Przejdź do forum
Jak grają fishe

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jak grają fishe

10 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
958 Wyświetlenia
mrbit102

Witam
Podpatrzyłem pomysł na to że można nagrać film z własnej gry i wrzucić na forum.

Spoiler

Jeśli ktoś miałby trochę czasu to prosiłbym aby napisał jakie błędy popełniłem w tej krótkiej sesji. Od mniej więcej półtora miesiąca biję się z NL2 na starsch i NL5 na IPoker i bez rezultatów. Może z 2bb/100h jest moje winings ale im więcej artykułów przeczytałem to teraz zacząłem gorzej grać. Nie wiem za bardzo w czym robię największe błędy ale wydaje mi się że z sizingiami postflop jest coś nie tak. Ogólnie w tej sesji nie miałem zbyt wielu problemów. Błędy na pewno zrobiłem ale często zdarzają się bardziej wymagające sesje.

edit: HUD

vpip/pfr/Total AF/ Total 3b
RFI EP/MP/CO/BU/SB
cbet F/T/R/ fold to cbet F/T/R
3b SB vs BU/ 3b BB vs BU/ 3b BB vs SB/ 3b BU vs CO/ Flop donkbet
CO fold 3b OOP/ BTN fold 3b IP/ SB fold 3b OOP/ Total fold to 3b/ WTSD

SB fold to BU steal/ BB fold to BU steal/ BB fols to SB steal

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
Gifl

-> Nie podałeś swojego HUDa

-> Nie używaj fold to any bet, jak ktoś zobaczy, to może w Ciebie grać bety po 1bb z niczym (nie twierdzę, że na NL5, ale warto nie mieć złych nawyków)

2:16, A6, ja bym to 3betował, raczej za słaba ręka na call, często będzie tak, że złapiesz Asa, a przeciwnik będzie miał wyższego i mu się wypłacisz. Lepiej tutaj callować więcej grywalnych rąk (np. 56s) niż Ax'y off.

As played, przeciwnik tutaj często jak gra check po prostu nic nie ma i często zobaczysz foldy, a stół jest mega bezpieczny, więc wolę pozwolić mu blefować jak mam TP i zagrać xb (za to jak mam air to zawsze gram tu bet).

2:50, 98s, call pf jest dyskusyjny, nie masz pozycji więc ciężko będzie Ci to grać na post flopie. Ja grałem takie calle na NL5 i można to grać dochodowo, ale trzeba nie szaleć post flop i umieć odpuścić.

As played WTF co to za raise ? Chcesz wyrzucić lepsze ręce czy uważasz, że sprawdzą Cię gorsze ? Jak dla mnie to jest pomiędzy foldem, a callem, ale bez readów, że on tu donkuje drawy grałbym fold. Spodziewasz się, że on tu cokolwiek gorszego donkuje jak np. 87 ? Pamiętaj jeszcze, że masz gracza za sobą który otwierał z UTG, więc ma dość mocny range.

3:15, KJo, czemu second barrel ? Raczej nie najlepsza karta, bo wzmacnia range przeciwnika, a Twój nie. Na J+ też bym uderzał.

3:50, AK, rozumiem, że to missclick ?

5:18 AJo, nie podoba mi się call vs UTG, on nie będzie miał dużo gorszych Asów w rangu, często wypłacisz się AK/AQ/QQ+, fold lub 3bet w zależności od jego ft3bet.

7:15, 79s, ja bym tutaj grał dość niski second barrel, masz equity, ale 9high, jak wylądujesz na riverze nietrafiając, to on może Cię bardzo łatwo wyblefować, a tak zatrzymujesz agresję, generujesz fold equity i budujesz pulę jak trafisz.

10:52, JJ, nie podoba mi się call flopa, tam praktycznie 100% jego rangu trafiło, bijesz praktycznie tylko TT- które nie wiadomo czy będzie tu cbetował.

18:30, T8s, nie podoba mi się ten x/r na fisha lub mssa, on często Ci tam wrzuci i nie wiesz co z tym zrobić. Pomysł na zagranie dobry, ale przeciwnik źle dobrany, jak byłby tam regulars który ma tam szeroki range i rzadko coś naprawdę mocnego to x/r i bet turn jest dobrym zagraniem.

