Przejdź do forum
Kurs: Lecimy do STA...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Kurs: Lecimy do STATOsfery

33 Posty
17 Użytkownicy
0 Reakcje
12.1 K Wyświetlenia
imgoingtomirage

Niestety pTajfun się do nas nie odezwał, więc nagroda przechodzi na drugą osobę z listy czyli hansssolo :)

Odpowiedz
Cytat
Karolp512

rusher88 jesteś wielki!

Odpowiedz
Cytat
rusher88 Autor wątku
rusher88

Napisane przez Karolp512
rusher88 jesteś wielki!

Dzięki za miłe słowa :).

Odpowiedz
Cytat
Garggamel

Napisane przez Karolp512
rusher88 jesteś wielki!

Nie wiem dlaczego tak napisałeś, ale faktycznie muszę przyznać, że rusher88 potrafi tłumaczyć jak nikt inny. W czasie niecałych 2h skupia się na kilku spotach, ale potrafi mi to więcej przynieść korzyści niż oglądanie filmów innych autorów, którzy w tym samym czasie obrabiają naście/dziesiąt spotów.

Tak dalej trenerze rusher88 :fdrink / :sdrink

Odpowiedz
Cytat
KuroiYami

a ten:
"4bet nie jest 3-betu, jest z RF"
definicja w PT: "Percentage of the time that a player 4Bet or higher preflop given that he had a chance to do so.

Formula: Number of Times Player 4Bet or Higher Preflop / Number of Times Player Could 4Bet or Higher Preflop"
wiec kiedy miał opcje, rowniez po 3becie,2-becie, jak i bez otwarcia.
Więc w HM2 jest inaczej?

Odpowiedz
Cytat
Skibcio

Hej,

Dobrze jest wiedzieć co oznacza 3bet, 4bet, a także 2bet (lub 1bet). To są numery podbić. Można powiedzieć, że pierwszy bet robi BB i to się pomija. 2bet to drugie podbicie itd.

Jeśli ktoś nie zrobił 3 podbicia to nie da się zrobić 4. Żeby pojawił się 4bet to ktoś musi otworzyć rozdanie, ktoś musi zrobić 3bet i dopiero wtedy można zrobić 4bet.

Różnica jest taka, że w Hold'em Managerze masz statystykę 4bet, a w PokerTrackerze 4bet+.

Jeśli chodzi o cyferki to u mnie po ~24k rozdań 4bet w Hold'em Managerze wynosi 11,53 a w PokerTrackerze 11,83. Przy tak małych ilościach możemy chyba uznać, że statystyki te są identyczne.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
KuroiYami

definicja w PT: "Percentage of the time that a player 4Bet or higher preflop given that he had a chance to do so.

Formula: Number of Times Player 4Bet or Higher Preflop / Number of Times Player Could 4Bet or Higher Preflop"
wiec kiedy tylko grać miał okazje zrobić 4-bet to tutaj zlicza.

czyli np.
Gracz UTG open,
gracz utg+1 3-bet
Gracz CO 4-bet
i tu nalicza.

natomiast w hm2

według supportu :
http://forums.holdemmanager.com/general-support/372811-hm2-hud-stat-definitions-once-all.html

1) 4bet+ only includes hands where you were original raiser.

Czyli nalicza tylko 4bet gdy my raisowaliśmy 2-betem.

Nie wiem po co mi tłumaczysz takie proste rzeczy, skoro pytam o bardziej subtelną kwestię.
Tak samo nie wiem czy istnieje w HM2 statystyka 4bet bez plusa, bo sam nie posiadam.

"Jeśli chodzi o cyferki to u mnie po ~24k rozdań 4bet w Hold'em Managerze wynosi 11,53 a w PokerTrackerze 11,83. Przy tak małych ilościach możemy chyba uznać, że statystyki te są identyczne."

Może akurat przypadek.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

Witam.

A czy ktoś ma problem z przesunięciem okna pop-up po rozwinięciu opcji ?(

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez KWLboss
Witam.

A czy ktoś ma problem z przesunięciem okna pop-up po rozwinięciu opcji ?(

dobra już sam sobie odpowiedziałem, drugim klawiszem myszy przesuwam :)

Odpowiedz
Cytat
tias1

Witam
Trener przedstawił huda z ok 30k handsami a ja mam pytanie jak powinien wyglądac hud na limit gdzie nie mamy dużo rozdań tak do 500?
Z artykułu https://polska.pokerstrategy.com/strategy/others/1780/1/ wynika, że jedynie wiarygodne byłyby
VPIP/PFR; calling range (VPIP - PFR) - czy to jest to samo co open call? ATS i FTS
potem 3bet/ft3bet/call 3 bet; cb ale tylko na F/ ftcb F i donk bet
co warto jeszcze dodac ?
pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi
Andrzej

Odpowiedz
Cytat
Crimson

Hej tias1,

Wydaje mi się że na początek spoko będzie coś takiego
VPIP/PFR/Hands
3bet/Fold to 3bet
CO Steal/BTN Steal/SB Fold to Steal/BB Fold to Steal/BB fold vs SB Steal
Cbet F/ Fold to Cbet F/ Cbet T/ Fold to Cbet T

Niby tego dużo, ale imo to takie podstawowe staty, którymi można się już nieco wspomagać przy próbce kilkaset rąk.

Pozdrawiam,
Crimson

Odpowiedz
Cytat
tias1

dziękuję
a czy co steal i btn steal to to samo co RF1 co i btn? bo w w hm2 przy RF1 jest EP i MP ale już przy CO I BU jest steal?

Odpowiedz
Cytat
Crimson

Tak, to samo. Steal jest tylko wtedy kiedy otwierasz jako pierwszy, a więc "Raisujesz First (RF1)". ;)

Pozdrawiam,
Crimson

Odpowiedz
Cytat