Przejdź do forum
Jak nie przegrac AA...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Jak nie przegrac AA po flopie ?

10 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
1,068 Wyświetlenia

Hejaz pewnie znalazl bym nie raz na forum cos tego typu ... jak jest prosze o link i z gory przepraszam za smietnik

Do rzeczy ciezko opisac ile rpzdan sam przegralem miejac na Rece A-A najczesciej przegrywalem z SETEM albo dwoma parkami nawet tymi ktore no ciezko bylo by wyczajic..
Zazwyczaj jak ktos mnie limpuje gdy podbijam 4x BB + bb za kazdego call bedac np. na BU lub CO....

Zazwyczaj jade inicjatywe ... czesto do samego konca... no bo co w koncu to AA

Chodzi mi oto ze jak z kolorem czy stritem sie przegra no to mozna sie kapnac ze szedl draw .... ale jak gram 4 stoly ciezko obserowac graczy co graja ....

dodam tylko ze czesto sa to albo slow call i na koniec all in.... albo fast race po moim bet...

Nie oczekuje tutaj gotowej recepty bo pewnie nie ma ale jakies rady...

PS... rozumiem przegrac AA przed flopem idac all in zdarza sie chodz za czesto tez statystycznie rzecz ujmujac jak widze pojedynki nie koniecznie moje ...

pozdrawiam
YYY

9 odpowiedzi

Napisane przez yojtek

Chodzi mi oto ze jak z kolorem czy stritem sie przegra no to mozna sie kapnac ze szedl draw .... ale jak gram 4 stoly ciezko obserowac graczy co graja ....

Dalej nie czytalem:

Po 1. ZWIEKSZ MASE
Po 2. ZMNIEJSZ ILOSC STOLOW

zmkpr0
PokerStrategist

Korzystasz z jakiegoś trackera? Jeśli tak, to może znajdź wrzuć kilka tych przegranych rąk tutaj?

hazelasty
PokerStrategist

zeby nie przegrac AA po flopie przegraj je lepiej przed flopem. Jak dostaniesz AA to graj tylko i wylacznie allin!

marcinshark
Oldschool Grinder

czemu się śmiejecie z gościa ? :facepalm:
jest nowy to skąd ma wiedzieć o możliwości zrzucenia AA
"yojtek" najlepiej wstaw te ręce przegrane do oceny w dziale strategia, tam Ci objaśnią czy zagrałeś dobrze i to cooler czy powinieneś to rozegrać inaczej

ps
AA nie zawsze wygrywa rozdanie
jeśli by tak było wszyscy czekali by tylko na AA

pozdro

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

ok sprubuje odszukac i popoldniu moze wrzuce kilka

TehGamer
PokerStrategist

Napisane przez marcinshark
ps
AA nie zawsze wygrywa rozdanie
jeśli by tak było wszyscy czekali by tylko na AA

pozdro

blindy sa od tego zeby nie czekac na AA

ponadto, mysl w miare rozsadnie - AA po flopie to przewaznie overpair, rozgrywaj to tak jakbys rozgrywal inne overpair

Foldować na raise na turn lub river i nie przywiązywać się do tego że to Asy przez duże A i nie masz nieśmiertelności, ale ta ręka też przegrywa od czasu do czasu.

gentelmanplus
Poker Player

racja, AA to duża szansa na wygraną, ale jest zawsze ryzyko... sam się już kilkakrotnie sparzyłem, i przegrałem z 3-ką np 333.
Myślę że przed floopem trzeba podbić, po floopie cbet a jak przeciwnik nadal będzie ostro przebijał warto się zastanowić na fouldem...

kfiacior24
PokerStrategist

Mój sposób na AA vs UNK nl2-nl25 :)

Preflop :

Tu chyba wszystko jasne, staramy się wrzucić stacka. Jeśli przede mną był raise (za 4BB +) i został sprawdzony przez 2 graczy+, momentalnie wrzucam stacka. 70% przypadków dostane przynajmniej jednego call'a z jakimś badziewiem.

Flop :

Ulepszamy rękę do seta - nic nie jest w stanie mnie powstrzymać od wrzucania stacka nawet mono board z drawem do strita.

Mamy OP, gramy Cbet na raise gram tylko call. Jeśli trafi się mono board raczej zrzucam się na raise

Turn :

W przypadku overpary. Jesli moj Cbet został zcallowany a board jest suchy, zagrywam second barrella ale juz mniejszego za około 40-50% puli. Na raise folduje. W przypadku gdy moj SB dostał call, na river raczej gram check/check bo zazwyczaj jakiś ćwok slowplayuje 2 pary w górę.

Jeśli cbet był zcallowany a na boardzie mam nadal nieulepszony draw to wale barrela za 75% puli, jeśli przekracza to połowe mojego stacka wrzucam AI.
Jeśli nie wrzuciłem stacka na turnie, a na river nie kompletują się drawy, to zagrywam VB, jeśli się kompletują to check/fold check/call w zależności jakiego beta zagra villian.

Jeśli moj cbet na flopie został zraisowany a na turnie nie polepszyłem się i villian kontynuje agresję ( nie liczę betów za 20% puli itp) to się zrzucam. Jeśli villian po agresji na flopie odpuszcza, zagrywam raczej check/check i w zależności od karty i beta na riverze albo go calluje, ale robię małego VB.

Wiadomo że nie zawsze można stosować taki schemat ale u mnie raczej się on sprawdza