Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Kk

8 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
415 Wyświetlenia
hawardos

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]MP2$18.91:///////;MP3$9.80:///////;CO$10.41:///////;BU$9.80:///////;SB$10.70:///////;BB (Hero)$8.22:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with K:s, K:h.
MP2 folds, MP3 raises to $0.30, 3 folds, Hero raises to $0.60, MP3 calls $0.30.

Flop: ($1.25) 4:h, 7:s, 5:s (2 players)
Hero bets $0.89, MP3 calls $0.89.

Turn: ($3.03) 4:d (2 players)
Hero bets $2.16, MP3 calls $2.16.

River: ($7.35) J:d (2 players)
Hero bets $4.57, MP3 calls $4.57.

Final Pot: $16.49.
Results follow:

MP3 shows four of a kind, fours(4:s 4:c).
Hero shows two pairs, kings and fours(K:s K:h).

MP3 wins with four of a kind, fours(4:s 4:c).

Stawiałem go na ręce typu 99+,QJ+,KJ+,AJ

Staty jakie posiadam na MP3 to tylko 15 hands,vspip 33,PFR 20, fold to cbet 67

Ps. Jeżeli popełniłem błąd (zły opis itp) nie odpowiedni itd,proszę poprawcie mnie :)

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
kamil13151

Od czego chcesz dostać value na river?

Odpowiedz
Cytat
hawardos Autor wątku
hawardos

spodziewałem sie od gorszych J

Ps.na forum to mój drugi wątek,dopiero zaczynam się udzielać,dlatego też proszę o wszelkie poprawki itd ;)

Odpowiedz
Cytat
ultrac

Hej,

Fajnie, że swoją przygodę z forum zaczynasz od konkretów :truestory: Nie gram NLHE więc merytorycznie o ręce się nie wypowiem. Sorry :) Ale jeśli chodzi o opis ręki bardzo OK :sdrink

Dobrze skonwertowana, dzięki czemu jest czytelnie. Tylko mały drobiazg - jeśli mamy parę typu K :club: K :diamond: , nie ma potrzeby pisać, że są o (offsuited). Ciężko, żeby w talii były dwie karty o tej samej wartościu suited K :club: K :club: . W przypadku KQ już jednak trzeba to zaznaczyć bo mogą być KQs K :heart: Q :heart:, lub też KQo K :spade: Q :club: .

Pozdro
Ultrac

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24

hej.

Ogólnie to staraj się trzymać stacka na 100bb.

preflop-> stosuj sizing 3beta , minimum 3 razy open raise, więc w tym wypadku 0,9$. To co zagrałeś jest sprzeczne z całą teorią gry.

flop i turn raczej łatwe valuebety.

Na river raczej x/c. Nie spodziewam się aby callowały Cię ręce typu 7x, 88-TT po raz trzeci. Są tu natomiast możliwe FD i SD które nie wpadły i zablefują river.

"Stawiałem go na ręce typu 99+,QJ+,KJ+,AJ" Walet wpadł dopiero na riverze, więc ciężko po 2 callach dawać rywalowi QJ,KJ czy AJ. Chyba że z FD, ale to niewielka część rangu tylko i nie ma co tego dawać jako pewniak.

ps. patrząc po tym że nie uzupełniasz stacka, oraz rozmiarze 3betu stwierdzam że prawdopodobnie zaczynasz dopiero przygodę z pokerem. Polecam zacząć od nl2, gdyż tam nauka jest tańsza , no i rywale łatwiejsi do ogrania.
Przepraszam jeśli uraziłem i przeszedłeś już wcześniej te limity, ale takie szczegóły pokazują, że masz jeszcze nad czym popracować na pewno.

pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
hawardos Autor wątku
hawardos

ultrac Witam :) rzeczywiście nie potrzebne te "o" ale świetnie,że o tym wspominasz bo dzięki temu,zakoduje sobię tą (uwagę) w głowie... :) :truestory:

Ps.Liczę na wszelką pomoc...jak już wspominałem,wogóle nie udzielałem się na forum (dopiero zaczynam),nie znam na pewno wszystkiego co związane z pokerowym(slangiem) a co gorsza trudno mi o tym mówić,bo nie chcę palnąć głupoty ;)

Odpowiedz
Cytat
hawardos Autor wątku
hawardos

zdrojek24 hej ;) masz rację przygodę z pokerem w sumie zaczynam dopiero bo gram dopiero jakieś 5miesięcy,także zaczynam...stawki nl2,nl5 były wcześniej,,,chociaż więcej nl2....nie mogłem się tam wzbić,aż od nl10 jakoś zaczeło iść(nie wiem na jak długo) ale udało mi się wyjść z minusa i być na plus :) dlatego gram tam...staram się rozgrywać tylko dobre ręce i przewżnie gdy trafie w bord,choć czasem się zagalopuję...ale mam nadzieję,że gdy zacznę w końcu się tu więcej udzielać to będzie tylko lepiej :) pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba

jaki znowu x/c R ?????????? :spit:
Przeciwnik ma tam hero callowac (x :spade:J :spade: 88-QQ 7x typu A7 K7s czasem nawet nie wiedziec czemu zobaczysz nawet gorsze paści typu AJ bo mial widzi mi sie od flopa callowac 2x) a nie zamieniac lapy w bleff i xbackowac to co by sie nam splacilo...
dodatkowo my blokujemy mu komba fd posiadajac K :spade:

2 bledy

- nie masz 100bb
- sizeing powinien byc w widelkach 0.95-1.1

Odpowiedz
Cytat