Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl 10 JJ

21 Posty
8 Użytkownicy
109 Reakcje
1,153 Wyświetlenia
pawel9

zrobiłem call ale w zasadzie to nie wiem jak rozgrywać JJ, TT czy 99 z tej pozycji przy takiej akcji

Odpowiedz
Cytat
20 odpowiedzi
PhoenixAssassin

I jaki masz range takiego cold calla 3beta? JJ i TT? Nie ma sensu grać cold calli, jedynie jakby agro waleń otwierał, to by miało sens. Po prostu grasz cold 4beta do 20bb albo foldujesz, w zależności od % 3beta przeciwnika. Postflop zależy, ale na wielu graczy w 3wayu będzie to dobry fold.

Odpowiedz
Cytat
PhoenixAssassin

Brawo bekon, właśnie udowodniłeś, że twój poziom skilla to przeciętny reg NL25 xD

Odpowiedz
Cytat
PhoenixAssassin

Nie, ludzie nie minusują twojego postu, bo lubią upraszczać grę, tylko dlatego, że jest głupi. Każdy kto ogarnia podstawy gry to wie.

Odpowiedz
Cytat
Gomez224

Ja tutaj generalnie bardziej jestem skłonny zgodzić się z Feniksem. BTN będzie miał tutaj dość szeroki range i grając 4bet masz szansę wygrać pulę już na pre-flop. Mi dokładnie 4bet rangu na NL10 pomogło longrunowo podnieść winrate o jakieś 1-2bb/100. Grając call jesteś w przysłowiowej kanpace - i na jakimś neutralnym boardzie z reguły będziesz pewno grał check-decide co zawsze daje przewagę BTN szczególnie jeśli będzie miał tak ręce typu AQ+, KQ bo sobie weźmie darmową kartę.

Odpowiedz
Cytat
Gomez224

Napisane przez Desmond
Argument o szerokim range BU mnie nie przekonuje. Ponieważ jeśli jest to nasz powód do 4beta, to tak samo z tego powodu powinniśmy 4betować dużo innych rzeczy, które foldujemy. A na postflopie masz różne możliwości. Nie tylko check.

Imo call jest prawidłowym zagraniem, a inne pomysły to exploit lub uproszczenie gry, na którym niejednokrotnie można się przejechać.

BTW, z tego co zdążyłem zauważyć na discordzie, to bekon popiera mój pomysł. Także chyba znamy ultimate answer. :)

Dlatego ja tutaj mam spolaryzowany range 3betu i stosuje to szczególnie jeśli BTN ma szeroki 3bet range i jednocześnie wysoki fold to 4bet.

Odpowiedz
Cytat
pokerfish23

Easy 4bet, a bekon rozpoczyna dyskusje :D

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Ja tam uważam ,że Desmond ma 100% racji. Grając cold call preflop ukrywamy siłę swojej ręki. Oczywiście na każdym flopie gramy fold bez seta exploitując tym samym nitowate tendencje przeciwników. To jest jak najbardziej opłacalne bo trafiamy seta na 11% flopów więc jak zawsze wygramy stacka gdy trafimy to jesteśmy sporo do przodu. Ktoś powie - ale przecież łatwo takie fit or fold exploitować! No nie do końca. Są gracze co biją nl10k i tak grają. Bo to co stracą na flopie z nawiązką odrobią na turn i river gdzie wprowadzają przeciwnika na manowce i zmuszając go do do gry w sytuacjach kompletnie niestandardowych i niestudiowanych przez nich. To myślę miał zawsze na myśli Bekon którego strategia ciemnego lasu doprowadziła do high stakes.

