-> Nie podałeś swojego HUDa
-> Nie używaj fold to any bet, jak ktoś zobaczy, to może w Ciebie grać bety po 1bb z niczym (nie twierdzę, że na NL5, ale warto nie mieć złych nawyków)
2:16, A6, ja bym to 3betował, raczej za słaba ręka na call, często będzie tak, że złapiesz Asa, a przeciwnik będzie miał wyższego i mu się wypłacisz. Lepiej tutaj callować więcej grywalnych rąk (np. 56s) niż Ax'y off.
As played, przeciwnik tutaj często jak gra check po prostu nic nie ma i często zobaczysz foldy, a stół jest mega bezpieczny, więc wolę pozwolić mu blefować jak mam TP i zagrać xb (za to jak mam air to zawsze gram tu bet).
2:50, 98s, call pf jest dyskusyjny, nie masz pozycji więc ciężko będzie Ci to grać na post flopie. Ja grałem takie calle na NL5 i można to grać dochodowo, ale trzeba nie szaleć post flop i umieć odpuścić.
As played WTF co to za raise ? Chcesz wyrzucić lepsze ręce czy uważasz, że sprawdzą Cię gorsze ? Jak dla mnie to jest pomiędzy foldem, a callem, ale bez readów, że on tu donkuje drawy grałbym fold. Spodziewasz się, że on tu cokolwiek gorszego donkuje jak np. 87 ? Pamiętaj jeszcze, że masz gracza za sobą który otwierał z UTG, więc ma dość mocny range.
3:15, KJo, czemu second barrel ? Raczej nie najlepsza karta, bo wzmacnia range przeciwnika, a Twój nie. Na J+ też bym uderzał.
3:50, AK, rozumiem, że to missclick ?
5:18 AJo, nie podoba mi się call vs UTG, on nie będzie miał dużo gorszych Asów w rangu, często wypłacisz się AK/AQ/QQ+, fold lub 3bet w zależności od jego ft3bet.
7:15, 79s, ja bym tutaj grał dość niski second barrel, masz equity, ale 9high, jak wylądujesz na riverze nietrafiając, to on może Cię bardzo łatwo wyblefować, a tak zatrzymujesz agresję, generujesz fold equity i budujesz pulę jak trafisz.
10:52, JJ, nie podoba mi się call flopa, tam praktycznie 100% jego rangu trafiło, bijesz praktycznie tylko TT- które nie wiadomo czy będzie tu cbetował.
18:30, T8s, nie podoba mi się ten x/r na fisha lub mssa, on często Ci tam wrzuci i nie wiesz co z tym zrobić. Pomysł na zagranie dobry, ale przeciwnik źle dobrany, jak byłby tam regulars który ma tam szeroki range i rzadko coś naprawdę mocnego to x/r i bet turn jest dobrym zagraniem.
Chyba tyle co znalazłem, jak masz jakieś pytania to wal śmiało