Przejdź do forum
Full Ring vs Short ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Full Ring vs Short Hand

6 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
578 Wyświetlenia
Kazikuu

Witam , mam ogromny problem z wyborem stolików full ring czy short . Gram głównie Zooma i ostatnio odpalam stoły jak mi się podoba czyli np . 3x fr i 1 sh albo na odwrót . Różnicę w grze widzę , ale nie wiem dokładnie na jakich stolikach odnoszę większe profity . Gram bardzo tight i wybieram częściej stoliki Full Ring , ale nie jestem pewny czy powinienem się dalej uczyć na fullach czy może przyszłość jest w sh ? Patrząc na P* na zoomie sh mamy mniej osób.

Wiem że na forum jest masa tego typu tematów albo zazwyczaj są to stare informację ,a nóż coś się pozmieniało : )

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
MWaler

Cześć
Stoły shorthanded są o wiele bardziej wariancyjne, jeżeli nie posiadasz stalowego mindsetu proponuje grac FR. Niestety ten segment wymiera :sorry: ale gierki dalej potrafią być juicy

Odpowiedz
Cytat
nrb1337

Siemasz, niedawno byłem w tej samej sytuacji. Poprostu odpowiedz sobie na pytanie, co lubisz grać bardziej... Mnie FR zwyczajnie znudziły i nie wyobrażam sobie już grindować tam setek tysięcy rąk w longrunie.

Na SH jest akcja, imo gra to o wiele więcej słabych graczy niż na FR. Dodatkowo na zoomach FR często i gęsto grasz top vs top vs nity i przeciętne/słabe TAGi.

Nie wiem czy przesiadałeś się ze zwykłych stołów na ZOOM ale jeśli tak to zwróć uwagę na tłum słabszych graczy i spróbuj porównać sobie ich poziom do poziomu który widywałeś na zwykłych stołach. Ktoś gdzieś pisał, że przeciętna ryba na zoomie gra o wiele lepiej niż przeciętna ryba na standard stołach. Ja się z tym zgadzam.

Wariancja jest większa na SH - to fakt.

Pozdro i GL.

Odpowiedz
Cytat
babcia2333

zwykłe SH są najlepsze i mniejsza wariancja od zoomów..

Odpowiedz
Cytat
Krris

graj sh. polecam

Odpowiedz
Cytat
wg123

Ostatnio przeszedłem z FR na SH.
Zalety SH moim zdaniem to:
- dużo więcej akcji, nie są tak nudne jak FR
- łatwiej można złapać edge nad przeciwnikami niż na zanitowanych FR, gdzie przepycha się tylko KK vs AA albo set vs set
- dużo większa ilość materiałów szkoleniowych pod SH
- dużo większa dostępność gier (różne roomy - nie tylko PokerStars)
Minusy:
- większa wariancja niż na FR

Tak więc ogólnie polecam SH. :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat