jakis miesiac temu zaczałem grac na poker heven. tak kiepsko nie szło mi chyba nigdy. nie wiem czy zdarzyło wam sie tak długo przegrywac flipy i czy to jest normalne. niby nie duza próbka ale jestem troche załamany i prosze o pomoc. kazda podpowiedz mile widziana. przegrywam praktycznie wszystko, nogdy takiej serii nie miałem. pokazuje statystyki i prosze o pomoc.
dziekuje za ew pomoc. pozdrawiam
Heja.
Problem lezy w tym, ze ta ilosc rak, to jest jedna sesja
Tutaj bedzie ciezko cokolwiek powiedziec, poniewaz na Twoja gre, wiec i na staty w takim okresie czasu ma wplyw masa czynnikow -> staty sa kompletnie niemiarodajne.
Zobacz czy na pewno ogarniasz gre z blindow po 3betach, bo 3betowales sporo i bardzo duzo tu cbetowales. Jesli zle wycelowales 3bety/cbety, to bedziesz tu palil mase bb.
Jesli Twoj raise 1st na tej probce, faktycznie jakos oddaje range jaki grasz, to zwroc uwage czy dobrze dobierasz zasiegi z EP/MP do stolika, na ktorym jestes aktualnie. Zobacz tez, czy nie da sie stealowac wiecej, jesli przeciwnicy na blindach sa tight.
Uwazaj z cbetami. Ciezko mowic o tym jak faktycznie cbetujesz, bo na takiej probce rak odhcylenia moga byc ogromne, ale wydaje sie, ze masz tendencje do czestego cbetowania -> tutaj wazny jest dobor spotow. Uwazaj zeby nie cbetowac for bluff boardow, wpadajacych w range przeciwnikow, czy zeby nie cbetowac z automatu graczy, ktory nie folduja. Zwroc tez uwage na to, czy cbetujac nie zmieniasz SD value w bluff, zamiast bluffcatchowac.
Duzy Cb moze spowodowac ze bedziesz bardzo duzo foldowal do raiseow, bedziesz mial spory gap miedzy CB F a CB T - duzy spadek % cbeta na tych streetach, przez co bedziesz podatny na floating. Z drugiej strony jesli bedziesz betowal czesto turn, przy tak duzym %CB Flop, to bedziesz barrelowal bardzo czesto bez equity/ze slabymi rekami, co tez moze nie byc wyjsciem.
Patrzac na Twoj 4bet% i Ft3bet, wychodzi na to ze masz tendencje do callowania 3betow i tego trzeba pilnowac, bo zle callujac mozesz palic tony blindow, na bardzo wiele roznych sposobow - zarowno grajac fit or fold, jak zbyt luzno callujac - a jesli nie masz bazy i info o przeciwnikach, to bardzo latwo o kiepskie spoty dla Ciebie.
Poki co miales bardzo niskie frekwencje raiseow, check/raiseow i donkbetow. Vs miss Cb rowniez betowales malo. Jesli to nie kwestia probki, to zwroc uwage na to jak grasz vs PFR i atakuj czesciej jakies oznaki slabosci.
Anyway ciezko na tej probce rak, mowic jakies konkrety. Tak na prawde kolejne 5k hands mozesz zagrac bardzo podobnie, jesli nie identycznie i mozesz miec doslownie lustrzane odbicie tego wykresu.