Odpowiedz
Cytat
PhoenixAssassin

4bet > call > fold vs normalny reg. Jeśli przeciwnik ma 3bet dajmy na to 6%, to wtedy fold jest najlepszy. Głównym problemem calla jest to, że range jest bardzo czytelny, bo nikt nie będzie przecież grał cold calla z A5s, low pocketami, AK itd. Większość słabych regów grająca takie cold calle 3beta ma dosłownie w swoim rangu tylko TT i JJ, a gra przeciwko takim to sama przyjemność. Poza tym, żeby cold call w tej sytuacji był longrunowo lepszy od folda, to trzeba postflop znajdować bluffraisy, bluffcatche itd. czego ty bekon na 100% nie potrafisz zrobić. Wyfiltruj sobie rozdania w trackerze, w których grałeś cold call 3beta, a zobaczysz równię pochyłą, gwarantuję ci to.

Odpowiedz
Cytat
RemiSmk

Cold call JJ jest w tym spocie totalnie z dupy i faceup. Paweł dostał dobrą ocenę spota od Phoenixa. Przyszedł bekon i zaczął głosić swoje autorskie strategie które odbiły się z hukiem od wszystkich sensownych stawek. Graj sobie bekon jak lubisz ale nie pouczaj ludzi którzy pracują nad gierką i się rozwijają, bo znowu tylko śmiech z tego jest

Odpowiedz
Cytat
PhoenixAssassin

Grasz wyżej ode mnie 2BI na limit xD Masz się czym chwalić

Odpowiedz
Cytat
pokerfish23

Napisane przez Desmond
Lol, przecież bekon nie rozpoczął tej dyskusji tylko odpowiedział na swoim discordzie, bo ktoś mu wkleił link do tego wątku.

BTW jak tam dupsko pokerfish, czy przestało już boleć po batach od GrandePe? :P

To, ze go jebałem jak bura suke i odszedl z forum to chyba jego dupa piekła, tak sam jamo jak nie jeden bekon co tutaj juz zaklada 4 konto czy ile tam ich jeszcze masz bo ktoś minusował jego brednie?

Odpowiedz
Cytat
PhoenixAssassin

Btw bekon powiedz mi, czy ty wydałeś 9$ (4% rolla :yaoming: ) na status tylko po to, żeby minusować każdy mój post na tym forum? xD Jak się nad tym trochę głębiej zastanowię, to jest nawet przykre, jednak nadal zdecydowanie przeważa uczucie żenady.

Odpowiedz
Cytat
PhoenixAssassin

Napisane przez Desmond

Napisane przez PhoenixAssassin
Grasz wyżej ode mnie 2BI na limit xD Masz się czym chwalić

Jakie 2BI? :) Widzę, że zabolało, skoro tak odpowiedziałeś. :D A tymczasem było to zwykłe stwierdzenie faktu. Czas się wyluzować (i spać dobrze). :heart:

Oj tak, w chuj mnie boli twoja wegetacja na jakimś zasiłku z nieopłaconym czynszem od kwietnia z rollem 1k pln

Odpowiedz
Cytat
PhoenixAssassin

Nie zgrywaj bogatego, bo to śmieszne. W ogóle gratulacje, wygrałeś 50$ w loterii, twój roll właśnie wzrósł o 20% :yaoming:

Odpowiedz
Cytat
pokerfish23

:banana: Ja sie juz bekon nie odzywam %-) Przecież to jest zart co ty pierdolisz. Przypomnij mi jeszcze raz z iloma osobami miales gra HU i do żadnego nie doszlo ?

Odpowiedz
Cytat
PhoenixAssassin

Wszyscy uciekli w popłochu przed potęgą ciemnego lasu :yaoming:

Odpowiedz
Cytat
pokerfish23

:yaoming: :truestory:

Odpowiedz
Cytat
szugamiszcz

Dla mnie najgorsze jest to, że on dalej gra w to, że nie jest Bekonem. To jest jakiś typowy przykład borderline:f_frown:

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Ale nam Felix się striggerował. Zalecam meliske na uspokojenie. Desmond, Bekon czy Luke sprawiają wrażenie bardzo doświadczonych graczy, nauczyłbyś się czegoś od nich, a nie drwił. Osobiście widziałem wielu wygrywających graczy z vpip 50%+ masakrujących nity swoich zbalansowanym cold callem do 3beta.

Odpowiedz
Cytat