Przejdź do forum
Nie umiem grać bez ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nie umiem grać bez gotowych zakresów

7 Posty
6 Użytkownicy
8 Reakcje
1,479 Wyświetlenia
trzasku
PokerStrategist

Witam serdecznie, wracam do gry po około miesiącu przerwy i potrzebuję rady. Dla przypomnienia gram na regularnych stolikach NL10 SH. Na podstawie serii Governa mam utworzone zakresy/matryce tego co otwieram, jak reaguje na 3bet oraz co na robię na open przede mną.

Mój problem polega na tym, że po przerwie czuje się tak, jakbym bez tych matryc przed sobą; czyli dokładnych wskazówek jakie konkretne ręce mam grać w jaki sposób; nie był w stanie w ogóle się połapać w rozgrywce. Czuje się tak jakbym bez nich zupełnie nie wiedział co robić z moimi rękoma (tymi mniej oczywistymi niż KK+). Gdybym w tej chwili nie miał tych gotowych zakresów to zupełnie nie wiedziałbym gdzie są granice poszczególnych rąk, co callować na 3bet/open raise a co 3betować.

Jak byście to ugryźli?

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
NHXeHep
Elite Grinder

jak nie umiesz grać bez gotowych zakresów, to graj z gotowymi zakresami - simpul :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

Masz jak najbardziej rację, ale czy takie uzależnienie od tabelki nie jest złe? W gierce live na pewno takie coś nie przejdzie.

Odpowiedz
Cytat
doopekk
Legacy Member

Musisz się skupić na zapamiętywaniu tych zakresów. Najpierw postaraj się z pamięci je wyciągnąć, a jak będzie zupełna 'dziura', to zerknij w notatki. Po jakimś czasie zauważysz, że coraz rzadziej spoglądasz w notatki, aż w końcu przestaniesz ich potrzebować ;-)

Odpowiedz
Cytat
boxer82
Oldschool Grinder
Odpowiedz
Cytat
serethor
PokerStrategist

tak jak napisal doopekk + zastanów się czy to po prostu nie jest spowodowane przerwą w grze, ja podobnie mam po przerwie grania w jakąś gierkę, konkretnie tutaj CSGO, jak gram regularnie wszystko jest ok, ogarniam, wiem jak sie zachować w poszczegolnych sytuacjach, a po kilkudniowej nawet przerwie, pierwsze gry wygladaja tak jakbym sie usiadl do tego pierwszy raz :D wszystko dzieje sie za szybko, za duzo itd. Mozliwe, ze pograsz kilka dni i wszystko wroci do normy :)

Odpowiedz
Cytat
ryhukox
Poker Player

Jw.
To w pełni normalne, że po przerwie nie ogarniasz części gry, nawet jeśli to sama podstawa. Za pare dni przejdzie.

Korzystając z okazji możesz poszukać u różnych psychologów sportowych czegoś na temat.
Może Lech by tu coś napisał?

Odpowiedz
Cytat