https://upswingpoker.com/hand/?hand=8iymjXeg
no to fold
bo na tych stawkach spodziewam się głównie KK+ i pewno AKs
A tak jak zagrałeś to ja bym obral linie pasywną xc/x-decide/x-decide. Nie podoba mi się tutaj pasowanie tej OP przynajmniej na flopie i turnie. River to już inna bajka
call 4bet oop to bardzo zły pomysł, 'nawet' u mnie tak grają, ale jestes wtedy bardzo capped + oop, masz wiele trudnych decyzji, i będziesz popełniał wiele błędów. 4bet fold jest spoko ale a) nie na tych pozycjach b) nie vs 50 bb (gomez nie zobaczył) , vs 50 bb w sytuacji gdzie btn vs co jest najwieksza dynamika 3betowania to jj easy 4bet call, (4betujac vs 50bb nie mozesz foldowac juz niczego :P)
as played mi się podoba donkbet, ten scenariusz będzie undercbetowany, tzn jakieś 2 oc będa realizowac eq ppoprzez xback, 1/3 wyjasnia sytuację, na tym turnie to przy tym spr to zamykasz oczy i grasz shove, jak ma seta, czy jakieś t9 to whatever, będzie miał at/kt,qt / jt etc, check / shove dla mnie jest gorszy, bo a) czesto pojdzie xxx turn a potrzebujemy protekcji z jj 3way + ev vs bet turn 3 way bedzie nizsze niz ev call vs shove turn (imo)
Ładnie napisane Panie Duże Pe. PokerFish lepiej by tego nie ujął.
Ja tylko dodam od siebie ,że widze po rozdaniach które wkleja użytkownik pawel9, że strasznie dużo on kombinuje, a zazwyczaj najlepiej trzymać się dewizy KISS(Keep it simple, stupid!). Zobacz choćby w tym rozdaniu - wciągnąleś siebie i przeciwnika w ciemny las grając bardzo niestandardową linię i wywiesiłeś białą flagę foldując turn bo nie miałeś pojęcia co zrobić. Przeanalizuj sobie to rozdanie na chłodno - jaki sens ma donkowanie flopa gdy na nienajgorzej karcie na turn poddajesz się na bet za pół pota?
To co PanDużePe napisał odnośnie choćby decyzji na turn jest bardzo logiczne, ale i proste. Nie ma tam żadnej tajemnej wiedzy, po prostu chłodny osąd sytuacji. I tak, czasem się nadziejesz na seta, ale istotą tej gry jest by podejmować dobre decyzję, a nie zgadywać czy w danej sytuacji przeciwnik akurat ma top seta czy nie. Czasem po prostu rozdanie się przegra i nie ma co się bać - tak jak z tym 4betem pre na 50bb deep. Możesz to sobie policzyć np. w equilabie. Typ musiałby tam foldować AK offsuit byś mógł foldować. Jak pokaże AA to trudno i tyle.,