Chyba tyle co znalazłem, jak masz jakieś pytania to wal śmiało :)

Odpowiedz
Cytat
MuskTfujWruk

Napisane przez Gifl
-> Nie podałeś swojego HUDa

-> Nie używaj fold to any bet, jak ktoś zobaczy, to może w Ciebie grać bety po 1bb z niczym (nie twierdzę, że na NL5, ale warto nie mieć złych nawyków)

2:16, A6, ja bym to 3betował, raczej za słaba ręka na call, często będzie tak, że złapiesz Asa, a przeciwnik będzie miał wyższego i mu się wypłacisz. Lepiej tutaj callować więcej grywalnych rąk (np. 56s) niż Ax'y off.

As played, przeciwnik tutaj często jak gra check po prostu nic nie ma i często zobaczysz foldy, a stół jest mega bezpieczny, więc wolę pozwolić mu blefować jak mam TP i zagrać xb (za to jak mam air to zawsze gram tu bet).

2:50, 98s, call pf jest dyskusyjny, nie masz pozycji więc ciężko będzie Ci to grać na post flopie. Ja grałem takie calle na NL5 i można to grać dochodowo, ale trzeba nie szaleć post flop i umieć odpuścić.

As played WTF co to za raise ? Chcesz wyrzucić lepsze ręce czy uważasz, że sprawdzą Cię gorsze ? Jak dla mnie to jest pomiędzy foldem, a callem, ale bez readów, że on tu donkuje drawy grałbym fold. Spodziewasz się, że on tu cokolwiek gorszego donkuje jak np. 87 ? Pamiętaj jeszcze, że masz gracza za sobą który otwierał z UTG, więc ma dość mocny range.

3:15, KJo, czemu second barrel ? Raczej nie najlepsza karta, bo wzmacnia range przeciwnika, a Twój nie. Na J+ też bym uderzał.

3:50, AK, rozumiem, że to missclick ?

5:18 AJo, nie podoba mi się call vs UTG, on nie będzie miał dużo gorszych Asów w rangu, często wypłacisz się AK/AQ/QQ+, fold lub 3bet w zależności od jego ft3bet.

7:15, 79s, ja bym tutaj grał dość niski second barrel, masz equity, ale 9high, jak wylądujesz na riverze nietrafiając, to on może Cię bardzo łatwo wyblefować, a tak zatrzymujesz agresję, generujesz fold equity i budujesz pulę jak trafisz.

10:52, JJ, nie podoba mi się call flopa, tam praktycznie 100% jego rangu trafiło, bijesz praktycznie tylko TT- które nie wiadomo czy będzie tu cbetował.

18:30, T8s, nie podoba mi się ten x/r na fisha lub mssa, on często Ci tam wrzuci i nie wiesz co z tym zrobić. Pomysł na zagranie dobry, ale przeciwnik źle dobrany, jak byłby tam regulars który ma tam szeroki range i rzadko coś naprawdę mocnego to x/r i bet turn jest dobrym zagraniem.

Chyba tyle co znalazłem, jak masz jakieś pytania to wal śmiało :)

2:16
Takze tutaj 3betuje, jak dla mnie za slaba reka na call.

2:50
to byl call preflop IP , pomieszalo Ci sie :)
Mimo wszystko nie gram tutaj raise na flopie bo nie chce dostca 3beta i musiec sie zrzucac + wyrzucasz cale air. Domyslam sie ze raisowales flopa bo bales sie barrelingu na tym boardzie ale coz... call flop bez info to raczej musi byc std.

3:15
Nawet tego nie cbetuje... nie zrzucamy za duzo rak i blokujemy wysokie karty

3:50
Mi sie szip podoba, gosciu gra szortem, czasami widze calle od rak AQ AJ KQ
+ wygladamy slabo

5:18
Minimalnie sklanialbym sie do 3bet>call. Z AJs bym na pewno callowal.
Zauwaz ze na BB siedzi fisz i chcemy grac 3way z fiszem.

7:15
Ja bym nie barrelowal turna bo
1. Nie chce dostac x/r szip
2. Blokujemy 77 , 55 trafilo seta
3. Przeciwnik z 33 , 44 raczej nie bedzie zamienial reki w blef na river i dalej bedziemy mogli go wyrzucic betem gdy przeczeka i spadnie dobra karta.

