Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Mtt

9 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
402 Wyświetlenia
Wilczybobek

hey

Jakie słabe punkty widać po tych statach ? Zaznaczyłem to co mi się rzuca w oczy.

Przedtem tego nie robiłem, przydałyby mi się konsultacje :f_biggrin:

Uploaded with ImageShack.us

8 odpowiedzi

po pierwsze to próbka rąk jest b. niewielka, nigdy nie analizowałem czyjejś gry poprzez staty ale spróbuje trochę porównując do mojej, moja próbka to ok 39k handów, wszystko z MTT

więc:

13/9 troche tight imo :]
limpowanie na BU 8% troche weak jeśli na innym pozycjach masz 1-3%, wiadomo, że wszystko zależy od danego spota i czasem raise będzie dużo gorszy niż limp ale z reguły wole mieć inicjatywe w rozdaniu i jednak częściej raise na BU będzie lepszy

3bet 4% ok ja mam też tylko 6%, dobrze, że na BU i SB najczęściej 3betujesz, myśle, że na BB ta wartość też powinna być z tych największych masz 5% na BU 5% na SB i 4% na BB ja gram odpowiednio 6,7,7

steal 24% mało imo =) gram 36% i wiem, że mało stealuje, w mtt to niezwykle ważne bez tego zapomnij o sukcesach

z CO kradne 2 razy tyle z SB 50%...

to, że foldujesz tyle na blindach przy tej próbce rąk mówi niewiele, bo akurat mogłeś mieć prawie sam trash np i foldy były jak najbardziej poprawne ale myśle, że mało 3betujesz z blindów a to jest b. ważna broń ja mam po 12% 3betu na SB i BB ty masz 7% i 4% MAŁO imo :]

agresja - wszystko ok tzn porównując do mnie to jestem nitem przy tobie =)
ja gram 2.7;2.9;2.4;2.4 więc jak widać jestem nitem (myśle że ten mały AF bierze się z tąd, że niestety często pierwsze 100 rozdań w turnieju mam takiego rusha że gram 6/5 albo 8/6, spoko przyzwyczaiłem się) nevermind analizujemy twoje staty :D

więc z agresją chyba jest wporzo tylko imo o co chodzi z tym T wszedzie AF ok 3 a tutaj 1.3 ?( i don't understand, według mnie jednak powinno być to mniej więcej zrównoważone (patrz jak jest u nita czyli mnie :]) gdzie leży błąd musisz sam dojść bo nawet gdybym chciał ci powiedzieć to i don't know bro

w ogóle nie grasz check-raise ?( wiadomo ta próbka :facepalm: nie wiem ja mam total 10% F 10 T 15 R 4 :f_cool: coś z tym riverem nie tak ale naprawie to ;) ty nie grasz tego prawie w ogóle a jeśli grasz to jak domniemam z nutsami co jest słabe imo :]

cbet ok fold to cbet mam 53% u ciebie może dużo, przy tej próbce ciężko coś powiedzieć.

chyba tyle, jakbyś miał jakieś pytania wal śmiało naprawde 1 raz robiłem coś takiego przy okazji przeanalizowałem sobie swoje staty, może wyciągne jakieś wnioski

ogólnie - jeśli cię to interesuje - jestem nito-fiszem rozegrałem tylko ok 380 turków na PP (to z nich ta próbka rąk) ROI 127% profit ponad 2.4k$ więc można powiedzieć chyba że jestem zapowiadającym się fiszerem :f_cool: choć próbka niewielka i ciężko coś powiedzieć =)

pozdro, do zobaczenia przy stołach _thumbsup:

persii

:facepalm:

Napisane przez persii
:facepalm:

czym się tak załamałeś kolego

persii

tym, ze nie ma zadnej szansy na zanalizowanie czegos takiego

i jezeli probujesz to zrobic, oznacza to ze nie rozumiesz jeszcze tej gry

gra w mtt zalezy od fazy turnieju, specyfiki turnieju, wysokosci buy ina itpppp

Wilczybobek Autor wątku
Wilczybobek

Thx

To nie moje staty =) Ćwiczę na innych. Chodziło mi bardziej o to czy widać tu jakieś leaki która można wykorzystać przeciwko niemu w grze.

3bet jest mały ale to bardziej ze względu na formułę tego MTT, 4-5 % nie jest niczym nadzwyczajnym, większość tak ma.

Edit to są staty z powyżej 20 BB. IMO 3k rąk na gracza z MTT to bardzo dużo.

4betować go na jego first bety z BU i SB i często kraść mu blindy i to tyle.

Wilczybobek Autor wątku
Wilczybobek

Ja tu widziałem coś takiego :

Jak mam coś sensownego, to mały 3bet. CB i jak teraz nie spasuje a ja nic nie mam to give up. I koniec. Nic innego nie widzę.

Edit. przy czym słowo klucz to "sensowne" nie mam za dużych baz ale to jest chyba jeden z większych murków ? I najlepiej jak podbija to się trzymać z boku.

TimotheeS

Hej,
po pierwsze rzeczywiście tak jak napisał persii - analiza statystyk zbiorczych mtt jest trochę bezsensowna. Inaczej gra sie w fazie preante, inaczej w późniejszej, inaczej gdy ma się 100bb, 50bb, 35bb, 20bb...
Tak ogólnie rzecz biorąc, to co mi się rzuciło w oczy
Preflop:
spokojnie można 3betować jego open z BU i SB (szczególnie z SB, bo koleś często calluje 3bety i sporo folduje do cbetów) Z kolei jeżeli on będzie nas 3betował - przeważnie robi to 4 value.
Postflop:
grając oop warto leadować na niego bardzo mocne układy (2 pary, sety, monsterdrawy), z kolei wydaje się też dobry do tego, by go floatować, bo jego blefy kończą się przeważnie na cbet.
Ale tak jak powiedziałem wcześniej - ze względu na fakt, że są to ogólne statystyki z wszystkich poziomów, może się okazać, że jest to trochę zakłamane. Bo równie dobrze koleś może we wczesnej fazie cbetować i barrelować tylko 4 value a w późniejszej - wszystko.... itp.itd.
Pozdro!