Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KQo NL10 zoom

9 Posty
5 Użytkownicy
5 Reakcje
1,770 Wyświetlenia
DeeJay90

Rywal unk.
1. Czy callujemy 3beta?
2. Raise cbeta, żeby sprawdzić gdzie jestem. Czy na jego miejscu raisujecie mój rasie z AA, AK?
3. Turn stawiam mały bet. Mógłbym zagrać x ale wtedy co na blankowym riverze do jego betu?
4. Reasumując teraz jak patrzę na ręke to pewnie call preflop, call flop i turn i pewnie fold river?

PokerStars - $0.10 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

Hero (BTN): 121.4 BB
SB: 62.6 BB
BB: 203.2 BB
UTG: 131.4 BB
MP: 137 BB
CO: 128.2 BB

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has Q♥ K♦

fold, fold, fold, Hero raises to 2.5 BB, fold, BB raises to 10 BB, Hero calls 7.5 BB

Flop: (20.5 BB, 2 players) 5♠ K♣ 2♦
BB bets 8 BB, Hero raises to 22 BB, BB calls 14 BB

Turn: (64.5 BB, 2 players) T♣
BB checks, Hero bets 20 BB, BB raises to 171.2 BB and is all-in, fold

BB wins 99.8 BB

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
aleasy77

Preflop myślę, że na tych szerokich pozycjach możemy to sprawdzać. Flop grałbym just call, teraz gracze raczej grają takie cbety 33-40% w 3betowanych pulach więc nie ma sensu grać raise, bo wyrzucimy mu blefy, middle pockety, z którymi grał cbet. Mając AK, AA grałbym tu call po raise, chyba żebym miał info, że gra raise tylko z jakimiś monsterami, na unka call. Turn można grać bet, ale check też nie będzie tutaj dramatem i przerzucić akcję na river, otwiera się z jednej strony flush draw, ale nie widzę tutaj wiele rąk, które by grał bet-call flop jak np. jakiś Ax w treflach. Ta jego linia na turnie mnie dziwi, może gra tak semi bluff z combo draw (jeśli nie spasował na flopie AQ czy AJ w treflach) albo ma tutaj set króli (jedna kombinacja) bądź dziesiątek (trz ewentualnie KTs (dwie kombinacje). Fold wydaje mi się najrozsądniejszym wyjściem, nie sądzę, żeby tu blefował.

Odpowiedz
Cytat
aghiri

Ja wolę 4bet pre niż call.
as played: call flop 100% czasu, nie ma najmniejszego sensu tutaj raisować

Odpowiedz
Cytat
DeeJay90 Autor wątku
DeeJay90

Napisane przez aghiri
Ja wolę 4bet pre niż call.
as played: call flop 100% czasu, nie ma najmniejszego sensu tutaj raisować

Faktycznie 4bet wygląda lepiej bo wtedy mamy łatwiejszą grę postflop.

Odpowiedz
Cytat
kaneda69

Wszystko zależy jaki ma 3b vs BTN, ja osobiście gram 4b/fold. A flop to obowiązkowy call, na takim flopie on tam 1/3 wali 100% tego z czym 3b, tak więc raisem wywalasz mu wszystko gorsze.

Odpowiedz
Cytat
Ruune

Flop just call, raise tu jest bez sensu, Ty tu nigdy nie masz ręki dla value która gra raise i kompetentny zawodnik ogra Cie tu z air.
Prawidłowa linia to x/c x/c x/f.

Odpowiedz
Cytat
DeeJay90 Autor wątku
DeeJay90

Napisane przez Ruune
Flop just call, raise tu jest bez sensu, Ty tu nigdy nie masz ręki dla value która gra raise i kompetentny zawodnik ogra Cie tu z air.
Prawidłowa linia to x/c x/c x/f.

Jak to nigdy? Mogę mieć seta i ciągnąć value od AK, KQ .

Odpowiedz
Cytat
aleasy77

Jak trafił byś tu seta mając 22 lub 55, to nie widział bym potrzeby grania raise, bo flop jest rainbow, draw tutaj nie będzie miał, po za ewentualnym gutshotem z jakimś A3s lub A4s (43 nie będzie tutaj 3betowal preflop) a raise tak jak wyżej wspomniane, wyrzucamy mu blefy, z którymi może ponownie zagrać bet na turn, middle pockety, które mogą jedną ulicę zagrać check-call jeszcze.

Odpowiedz
Cytat
Ruune

Raisujesz seta na pozycji, suchym flopie w 3bpocie? , jeśli ma dobrze to tak czy inaczej staka odda, ale nie to dajesz mu miejsce na błąd czy chociażby podłapanie jakiegoś equity i kontynuacje.

edit. widzę że kolega wyżej napisał to samo co miałem na myśli.

Odpowiedz
Cytat