Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl 10

6 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
394 Wyświetlenia

Hej,

Mam pytanie do trenerow i wszystkich uzytkownikow/analizerow :evil:

Czy ten gracz moze byc wygrywajacy??
Napirzamy sie z nim od jakich 2tyg. i mam wrazenie ze ja w ogole nie umie grac w pokera.

Wyczuwa moj strach na odleglosc. Tam gdzie sie waham on bije mocno. Tam gdzie mam mocno on folduje. Jak go tylko widze to mnie krew zalewa. Gra na ok 9 stolach. Na kazdym ma po kilka stakow. Jak mozna takim stylem wygrywac?

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
rusher88

Hej. :)

Zacznijmy od tego, czy on moze byc wygrywajacym graczem? Overall? Ciezko powiedziec, ale pewnie moze byc. Musimy przygladnac sie jego grze troche z innego punktu widzenia i pomyslec, czemu to moze dzialac/czemu nie.

Warto jednak zwrocic uwage, ze mimo na 1 rzut oka strasznie maniakalnych stat, ten gosc zachowuje pewien porzadek w tym co robi. Ma bardzo szerokie range, ale nie cbetuje 100%, ma super szeroki calling range pre, ale nie calluje cbetow z zamknietymi oczami. Pare innych rzeczy tego typu da sie tutaj wychwycic. Czy on moze byc wygrywajacy? W longrunie ciezko powiedziec, ale przy probce 4k hands? Zdecydowanie tak i to bardzo. Biorac pod uwage tendencje z NL10, obecnie masakryczna ilosc weak regow, ktorzy tu graja itd. to owszem, nawet maniakalna gra moze sie tutaj momentami ( czasami dluzej ) sprawdzac. Jednak nie ma co popadac w przesade - przyjrzyjmy sie jego grze:

- super szerokie RFI z EP/MP, co bedzie go stawialo w trudnych spotach OOP

- super niski fold tu 3bet - jesli z tendencja do calli, to na pewno warto rozwazac szersze 3bety for value. jednak to tez musisz dostosowac do Twojej gry, bo nie sztuka bedzie tutaj kilkac ATo 3bet vs ten gosc i pozniej oddawac pota za potem

- bardzo szeroki calling range -> 27% WTS i 46% W$SD, wiec sadze ze on jednak potrafi zbyt marginalnie callowac. Moze byc na tyle ogarniety, zeby wiedziec, zeby nie callowac smieci vs 15/13, ale mimo wszystko pewnie potrafi robic te calle zbyt luzno

- jego raise CB to na pewno nie tylko value range, tutaj znajduje sie dosc sporo innych rak

- warto zobaczyc, ze on mimo bardzo szerokiego range jaki otwiera, nie cbetuje z klapkami na oczach - jednak fold CB to rasie, sugeruje, ze mozna go valueraiseowac szerzej - ale raczej nie jest dobrym kandydatem do tego, zeby go bluffraiseowac

- Jego 3bety z blindow i BU sa bardzo duze i na pewno warto rozbudowac call vs jego 3bety, oraz 4bet range i to pewnie 4bet/stackoff range.

- koniecznie trzeba popatrzyc na probke, ale fold to CB 62% na riverze mocno rzuca sie w oczy i jasno daje sygnal do tego, ze gosc moze byc podatny na 3rd barreling, co tak na prawde jest calkiem spoko, bo on doklada mase kasy do pota i potrafi foldowac - co nadal nie znaczy ze on nie robi marginalnych calli. Robi je pewnie, tyle ze on ma bardzo szeroki range + mozliwe ze jego gameplan ( jesli tak to mozna nazwac ) bazuje na tym, ze on stara sie jednak wygrywac poty w ktorych jest i dopiero na river, kiedy juz nie ma za bardzo wyscia, to folduje.

