Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Lag

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
757 Wyświetlenia

dużo na forum o tym jak grać TAGiem, a o LAG-u?

co myślicie o kolesiach którzy przy stole siedzą ze statami 50/20/4.5 lub troche mniej pfr i non stop widać jak mają przy stole 2-4BI (ja mam takich kilku i sobie ich obserwuje przy stołach jak spotykam i trochę podziwiam:) )

może ktoś gra LAGiem ?

macie może jakieś ciekawe linki co do tego?:)

2 odpowiedzi

nie znam sie na LAGu, ale widzialem jak koles gral lowball (nie wiem, czym sie roznią)
Generalnie lowball, to bardziej gra psychologiczna, a chodzi w niej o to zeby grac stylem maniaka i wyprowadzac przeciwnikow z rownowagi.
Np. jak ktos chce ukrasc nam blinda, to callujemy goscia. Na flopie jak betuje to my cbet. A jak check to podbijamy 1/2 - 2/3 puli.
W lowball gra polega na ciągłym betowaniu w szczegolnosci drawow. Obowiązuje blef i semi-blef.
Nie skusilbym sie, zeby tak grac online, natomiast w gierkach live bardzo ciekawa strategia. ;)

ubooter

LAG w NL to na pewno najbardziej dochodowy styl gry. Staty które podałeś to nie jest LAG a już maniak :). Goście szybko może się budują, ale TAGi i LAGi czekają na takich by ich w końcu zgolić z kasy:).
Grając LAGa musisz grać bardzo dobrze postflop, mieć ready na swoich przeciwników. Prawda jest taka, że im wyżej idziesz w stawkach, tym większe musi być Twoje vpip.

Podejrzewam, że jeśli na nl1000 masz vpip 16-18 i pfr rozsądny, to przeciwnicy Ci się nie będą wypłacać i nie będziesz tam wygrywającym graczem - takie coś zasłyszałem na jakimś filmiku edukacyjnym ;)