Witam, chcialbym sie dowiedziec o grze na pozycji button i bb, ostatnio przegladajac statystyki zauwazylem ze na tych dwoch pozycjach trace najwiej kasy i tu moje pytanie jakim zakresem rak tutaj grac, ze statystyk moich wynika ze na buttonie gram 20/16 a na bb 12/6. Chciałbym sie dowiedziec czy moje statystyki sa dobre, a jak nie to wlasnie co zrobic zeby poprawic moja gre. Z gory dzieki za wszystki odpowiedzi:)
Zalezy od tego, na ktorym limicie grasz.
Button jest najlepsze mozliwa pozycja w pokerze, wiec ciekaw jestem jak mozna z niej tracic.
Zasieg otwierania rak, zalezny jest przede wszystkim od limitu oraz rodzaju gry (SH or FR).
Na BB, mozliwe, ze za duzo callujesz preflop i pozniej zapedzasz sie w niepotrzebne spoty.
gram fr na whiliam hill a narazie gram na nl2, zdziwilo mnie to ze wlasnie na buttonie najwiej trace i dlatego chcialem sie dowiedziec jak najlepiej grac na tej pozycji
Tysiac rak to zerowa probka.
Ograniczaj calle prf (tylko PP, wysokie broadwaye).
Stealowanie uzalezniaj od przeciwnikow na blindach, lecz na NL2 nie stealuj zbyt czesto - SC, broadwaye, pocket pairs, Axs.
Możliwe, że to tylko przypadek że tracisz na buttonie. 1k rąk to w sumie nie tak dużo.
ok dzieki za odpowiedzi pogram jeszcze troche jak bede mial wieksza probke to zobacze wtedy bo faktycznie tysiac rak raczej nie daje zbyt wiarygodnych wynikow ale i tak jeszcze raz dzieki:)
Napisane przez Maaaki
po 20k rak moze juz byc za poźno![]()
Wcześniej nie ma sensu. 1k rąk to jest jedna sesja. W ciągu 1k rąk można wygrać 4BI jak i przegrać 4BI. To trochę tak, jakby po 1k rąk ocenić, że jest się wygrywającym lub przegrywającym graczem.
Zostało już to powiedziane ale podsumowując - potrzebujesz większej próbki. Jakbyś po 20k rąk nadal miał problemy ze swoją grą to polecam dział "ocena statystyk".