Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] j6 nl50

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
442 Wyświetlenia
Aimboy
PokerStrategist

PokerStars - $0.50 NL (2 max) - Holdem - 2 players
Hand converted by PokerTracker 3

Hero (SB): $65.85
BB: $54.30

Hero posts SB $0.25, BB posts BB $0.50

Pre Flop: ($0.75) Hero has J♥ 6♥

Hero raises to $1.50, BB calls $1.00

Flop: ($3.00, 2 players) 6♦ J♣ 8♦
BB bets $1.50, Hero raises to $5.00, BB calls $3.50

Turn: ($13.00, 2 players) 4♣
BB checks, Hero bets $8.50, BB calls $8.50

River: ($30.00, 2 players) 5♦
BB bets $15.00, Hero calls $15.00

Przeciwnik gra oop vpip 51/ ip pfr 29, czasami widziałem, że limpował na BU, z reguły zrzucał jeśli raisowałem. Bardzo łatwo pasuje do cbeta, jeśli coś trafi 2nd pair czy tp z weak kickerem to raczej calluje, nigdy nie gra c/r. Donkbet u niego oznacza TP i praktycznie się z tym nie rozstaje. Wydaje mi się, że dobrze tutaj wszystko zagrałem, może poza sizingiem na flopie i turnie - mogło być trochę wyżej. Jego donk na turnie jest trochę niepokojący, ale wygrywałem z nim zdecydowaną większość rozdań, mógł tiltować i zagrać tak z JA, JK, itp., no i chyba ciężko zrzucić w takim spocie 2 pary?

4 odpowiedzi

Napisane przez Aimboy
Jego donk na turnie jest trochę niepokojący, ale wygrywałem z nim zdecydowaną większość rozdań, mógł tiltować i zagrać tak z JA, JK, itp., no i chyba ciężko zrzucić w takim spocie 2 pary?

Sizing zdecydowanie o wiele większy.
Donk mówisz oznacza TP - pytanie czy przyłapałeś go na tym że z gutshota / OESD / FD nie grał donka ?
Na turnie uderzasz w pota, tylko 5-7 sie uzupełniło, na river problem jest taki ze pojedyncze 7 ma już strita.

Musisz być w 25% dobry, wszystko zależy od tego czy on potrafi blockbetować jakieś słabe SD value na river.

Aimboy Autor wątku
Aimboy
PokerStrategist

Nie donkbetował z fd, więc z oesd, gs pewnie też nie. Skąd ma się 7x wziąć na river? 87, 67 to nie jego range donkbet/call, więc ewentualnie J7. Co do bet sizingu na turnie, jeśli 2nd barrel bluff gram 2/3 pota, to jeśli for value zagram wyżej, to przecież będzie łatwe do przeczytania. Zdecydowałem się grać na turnie tak jak za każdym razem, gdy odpalam sb.

Jeszcze raz spojrzalem.
Ee dlaczego latwe do przeczytania ? mozesz tak zagrac z monster drawem (teoretycznie nie, bo po donkbet/call wiesz ze nie masz fold eq ale on i tak cie na niego moze postawic jak i TP good kicker, nie musisz miec odrazu 2 par / seta).

I czy bedziesz tu kiedykolwiek gral 2nd barrel pure bluff ? Nie sadze wiec IMO tutaj nie masz co balansowac.

hellYeahEnT
Elite Grinder

loool ja to wyrzucam bez zastanowienia sie :D Patrzysz za bardzo na swoja reke a za malo na jego.

Mowisz ze top pary donkuje, moze ma J:d X:d ;)