hey
Jakie słabe punkty widać po tych statach ? Zaznaczyłem to co mi się rzuca w oczy.
Przedtem tego nie robiłem, przydałyby mi się konsultacje
Uploaded with ImageShack.us
hey
Jakie słabe punkty widać po tych statach ? Zaznaczyłem to co mi się rzuca w oczy.
Przedtem tego nie robiłem, przydałyby mi się konsultacje
Uploaded with ImageShack.us
po pierwsze to próbka rąk jest b. niewielka, nigdy nie analizowałem czyjejś gry poprzez staty ale spróbuje trochę porównując do mojej, moja próbka to ok 39k handów, wszystko z MTT
więc:
13/9 troche tight imo
limpowanie na BU 8% troche weak jeśli na innym pozycjach masz 1-3%, wiadomo, że wszystko zależy od danego spota i czasem raise będzie dużo gorszy niż limp ale z reguły wole mieć inicjatywe w rozdaniu i jednak częściej raise na BU będzie lepszy
3bet 4% ok ja mam też tylko 6%, dobrze, że na BU i SB najczęściej 3betujesz, myśle, że na BB ta wartość też powinna być z tych największych masz 5% na BU 5% na SB i 4% na BB ja gram odpowiednio 6,7,7
steal 24% mało imo
gram 36% i wiem, że mało stealuje, w mtt to niezwykle ważne bez tego zapomnij o sukcesach
z CO kradne 2 razy tyle z SB 50%...
to, że foldujesz tyle na blindach przy tej próbce rąk mówi niewiele, bo akurat mogłeś mieć prawie sam trash np i foldy były jak najbardziej poprawne ale myśle, że mało 3betujesz z blindów a to jest b. ważna broń ja mam po 12% 3betu na SB i BB ty masz 7% i 4% MAŁO imo
agresja - wszystko ok tzn porównując do mnie to jestem nitem przy tobie
ja gram 2.7;2.9;2.4;2.4 więc jak widać jestem nitem (myśle że ten mały AF bierze się z tąd, że niestety często pierwsze 100 rozdań w turnieju mam takiego rusha że gram 6/5 albo 8/6, spoko przyzwyczaiłem się) nevermind analizujemy twoje staty
więc z agresją chyba jest wporzo tylko imo o co chodzi z tym T wszedzie AF ok 3 a tutaj 1.3
i don't understand, według mnie jednak powinno być to mniej więcej zrównoważone (patrz jak jest u nita czyli mnie :]) gdzie leży błąd musisz sam dojść bo nawet gdybym chciał ci powiedzieć to i don't know bro
w ogóle nie grasz check-raise
wiadomo ta próbka
nie wiem ja mam total 10% F 10 T 15 R 4
coś z tym riverem nie tak ale naprawie to
ty nie grasz tego prawie w ogóle a jeśli grasz to jak domniemam z nutsami co jest słabe imo
cbet ok fold to cbet mam 53% u ciebie może dużo, przy tej próbce ciężko coś powiedzieć.
chyba tyle, jakbyś miał jakieś pytania wal śmiało naprawde 1 raz robiłem coś takiego przy okazji przeanalizowałem sobie swoje staty, może wyciągne jakieś wnioski
ogólnie - jeśli cię to interesuje - jestem nito-fiszem rozegrałem tylko ok 380 turków na PP (to z nich ta próbka rąk) ROI 127% profit ponad 2.4k$ więc można powiedzieć chyba że jestem zapowiadającym się fiszerem
choć próbka niewielka i ciężko coś powiedzieć
pozdro, do zobaczenia przy stołach ♠_thumbsup:
tym, ze nie ma zadnej szansy na zanalizowanie czegos takiego
i jezeli probujesz to zrobic, oznacza to ze nie rozumiesz jeszcze tej gry
gra w mtt zalezy od fazy turnieju, specyfiki turnieju, wysokosci buy ina itpppp
Thx
To nie moje staty
Ćwiczę na innych. Chodziło mi bardziej o to czy widać tu jakieś leaki która można wykorzystać przeciwko niemu w grze.
3bet jest mały ale to bardziej ze względu na formułę tego MTT, 4-5 % nie jest niczym nadzwyczajnym, większość tak ma.
Edit to są staty z powyżej 20 BB. IMO 3k rąk na gracza z MTT to bardzo dużo.
Ja tu widziałem coś takiego :
Jak mam coś sensownego, to mały 3bet. CB i jak teraz nie spasuje a ja nic nie mam to give up. I koniec. Nic innego nie widzę.
Edit. przy czym słowo klucz to "sensowne" nie mam za dużych baz ale to jest chyba jeden z większych murków ? I najlepiej jak podbija to się trzymać z boku.
Hej,
po pierwsze rzeczywiście tak jak napisał persii - analiza statystyk zbiorczych mtt jest trochę bezsensowna. Inaczej gra sie w fazie preante, inaczej w późniejszej, inaczej gdy ma się 100bb, 50bb, 35bb, 20bb...
Tak ogólnie rzecz biorąc, to co mi się rzuciło w oczy
Preflop:
spokojnie można 3betować jego open z BU i SB (szczególnie z SB, bo koleś często calluje 3bety i sporo folduje do cbetów) Z kolei jeżeli on będzie nas 3betował - przeważnie robi to 4 value.
Postflop:
grając oop warto leadować na niego bardzo mocne układy (2 pary, sety, monsterdrawy), z kolei wydaje się też dobry do tego, by go floatować, bo jego blefy kończą się przeważnie na cbet.
Ale tak jak powiedziałem wcześniej - ze względu na fakt, że są to ogólne statystyki z wszystkich poziomów, może się okazać, że jest to trochę zakłamane. Bo równie dobrze koleś może we wczesnej fazie cbetować i barrelować tylko 4 value a w późniejszej - wszystko.... itp.itd.
Pozdro!