Przejdź do forum
Mało rąk w tabeli.

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Mało rąk w tabeli.

9 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
882 Wyświetlenia

Witam

Mam pewien problem, ile rąk powinienem grać.
Gram BSS wg strikte artykułów, jak widzicie jestem aktualnie brąz.

Przyznam że idzie mi nieźle, bo nie tracę kasy. Ale gram strasznie mało rąk, mam VPIP na 10.

I przyznam że na limicie NL2 mam najniższy na stole. Gdybym widział takiego przeciwnika to bym raczej olewał jego podbicia, bo wiadomo że coś za tide gra.

Czy coś tutaj jest nie tak, czy trzymać się tabeli rąk. Czy to tak ma być ? Czy też pewne zagrania poznam na srebrze?

pzdr

8 odpowiedzi
sqalu
PokerStrategist

tide to fala. Skoro idzie Ci dobrze to trzymaj się tej tabelki :f_biggrin:, poczekaj lepiej aż dostaniesz srebro albo po prostu poczujesz się na tyle pewnie z rozgrywaniem pewnych rąk, by rozgrywać je zyskownie(i sprawdzaj to co jakiś czas, pewność to nie wszystko).

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Chodzi mi o to że jak już jest gra , to łatwo policzyć odsy i tak dalej, wejść za odpowienią kwotę, policzyć, przeliczyć jest fun jest dobrze.

Ale czas oczekiwania jest baaardzo długi, tabela każe pasować z 85% zagrań, trochę mnie to dziwi.
Jeszcze jak się przegra AK czy coś ładniejszego to cholera bierze :D

Skibcio
PokerStrategist

Na ten czas baaaardzo długi czas oczekiwania jest jeden całkiem dobry sposób. Jeśli ci się nudzi zwiększ ilość stołów. Jeżeli teraz idzie ci bardzo dobrze to czemu by nie zwiększyć zysków -> szybciej przejdziesz limit.

krzys0106
PokerStrategist

Przy dobrych wynikach, graj swoje a z czasem nauczysz sie grac wiecej rak. Ciesz sie ze nie grasz SNG bo tam gra sie przez wiekszosc czasu 3-4 rece ;) i kradnie blindy jak sie da :D gralem kiedys BSS i bylo duzo duzo wiecej akcji przy stole :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

OKej, czyli cierpliwość, na razie 1 stół nie więcej, reszta stołów to freerolle dla zabicia nudy.

Co do zysków to przynoszą je w połowie blefy, nikt nie wejdzie z graczem który od 3 okrążeń nic nie zrobił. Tzn na idiotów z 0.10$ to nie działa, ale jakaś to metoda na te 1,5 blinda jest.

4greg4
Oldschool Grinder

Napisane przez Typiara100
OKej, czyli cierpliwość, na razie 1 stół nie więcej, reszta stołów to freerolle dla zabicia nudy.

Jeżeli na jednym stole się nudzisz, to dlaczego nie otworzysz większej ilości ?

MuskTfujWruk
Oldschool Grinder

Napisane przez Typiara100
Witam

Mam pewien problem, ile rąk powinienem grać.
Gram BSS wg strikte artykułów, jak widzicie jestem aktualnie brąz.

Przyznam że idzie mi nieźle, bo nie tracę kasy. Ale gram strasznie mało rąk, mam VPIP na 10.

I przyznam że na limicie NL2 mam najniższy na stole. Gdybym widział takiego przeciwnika to bym raczej olewał jego podbicia, bo wiadomo że coś za tide gra.

Czy coś tutaj jest nie tak, czy trzymać się tabeli rąk. Czy to tak ma być ? Czy też pewne zagrania poznam na srebrze?

pzdr

Skoro grasz tak nitowato i ABC jak nakazuje Ci strategia (co jest dobre ofc na Twoim limicie) to wyryj na pamiec handy i pozycje z ktorych je rozgrywasz , odpal minimum 6 stolow i jedziesz az dojdziesz do nl10, dopiero potem zaczniesz cos kombinowac. pzdr

zielony66
PokerStrategist

Po pierwsze poszukaj stołów gdzie dużo graczy ogląda flopa i pula jest wysoka, to zapewni Ci wypłaty od Twoich dobrych rąk. Dwa stoły to minimum, patrz na graczy którzy są agresywni, może dojdzie do SD, wtedy będziesz widział czy tylko blefują czy może grają z kimś. Na tym limicie warto grać agresywnie tylko najlepsze układy oraz ręce z samej góry Twojego rangu. Przechodząc przez NL2 miałem średnio ok 10 BB/100 to świadczy o tym jak oni są słabi :) Szukaj tych najsłabszych agresywnych, często z AA wystarczy ich tylko sprawdzać żeby wrzucić stacka, zwłaszca jak masz pozycje.