Realizowanie equity akurat w tym spocie jest moim zdaniem bardzo dobrym rozwiazaniem

10:52
Jak dla mnie easy x/f flopa
Szansa na polepszenie reki zadna + on trafia w ten board

18:30
Nie kazdy MSS tam tak czesto wrzuca... tylko problem jest taki ze to nie MSS bo on ma tylko 32BB wiec to short praktycznie. Domyslam sie ze to jakis MSS reg bo 2 linijka to zapewnie open raise pozycyjny.
Nieeeee wiem mi sie ten x/r podoba w sumie

Odpowiedz
Cytat
Gifl

to byl call preflop IP , pomieszalo Ci sie
Mimo wszystko nie gram tutaj raise na flopie bo nie chce dostca 3beta i musiec sie zrzucac + wyrzucasz cale air. Domyslam sie ze raisowales flopa bo bales sie barrelingu na tym boardzie ale coz... call flop bez info to raczej musi byc std.

Tam jest otwierający UTG, nad którym nie mamy pozycji ;)

3:50
Mi sie szip podoba, gosciu gra szortem, czasami widze calle od rak AQ AJ KQ
+ wygladamy slabo

Moim zdaniem zrzucamy za dużo rąk które sprawdziły by normalny raise. Tym bardziej gościowi z BB za nami

5:18
Minimalnie sklanialbym sie do 3bet>call. Z AJs bym na pewno callowal.
Zauwaz ze na BB siedzi fisz i chcemy grac 3way z fiszem.

Ok przeoczyłem fisha, ale i tak wolę chyba 3bet, bo pchamy się w ciężkie spoty na NL5, a nie chcemy tego unikać.

7:15
Ja bym nie barrelowal turna bo
1. Nie chce dostac x/r szip
2. Blokujemy 77 , 55 trafilo seta
3. Przeciwnik z 33 , 44 raczej nie bedzie zamienial reki w blef na river i dalej bedziemy mogli go wyrzucic betem gdy przeczeka i spadnie dobra karta.

Realizowanie equity akurat w tym spocie jest moim zdaniem bardzo dobrym rozwiazaniem

Ale, jak zagramy bet, xb, bet, to on może nas sprawdzić z jakimś 8x, 66-77, którego moim zdaniem wyrzuca na turnie (czasem 99, zależy od gościa). Myślę, że xb i bet jest tu close, ale lekko jestem za betem.

18:30
Nie kazdy MSS tam tak czesto wrzuca... tylko problem jest taki ze to nie MSS bo on ma tylko 32BB wiec to short praktycznie. Domyslam sie ze to jakis MSS reg bo 2 linijka to zapewnie open raise pozycyjny.
Nieeeee wiem mi sie ten x/r podoba w sumie

Na shorta mamy tu mało FEQ moim zdaniem. on często wrzuci tam randomową parę na która jesteśmy w plecy ...

Odpowiedz
Cytat
mrbit102 Autor wątku
mrbit102

Dzięki wielkie za to że chciało wam się ocenić moją grę :sdrink

2:16 Tutaj dla mnie cenna uwaga. za bardzo nie wiem jak grać na blindach. Czekam na razie na produkcje muckinfeli odnoście tych pozycji

2:50 zagrałem tutaj raise fold. Spodziewałem się że SB może donkować z FD lepszym 8x lub overpair 99 TT. Mając za sobą gracza nie czułem się jakoś komfortowo myśląc że on też tam często dołoży więc wolałem sobie rozjaśnić sytuację na flopie i mieć spokój. Ogólnie ipoker jest jakiś nitowaty i fit or fold ale bez statów nie chcę za bardzo szaleć. Tutaj często postawią mnie na sety i mogą zrzucić lepsze ręce.

A co do calla pre to nie mam pojęcia czy jest to dochodowe. dość często w podobnych sytuacjach dorzucam te 2bb np z A4s i suited connectors

3:50 zagrałem ship umyślnie. Często widziałem w takiej sytuacji calle z AQ AJs QJs KQ 88+. Gdyby miał mniejszy stack lub większy grałbym normalny 3b i z mniejszym po callu stackuję prawie każdy flop bo zostaje mu tam kilka bb

7:15 Tutaj na T uznałem że spadła kata niezbyt zmieniająca board dla jego range. Jeśli ma Jx TT 99 (77) to pewnie znowu gra call a sety J8 które grają tu raczej x/r. wolałem ostrożnie realizować equity.