- na pewno na niego trzeba zawezic steale w strone value i bazowac na dobrej grze IP, valuebetujac jego szerokie zakresy

To ze on jest w stanie wygrywac po 4k hands, nie znaczy ze powinienes kopiowac jego gre. On ma wiele rzeczy w swojej grze takich, ktore jestes w stanie wykorzystac, jesli chwile sie nad tym zatrzymasz - a jak mowilem, on bazuje na tym - nie wiem czy swiadomie i jesli tak, to na ile swiadomie - ze na tych stawkach jest masa weak regow + slabi gracze tez mu sie po prstu wyplacaja, a jesli on ma troche oleju w glowie, to pewnie na nich az tak nie cisnie.
Na tego goscia musisz po prostu 'polowac' i wykozrstac jego tendencje przeciwko niemu, a sadze ze to moze nie okazac sie az tak trudne, bo jednak ciezko uwierzyc, ze taki gracz na NL10 bedzie wybitnie ogrnial i sie polapie szybko co robisz / no chyba ze trafisz na jakis wyjatek :P.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

wielkie dzieki:) o jak dobrze posluchac trenera :sdrink

juz myslalem, ze on jest jakims Bogiem Pokera:D

przeczytalem post 3x i bardzo chetnie sie z nim sprobuje ponownie.

On ma u mnie w poupie -100$, natomiast rzeczywiscie jest inny niz wszyscy i ma czasem po 7-8 stackow na stole.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Wez pod uwage, ze przy jego grze 7BI na stole, to nie jest cos szczegolnego pewnie, tyle ze to moze dzialac w obie strony. Gosc moze przepuszczac tony BI, a kiedy chwyci runa, doslownie mordowac wszystkich na stole :)

To co Ci napisalem, to oczywiscie jakis czubek gory lodowej, jak to ze statami bywa, ale mam nadzieje ze dalo Ci jakis zarys, tego w jaki sposob pomyslec przeciwko takiemu graczowi. Jego mocna strona, moze okazac sie jego najwiekszym leakiem, czyli przesadna agresja, jesli zostanie zle ukierunkowana, pogrzebie go zywcem, na kogos, kto ja wykorzysta. Jego wlasny range go zabije. Jest wielce prawdopodobne, ze on nie jest w stanie (nie umie/nie robi tego ) dosowawc swojej gry do danej osoby, ktora zagra typowo pod niego. Mysle, ze on bedzie tak czy inaczej gral swoje.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

dokladnie" dales mi przepis na chleb a nie jedzenie :)

spierd... ze stolow jak mnie widzi :D

90% ludzi nan tych stawkach po post widzi jego vpip/pfr i wali stack offy z TPTK na niego :D

1. Gdy otwiera UTG/MP calluje szerzej, chce grac z nim z pozycja.

2.Stealuje weziej, za to czesciej odwijam sie 4b .

3. Gram bardziej thight. Miaem wrazenie ze jak on gra tak luzno to ja musze 34/30 z nim grac.

4.Nie zrzucam juz tye do jeg cb raisow. On robi te raisy z naprawde dzienymi kartami :rage:

Uaktualnienie:

Spoiler

Wrzuce tez kilka rak z nim..

Spoiler

PokerStars - €0.10 NL (6 max) - Holdem - 5 players Hand converted by PokerTracker 4 SB: €10.00 Hero (BB): €10.15 UTG: €18.63 CO: €10.00 BTN: €10.00 SB posts SB €0.05, Hero posts BB €0.10 Pre Flop: (pot: €0.15) Hero has A♣ Q♦ UTG raises to €0.30, fold, fold, fold, Hero raises to €1.00, UTG calls €0.70 Flop: (€2.05, 2 players) 7♦ J♦ 4♣ Hero bets €1.10, UTG calls €1.10 Turn: (€4.25, 2 players) 6♥ Hero bets €2.20, UTG calls €2.20 River: (€8.65, 2 players) 8♠ Hero bets €5.85 and is all-in, UTG calls €5.85 Hero

To sa bardzo proste obliczenia:

35% otwarcia z EP x 44%( 100-ft3b)~15% rangu..

Stół: J♦7♦4♣
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    56.92%   53.67%    3.25% { 77+, A7s+, K9s+, QTs+, JTs, ATo+, KTo+, QJo }
MP3    43.08%   39.84%    3.25% { AcQd }

1.Juz F nie powinienem betowac.
2.T jeszcze bardziej nie powinienem betowac.
3.R a tu to w ogole nie powinienem sie znalezc.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Hej,

nie bardzo rozumiem co mam zrobic z tym info co tu dales + ten spot co jest w spoilerze, jest strasznie nieczytelny.

No i pamietaj, ze troche nizej masz dzial oceny rozdan po prostu, gdzie mozesz wrzucac rozdania z nim na bierzaco.

Odpowiedz
Cytat