Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] FR czy SH?

11 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
465 Wyświetlenia

Witam,

pytanie tak jak w temacie. Grałem Nl2 na pp fr. Rozegrałem tam 70k rak, dobiłem do 100$, kazda sesja konczy sie 15-20bb/100 wiec postanowilem przejsc na nl4. Dobrze mi się gra na pp ale na nl4 większość stołów jest sh. Rozegrałem więc dziś 2000k rak nl4 sh i mam mieszane uczucia: mało akcji, dużo kasy zżeraj bliny. Podsumowujac prosiłbym bardzo o wymienienie zalet i wad obu strategii: fr i sh. Czy sa różnice w potrzebnych umiejetnosciach aby wygrywac, czy przeciwnicy prezentuja różny poziom, co jest "bardziej dochodowe".

Pozdrawiam

10 odpowiedzi
Puczek

Grałem Nl2 na pp fr. Rozegrałem tam 70k rak, dobiłem do 100$, kazda sesja konczy sie 15-20bb/100

not sure if serious...

na sh masz mało akcji ?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

blelol: bardzo mało akcji.

Puczek: od 20k rąk:P 21,55bb/100

Skibcio

Na pewno 21,5, przypadkiem nie ~2,2 (PTR wskazuje właśnie tą drugą wartość). Na PP raczej jest od zawalenia stolików FR do nl100, nie mam teraz pp zainstalowane ale masz na bank jakieś filtry włączone.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Uploaded with ImageShack.us
Nie o tym mieliśmy rozmawiać.

u mnie od nl4 jest przeważająca liczba stołów sh. Czy ktoś jeszcze może potwierdzić informacje Skibcio?

zychuwdt

U mnie w tym momencie:
66 stołów NL4
76 stołów NL10
Ogólnie dopiero od NL100 liczba stołów FR maleje, żeby na NL600 osiągnąć 0 :f_confused:
Co do braku akcji na SH to się dziwię: akcji to na FR dopiero nie ma.
To, że kasy ci dużo blindy zżerają jest oczywiste wszak stoły są krótsze.

zacznij grać fixed limit jak masz mało akcji albo przyzwyczaj się, że taki jest poker ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

ale się uczepili wyrywkowych zdań:P

co z zaletami i wadami?

Puczek

FR:
-mniejsze swingi
-nuda
-wiecej solid graczy (LOL MICRO STAKES)
-mozesz odpalic wiecej stolow z/w na mniejsza ilosc akcji

SH:
-wieksze swingi
-ludzie ktorzy wchodza pogamblowac, z reguly wchodza na SH, sa to big variance gracze ale w long runie, to oni przynosza najwiekszy zysk
-wiecej akcji
-czesciej masz buttona wiec wiecej z niego otwierasz, jestes w wiekszej ilosci potow, teoretycznie szybciej i skuteczniej uczysz sie gry postflop i gry w hu potach

Jest jeszcze sporo roznic, ale jedyne co powinno cie interesowac na micro to to, ze na SH jest wiecej latwych pieniedzy (LOL MICRO STAKES)

pozdro

Sam kiedyś grałem fr 100k h teraz pykam tylko sh

SH
+Dużo akcji
+więcej PKT na rozdanie niż na full ring
+Częściej grasz z pozycją
+ większe znaczenie ma gra post flop co za tym idzie więcej $$$
+ większe swingi

- więcej marginalnych decyzji
- więcej kart grasz nitować 18/16 na sh już nie można
- multi tab cięzki