Przejdź do forum
Nie jasność w artyk...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nie jasność w artykule BSS

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
566 Wyświetlenia
Marg0z

Zagranie opisane w SHC, dotyczy pojedynczego raise przed nami, wykonanego w standardowej wysokości.

Jako normalną wysokość raise przyjmuje się od 3-ech do 6-ciu Big Blindów, plus oczywiście dodatkowe wartości Big Blind za każdego limpera.

Jeśli raise wynosi jedynie dwukrotność Big Blinda
Taki raise nazywany jest inaczej minimum raise lub minraise (drugi termin jest spotykany częściej). Taki raise traktujesz jak normalne podbicie.

Ja to odbieram tak że jeśli raise jest od 3-ech do 6-ciu BB to jest normalny ... a jeśli 2 BB to ... też jest normalny;P jaka jest różnica bo ja jej nie widze :P

4 odpowiedzi
sedes345

Ja rozumiem to tak, ze mini raise traktujesz tak samo jak normalny raise 3-6 bb. Po prostu zakladasz , ze koles to fish i brak mu jaj, dlatego żydzi tego blinda.

Marg0z Autor wątku
Marg0z

To po co to jest rozdzielone w artykule ?:D mogli napisać że normalny raise to od 2 do 6 BB i tyle :D

to zalezy od przeciwnika albo traktujesz to jak 2ch liperow- czyli nie musisz zrzucac rak z SHC opisanych jako limp opcjonalnie jako raise ale fold w przypadku rise przed Toba- przynajmniej ja to tak rozumiem ;-)

Marg0z napisał
To po co to jest rozdzielone w artykule ?:D mogli napisać że normalny raise to od 2 do 6 BB i tyle :D

nie mogli tak napisac, bo raise do 2bb to nie jest normalny raise :P ja to zawsze reraisuje na pf, chociaz zauwazylem ze niektore fishe tak podbijaja bardzo mocne rece, zeby tylko ktos callnal. A ja czekam na KK albo AA i zabieram im caly stack :D