Proszę bardziej doświadczonych graczy o rzut okiem na statystyki. Gdzie mogą być jakieś dziury?

Z góry dzięki
pozdr
Proszę bardziej doświadczonych graczy o rzut okiem na statystyki. Gdzie mogą być jakieś dziury?

Z góry dzięki
pozdr
Z gory zaczne ze ja i HE to nie wspolgra, ale jestem po takiej ilosci alkoholu ze moge sie wypowiedziec, i ktos na pewno zaraz mnie poprawi. Pierwsza gra w jakas zaczalem na powaznie myslec o pokerze byl LHE wiec ja uwazam.... niech mnie ktos poprawi... naucze sie czegos...
Flop cbet- 98.3 - uwazam ze za duzo, sa sytuacje w ktorych karty po prostu trafiaja w callerow i trzeba odpuscic.
SB- uwazawam ze dajesz za duzy credit stealerom w niektorych sytuacjach.
BB- tutaj wchodza w gre dwie rzeczy, albo overplay bb (32 vpip) albo rowniez za duzy credit jak w przypadku sb.
Z pozycji BB i SB wszystko opiera sie na obserwacji przeciwnikow ( w kazdej odmianie) wiec obawiam sie ze masz na ta czesc troche wyjebane (moge sie mylic), zmniejsz liczbe stolow
♠_confused:
♠_confused:
♠_confused: ♠_confused:
♠_confused: ♠_confused:
A teraz niech jakis spec od lhe sie wypowie, i uswiadomi mi jakim jestem glupkiem.
Dziekuje
wts 33,5 duzo za niski, okolice 37-40 sa ok wiec z pewnoscia pasujesz najlepsze uklady w wielu sytuacjach
3bet 11,1 rowniez za malo, sprawdz czy poprawnie 3betujesz z late position ( sb vs bu i bu vs co ) mozliwe ze rowniez za malo grasz 3bet na BB, majac na przyklad niskie parki.
fold BB to steal 53,3 rowniez za duzo wg mnie, troche luzniej powinienes callowac
Głownie tracisz hajs na niskim WTS i nad tym popracuj po pierwsze, Gl
Napisane przez emomaniac
za niski WTS - 33% - nitowanie, albo zły table selection
To specyfika FL? Bo przy NL krzyczeli na mnie, że powinno być poniżej 25%
38-42 wtsd
poza tym vpip/pfr powinno byc cos kolo 28/20 wydaje mi sie
ogolnei strasznei nitujesz, a fl sh to luzna gra, wiec musisz czesciej sypac pewnie bo za latwo dajesz sie ogrywac
pewnie za słabo na blindach , szczególnie na SB - boisz się 3 betować + scary money i klops...
Tylko na siłę "niczego nie poprawiaj - najlepiej weź trening u uuuuu trenera.
A tak poważnie - ile zamieściłeś rozdań, ile razy byłeś na treningu - oni będą pytać, nie ja.
Treningu nie wezmę bo br za mały na takie imprezy, z rozdaniami też nie za ciekawie, bo nie mam statusu, żeby zrobić to w odpowiednim dziale.
Jeśli chodzi o poluźnienie gry, to jestem w trakcie adaptacji tabel aproxa, ale obawiam się, że jak poluźnię zakresy to będę bardziej z tyłu niż jestem teraz. Przegrywam bardzo dużo sytuacji z TP niższy kicker vs wyższy kicker, albo niższy flush na wyższego flusha, itp.
Co do blindów to czasami gram pasywnie na BB ze względu na przeciwników którzy przyklejają się do puli. Na SB bardzo chętnie bym 3betował, ale z czym? 72o? J4o? I dalej, jeśli mam semi luźnego BB to i tak go nie wyizoluje, bo będzie sprawdzał z any two.
Ogólnie na tym limicie mam poważny problem z cbetowaniem, dlatego że większość graczy luźno sprawdza flopy, stad fe właściwie nie istnieje, cbet gram chyba tylko dla balancingu trafionych boardów, a nie po to żeby zmusić ich do pasowania, bo... nigdy nie pasują. :/
Mam świadomość że WTSD jest niski, tyle że on zawiera wszystkie moje made hands, jak również jakieś egzotyczne calle z Khigh i Ahigh na odpowiednich boardach, także też nie bardzo widzę jak to ugryźć.
Dzięki wielkie za uwagi, coś pokombinuje.
pozdr