Przejdź do forum
Downswing na NL10sh...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Downswing na NL10sh?

14 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
930 Wyświetlenia
phonik

Czy to jest w ogóle możliwe biorąc pod uwagę poziom graczy? ?(
Gram na Entraction i pierwsze 100k rąk utrzymywałem dodatni winrate (duży nie był ale zawsze) i nagle zjazd, który utrzymuje się już ponad 30k rąk (już ponad -38BI).
Ktoś miał podobne przygody?

pozdr

Odpowiedz
Cytat
13 odpowiedzi
Orlo007

mialem podobnie ostatnimi czasy z nl 20 na nl 10 i zatrzymalem sie na 25BI, troche zmienilem range gram bardziej pasywnie no i powoli idzie do gory. przeanalizuj sobie rece, styl gry i bedzie ok.
U mnie kluczowe okazalo sie AK i AQ, najwieksze baty z tym dostawalem teraz gram pasywnie rzadko 3bet i grajac post flop tylko jak trafie, przez co wykres nie wyglada jak himalaje.

Odpowiedz
Cytat
preludiumm

Wszystko jest mozliwe, z tym ze im nizszy limit na ktorym to sie dzieje tym bardziej bym sie przejmowal, ze to jednak gra i probowal to zweryfikowac.

Odpowiedz
Cytat
hellYeahEnT

skoro po 100k rozdan Twoj winrate byl niski tzn ze nie bijesz tych gierek a im mniejszy winrate tym variancja wieksza + pewnie jakis lekki tilt i -38BI jak ta lala : p

Odpowiedz
Cytat
McBurak

Ja pamietam ze kiedys przez 30k rak lecialem w dol na nl5, potem doomswitch sie skonczyl i w sumie bez jakiejs szczegolnej zmiany w mojej grze przeszedlem nl5 i gralem na nl10 z dwucyfrowym winratem. Ale wiadomo ze poprawa skilla nigdy nie zaszkodzi, jak pamietasz niejakiego colina to udowodnil on ze highly skilled gracz moze miec spokojnie pod 30bb/100 na micro :)

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez phonik
Gram na Entraction i pierwsze 100k rąk utrzymywałem dodatni winrate (duży nie był ale zawsze) i nagle zjazd, który utrzymuje się już ponad 30k rąk (już ponad -38BI).

pozdr

[Treść wyedytowana]

nie na tym limicie nie mozliwy jest downswing bo to jest zaczarowany limit i tu sa tylko upswingi:D:D:D:D

// wulgaryzmy salyk

Odpowiedz
Cytat
JuelzWicco

Napisane przez Cantona778

Napisane przez phonik

pozdr

nie na tym limicie nie mozliwy jest downswing bo to jest zaczarowany limit i tu sa tylko upswingi:D:D:D:D

Ani to mądre , ani śmieszne >.>

Co do tematu , zdecydowanie przychylałbym się do "Enta" jeśli rozegrałeś ponad 100k rąk na NL10 to coś musi być nie tak

Odpowiedz
Cytat

To pytanie jest smieszne. Na kazdym limicie mozesz spasc kilkanascie bi i grac dobrze...

Tylko ze na Nl10 jest bardziej prawdopodobne ze chodzi o twoja gre niz o jakis traf losu...

Odpowiedz
Cytat

Teraz nie mam czasu, pozniej poszukam....

Ferguson kiedys fajnie opisal wariancje....chodzilo mniej wiecej o to ze grajac np. 3bb/100 po 100 000 rak prawdopodobienstwo ze bedziesz na plus wynosilo 60% bo odychylenie moze nbyc duze...itd...im wiekszy winrate tym pewniejsze ze nie tak cie to nie dotknie...

Odpowiedz
Cytat

wow! 100 000, powiedz mi przez jaki okres czasu i na ilu stolikach średnio grasz?

Odpowiedz
Cytat
phonik Autor wątku
phonik

To są cztery miesiące gry. Wcześniej grałem 5 stołów, ale w ramach pracy nad grą zmniejszyłem liczbę do 4.

pozdr

Odpowiedz
Cytat
shovi

Napisane przez phonik
To są cztery miesiące gry. Wcześniej grałem 5 stołów, ale w ramach pracy nad grą zmniejszyłem liczbę do 4.

No offence, ale zdecydowanie chodzi tu o Twoją grę.

Odpowiedz
Cytat
mbady

Witaj phonik dla poprawy gry odpuść sobie na trochę granie
zrób analizę rozdań i poszukaj gdzie najwięcej tracisz, a dodatkowo
polecam obejrzeć na spokojnie tą serię Crushing microstakes
gdzie trener muckinfella naprowadzi cię na właściwe tory.

Pozdrawiam i życzę sukcesów.

Odpowiedz
Cytat
phonik Autor wątku
phonik

@shovi, jak do tego doszedłeś Sherlocku? :) Problem w tym ża staje na głowie, szukam dziury i nie wiem w czym robię błąd. Trzymam się na razie artów ze srebra, ale jak wiadomo opinie są różne co do wartości merytorycznej. Zwłaszcza że często arty mówią jedno, a trenerzy na filmikach coś zupełnie innego.

mbady, dzięki za radę. Mam już tą serię za sobą, podobnie jak sweating the coach.

pozdr

Odpowiedz
Cytat