analizować moje staty : ) .Moja ostatnia sesja o 3 w nocy skończyła się stratą stacka gdy mój ''mały strit''( z czterech kart) przegrał z 2 parami :facepalm:.
Tak jak się spodziewałem ,leaków milion ale teraz wreszcie wiem nad czym pracować.
Twoim zdaniem wskoczyć na NL 25 i tam próbować korygować błędy czy zostać trochę na NL 10 i doprowadzić do ładu staty ?

Odpowiedz
Cytat