Przejdź do forum
gra na buttonie i n...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] gra na buttonie i na BB

14 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
540 Wyświetlenia
pawellllpoker
Oldschool Grinder

Witam, chcialbym sie dowiedziec o grze na pozycji button i bb, ostatnio przegladajac statystyki zauwazylem ze na tych dwoch pozycjach trace najwiej kasy i tu moje pytanie jakim zakresem rak tutaj grac, ze statystyk moich wynika ze na buttonie gram 20/16 a na bb 12/6. Chciałbym sie dowiedziec czy moje statystyki sa dobre, a jak nie to wlasnie co zrobic zeby poprawic moja gre. Z gory dzieki za wszystki odpowiedzi:)

13 odpowiedzi
mko101
Oldschool Grinder

Zalezy od tego, na ktorym limicie grasz.

Button jest najlepsze mozliwa pozycja w pokerze, wiec ciekaw jestem jak mozna z niej tracic.
Zasieg otwierania rak, zalezny jest przede wszystkim od limitu oraz rodzaju gry (SH or FR).

Na BB, mozliwe, ze za duzo callujesz preflop i pozniej zapedzasz sie w niepotrzebne spoty.

hellYeahEnT
Elite Grinder

[ ] sh
[ ] fr
[ ] stawki

pawellllpoker Autor wątku
pawellllpoker
Oldschool Grinder

gram fr na whiliam hill a narazie gram na nl2, zdziwilo mnie to ze wlasnie na buttonie najwiej trace i dlatego chcialem sie dowiedziec jak najlepiej grac na tej pozycji

[ ] próbka

pawellllpoker
Oldschool Grinder

okolo tysiaca rak moze i malo ale nie chcialbymm wiecej tracic:)

mko101
Oldschool Grinder

Tysiac rak to zerowa probka.

Ograniczaj calle prf (tylko PP, wysokie broadwaye).
Stealowanie uzalezniaj od przeciwnikow na blindach, lecz na NL2 nie stealuj zbyt czesto - SC, broadwaye, pocket pairs, Axs.

Możliwe, że to tylko przypadek że tracisz na buttonie. 1k rąk to w sumie nie tak dużo.

mko101
Oldschool Grinder

Napisane przez Sparrow65
grasz sh czy full ring ?

gram fr na whiliam hill

:ayfkm:

pawellllpoker
Oldschool Grinder

ok dzieki za odpowiedzi pogram jeszcze troche jak bede mial wieksza probke to zobacze wtedy bo faktycznie tysiac rak raczej nie daje zbyt wiarygodnych wynikow ale i tak jeszcze raz dzieki:)

sz3sz
Elite Grinder

takie analizy rob po 20k rak a nie 1k

po 20k rak moze juz byc za poźno :D

Mocnym
Oldschool Grinder

Napisane przez Maaaki
po 20k rak moze juz byc za poźno :D

Wcześniej nie ma sensu. 1k rąk to jest jedna sesja. W ciągu 1k rąk można wygrać 4BI jak i przegrać 4BI. To trochę tak, jakby po 1k rąk ocenić, że jest się wygrywającym lub przegrywającym graczem.

Zostało już to powiedziane ale podsumowując - potrzebujesz większej próbki. Jakbyś po 20k rąk nadal miał problemy ze swoją grą to polecam dział "ocena statystyk".