Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] J3s NL50

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
702 Wyświetlenia
krzychoo89

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.25/$0.5 No-Limit Hold'em (2 handed)

Known players:
[tg]SB$54.40:///////;BB (Hero)$50.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with J:c, 3:c.
SB raises to $1.25, Hero calls $0.75.

Flop: ($2.5) T:d, 7:c, 9:c (2 players)
Hero checks, SB bets $2.00, Hero raises to $6.00, SB raises to $53.15, Hero calls $42.75(All-In).

Turn: ($104.4) 6:s (2 players)

River: ($104.4) 9:d (2 players)

Final Pot: $104.4.

Obroniłem poniewaz koles dosc czesto odpuszczal po cbecie. Ogólnie mowiac to mur. Gram bez HUDa ale teraz zerknalem w staty, zagralem z nim 35 rak i gral 30/20(niby nie ma sie co sugerowac, ale jesli ktos czesto folduje sb to chyba nie jest loose). Call chyba nie ma sensu bo niby pula jest niska ale na flopie mam 500 000 outow.

5 odpowiedzi
Urbi23

To czy call jest opłacalny cz nie możesz sam bez problemu obliczyć w Equilatorze

krzychoo89 Autor wątku
krzychoo89

Tu mi bardziej chodzi nie tyle o call co o sposob rozegrania. Czy wsuwac od razu na flopie czy zobaczyc co sie bedzie dzialo. Gdyby to byla 3betowana pula to izi, ale tutaj bet ktory musze sprawdzic jest niewielki i sie w zaden sposob nie commituje.

majstereo

pisales ze to murek, ktory odpuszcza c-bety -> to jest KSIĄZKOWY FLOP do odpuszczenia c-beta z czyms takim jak 9x albo 88. Jak koles c-betuje to widze jego zakres mniej wiecej tak : AA-99, QJ + mocne clubs jak AcXc, KcQc, 2 parki.

Jezeli zagrasz tutaj c/r i dostajesz 3-bet to masz ok 40% EQ i Fold Equity = 0, więc pieniądze wchodzą źle.

Wg mnie c/c nie jest tutaj najglupszym zagraniem na swiecie bo :
-gramy przeciwko murowi => board zabezpiecza cie tutaj przed wyblefowaniem. jezeli spadnie Q J 8 albo club idzie check behind i grasz z kolesiem river.

Jak pojdzie bet na turnie to przewaznie w okolicach 2/3 puli i nie bedziesz mial poprawnych oddsów na kontynuowanie + nie bedziesz mial zadnych IO ( jak trafi club, albo 4tostraight to koles przeczeka AA )

niby mamy mocny draw ...

ja bym to grał pasywnie i dał mu kredyt na raczej mocniejszy zakres c-betowania tego flopa ...

krzychoo89 Autor wątku
krzychoo89

No tutaj faktycznie musze ci przyznac racje, ta perspektywa do mnie przemawia.

Ten board jest z rodzaju tych na ktorych dostaniesz duzo akcji.

Jeśli masz kolesia co cbetuje blisko 100% i duzo odpuszcza po cbecie, mozna wlasnie rozwazyc c/c i ewentualnie float na river.