10:52 JJ sprawdziłem dlatego że spojrzałem mimo tylko 50h że miał 30% RFI z EP i dodatkowo gra cbet tylko za 1/2 puli. Chciałem dowiedzieć się co to oznacza czy czasem nie gra tak z air i spodziewałem się że zagra xb T

Odpowiedz
Cytat
boxer82

Napisane przez mrbit102
Witam
Podpatrzyłem pomysł na to że można nagrać film z własnej gry i wrzucić na forum.
(...)
RFI EP/MP/CO/BU/SB

Filmu nie ogladałem i nie wiem czy znajde czas ale wg mnie huda masz troche za bardzo
:diamond: korzystasz z cbet river ? Ja nie a tym bardziej na nl2/5 jeżli dochodze do rivera to najczesciej juz zdazyłem obejrzeć jego popup gdy bylismy na flopie
:diamond: korzystasz z tych resteali ? (4 linijka) Nie lepiej zostawić jedną state i pod to zrobic tabele 3-betów . jednym klkinieciem spr awdzisz co i jak
masz fold to steal vs btn a co z Co ?

jak ci sie dobrze gra to ok ale (wg mnie) masz najebane tam informacji z których ni korzystasz i w czasie gry niepotrzebnie zajmuja miejsce (chociaz sam mam wiecej stat ale raczej z nich wszytkich korzystam )

Odpowiedz
Cytat
MuskTfujWruk

Napisane przez Gifl

to byl call preflop IP , pomieszalo Ci sie

Tam jest otwierający UTG, nad którym nie mamy pozycji ;)

Racja !! Dopiero teraz zauwazylem ogladajac 5 raz :badteeth:

Odpowiedz
Cytat
mrbit102 Autor wątku
mrbit102

Jak nie idzie to nie idzie. Dzięki za wasz feedback. Pomogło to w moje grze ale mimo to dalej nie mogę ruszyć z miejsca. Czasem zrobię shota na NL5 i o dziwo jestem jak na razie tak na plus a na NL2 nie daję sobie rady. Wrzucę kolejny film (gdyby się komuś chciało coś napisać to proszę). W tej sesji miałem kilka problematycznych rąk ale nie napiszę o nich teraz aby nie odwracać uwagi od pozostałych błędów.

Spoiler

Wykres z tej sesji

Spoiler

HUD

RFI EP/MP/CO/BU/SB

Wrzucam coś na forum po raz ostatni. Jeśli po tym filmiku wciąż nie będę w stanie przejść NL2/5 to dam sobie spokój przynajmniej z tym aby nie marnować czasu innych na coś co i tak rezultatu nie przynosi.

Odpowiedz
Cytat
yarish

1:25 AJo Izoluj fishy
5:47 KTo nie podoba mi się call OOP tej reki. Domyślnie na unka gram 3bet.
7:02 QTs na NL2 nie otwierałbym tego z MP.
8:12 K5o możesz betować flopa z FD oop

Do tego poluzuj trochę steale z BU i SB. Masz tu gigantyczne FE, więc na pewno każdy as, plus ja osobiście otwierałem każdą rękę suited na tym limicie i było to profitowe ;)

Obejrzałem tylko 10 minut. Jutro dokończę, jeżeli nikt tego nie zrobi za mnie.

Odpowiedz
Cytat
MuskTfujWruk

Napisane przez yarish
1:25 AJo Izoluj fishy
5:47 KTo nie podoba mi się call OOP tej reki. Domyślnie na unka gram 3bet.
7:02 QTs na NL2 nie otwierałbym tego z MP.
8:12 K5o możesz betować flopa z FD oop

Do tego poluzuj trochę steale z BU i SB. Masz tu gigantyczne FE, więc na pewno każdy as, plus ja osobiście otwierałem każdą rękę suited na tym limicie i było to profitowe ;)

Obejrzałem tylko 10 minut. Jutro dokończę, jeżeli nikt tego nie zrobi za mnie.

5:47
Jakim zasiegiem chcesz grac call na unka?
Rozumiem ze foldujesz tylko i wylacznie dlatego ze gosciu otwiera za 3bb :>

Odpowiedz
Cytat