Przejdź do forum
Nie nadaje się na N...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nie nadaje się na NL50 czy to tylko downswing?

17 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,071 Wyświetlenia
Marg0z
Oldschool Grinder

Zagrałem wcześniej 30k SSS'em zbudowałem BR do 650$ ... doszedłem do NL50 i teraz po zagraniu 13k rąk jestem na minusie na tym limicie... czy to przypadek czy poprostu NL50 nie nadaje się już na zwykły SSS i wymaga wiele modyfikacji ?

Pocieszam się tym że na Mansionie piszę po All-inach jakie kto ma procentowe szanse i w obecnym stadium przegrywam wiele rąk będąc faworytem po wejściu All-in ... czyli to chyba zwykła wariancja a nie słabość w grze?

Jakby ktoś chciał to mogę wrzucić wszystkie przegrane ręce z dzisiejszej sesji ;]

16 odpowiedzi
JacekPL
PokerStrategist

Witaj Marg0z,

Przede wszystkim musisz pamiętać, że we wysokość kapitału to nie jedyny warunek wejścia na wyższy limit.

Musisz się czuć gotowy psychicznie do wyższych stawek. Po zagraniu 30k rąk powinieneś już wiedzieć co nieco o wariancji.

Jeżeli pytasz, czy jesteś gotowy, to ja Ci powiem, zejdź niżej, upewnij się, że grasz swoją najlepszą grę i dopiero wejdź jeszcze raz na NL50.

kesil
PokerStrategist

ciezko cos poradzic ,ale jesli grasz +ev a przegrywasz to nic na to nie poradzisz, ot zwykla warjacja
z kazdym limitem wyzej swingi minusowe sa coraz bardziej odczuwalne bo przeciwnicy popelniaja coraz mniej bledow i zdecydowanie trudniej odrabiac straty
a SSS ma to do siebie ze warjacje bywaja ogromne moj rekord to przegranie 14bi w jednej sesji gdzie w praktycznie kazdej rece bylem sporym faworytem i uwazam ze BM na SSS 40bi to sporo za malo ;)
wrzuc statsy z PT jakies rece jak rozgrywasz gry z BB,SB i przedewszytkim drawy

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Rozumiem wariancje i zdaję mi się że to jej wina, ale utkwiły mi w pamięci słowa Magica na jednym z treningów, że on nigdy nie stracił w sesji więcej niż 6BI grając SSS. A ja teraz co drugi dzień trace po 6, 7 BI ... ostatnio w dwa dni 14 BI :D ale też porównanie magica może nie być za dobre bo w końcu on że tak powiem Ogarnia SSS lepiej niż każdy ;D na drugi dzień znowu odrabiam straty i potem tracę i tak w kółko od 13k rozdań ;P minus w sumie mam nie wielki ale po 13k rozdań spodziewałem się jakiegokolwiek zysku :P po każdej sesji analizuję rozdania ... jak nie jestem do jakiegoś przekonany to od razu sru na forum :D

JacekPL
PokerStrategist

No i jakie są komentarze?

Jeszcze raz powtórzę, możesz grać całkiem poprawnie, ale jak się czujesz "dziwnie" , zmykaj na dół, i po kilku dniach wróć na NL50.

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Chyba mam jakiś dziwny, bardzo zmienny, okres ;D teraz siadłem sobie dosłownie na 20-30 minut i +7 BI. Mój wykres od 14 dni skacze w górę i w dół :P

magic83
Oldschool Grinder

Standard Marg0z, co prawda nie zdarzaj mi sie raczej swingi w 30 minut 7BI, ale takie gora dol w sss to codziennosc chodzi o to zeby te swingi w gore byly wieksze :D :D:D latwo powiedziec :D :D:D zapraszam an treningi!!

hellYeahEnT
Elite Grinder

Bo Zostawilbys to SSS w cholere ! ;)

Ja tez myslalem ze SSS jest dla mnie bo nie umialbym zrzucac KK czy AA na ciezkim boardzie na floopie, ale widac ze masz skilla i sobie poradzisz z BSS szybko i bedziesz wychodzil DUZO lepiej niz na SSS :)

Powi
Oldschool Grinder

Miałem to samo na nl50 na mansion, jezeli Cie to pocieszy to przegrałem 300$ w 4 dni. Wcześniej rozegrałem ponad 100k rąk sss, grałem na nl100 ze sporymi sukcesami. Więc moja rada: idź na nl30. To żaden wstyd ;). Póki co ja tam gram i naprawiam swój bankroll po downswingu.

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Spoko spoko ... teraz te swingi w górę są znacznie wyższe ;P i ktoś mi już tu na forum doradzał żebym przeszedł na BSS jak będę miał bankroll 1000$... póki co mam 940$ więc to już wkrótce :D tylko mam takie pytanie. Bo chciałbym przenieść się na inny room bo Mansiona mam już trochę dosyć a bonus depozytowy tu już wyrobiłem . Czy grając BSS też się wyrabia bonusy w takim tempie jak grając SSS ?:D

jak chcesz wyrabiać bonusy graj FL :)

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

aż tak się nie będę poświęcał :P wolę NL ... może kiedyś w przyszłości spróbuje FL :D

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Właśnie strzelił okrągły 1000$ bankrollu :) miły akcent w mojej karierze pokerowej :D jak się utrzyma przez tydzień to powoli zacznę myśleć o przejściu na BSS :D doradzacie mi to przejście na BSS?;>

hellYeahEnT
Elite Grinder

[X] Tak
[ ] Nie

:D

Tak w ogole to moim zdaniem powinienes wyplacic z 300$ i wydac na cos glupiego, ot tak. Mnie sie duzo lepiej gralo po pierwszej wyplacie, a pozniej pograc z 3-4h NL10 BSS a pozniej NL20-25 . Bedziesz mial 30BI czyli bardzo duzo jezeli potrzebujesz tylko 4 czy 6 (w zaleznosci od ilosci stolow) zeby grac.

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Nie mam potrzeby wypłacać $ z bankrolla bo mam jeszcze oszczędności z pracy :D a zawsze lepiej mieć większy bankroll skoro nie ma potrzeby wypłacać :P

hellYeahEnT
Elite Grinder

No jak sie pracuje to rzeczywiscie kasa nie jest tak potrzebna. Ja jestem studencikiem a jak to przystalo na studenta kasy brak :D
Na mnie dziala bardzo pozytywnie wyplacenie i "zainwestowanie w siebie" hajsu z pokera, dlatego podalem Ci taka opcje.

To kiedy zaczynasz grac BSS ? :P

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Jak już napisałem za tydzień najprawdopodobniej ruszam :D będę się uczył na NL10 a jak już to dobrze ogarnę to od razu na NL25 :D