Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Downswing

17 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
1,248 Wyświetlenia
PISAK89

Ten temat nie ma na celu podwazania skutecznosci artykulow PokerStrategy na temat strategii SSS. Poprostu moj downswing trwa tak dlugo ze juz nie wiem co mam o tym myslec. Wczesniej gralem na Mansion tracac cale 50$ . Wiem ze wczesniej nie gralem dobrze i w 100% nie trzymalem sie strategii SSS dlatego pogodzilem sie z tym i postanowilem skombinowac kolejny kapital. Odkad przenioslem sie na Party Poker trzymam sie SSS w 100%. Dowodem na to sa moje rece ktore wklejam na forum. Rozegralem okolo 4500 rak i moj bankroll w tej chwili wynosi okolo 17$.Czy to wkoncu minie i nagle z 17$ dolarow moj bankroll urosnie groooobo urosnie? W czym tkwi sedno?

16 odpowiedzi
thefoe

Table selection

Jak najwyzszy VPIP, AF i W2SD. Czyli maniak. Fishe (loose-passive) tez sa dobre , w grupie daja niezly win rate.
Trzymaj sie z daleka od LAGow i TAGow, zdemoluja Ci bankroll.

LAGa musisz misc przed soba (po prawej), inaczej Cie rozczyta. LAGiem graja glownie regularsi. Zyja z tego ze czytaja przeciwnikow. SSS to otwarta ksiega. Jestes na talerzu.

W SSS wiec, wazne sa statystki. Pozbieraj info o graczach anim usiadziesz z nimi do stolu.

PISAK89 Autor wątku
PISAK89

Wybacz ale dopiero co opanowalem gre SSS a Ty juz zucasz mi tu roznymi nie zrozumialymi dla mnie okresleniami :). Gdybys mogl wytlumacz mi to na "chlopski" rozum.

VictorM

Szanse na to, że w najbliższych 100 rozdaniach nie będziesz miał pecha są takie same jak przed downswingiem, nic się tutaj nie zmienia. Możesz jedynie zmienić swoją grę. Musisz szukać stołów z graczami posiadającymi wysokie wskaźniki wrzucania pieniędzy do puli (VPIP), wysokim poziomem agresji (AF) oraz wysoką częstotliwością dochodzenia do showdownu(W2SD). Gracze z wysokim VPIP oraz wysoką agresją to LAGi (loose-aggressive).

PISAK89 Autor wątku
PISAK89

I takich odpowiedzi oczekuje. Krotkich a zarazem zrozumialych dla mnie. Dzieki :). Ale jak mam szukac takich stolow?

Marg0z

pamiętam właśnie że na partypoker nie ma oglądalności flopa na stole niestety;/ ale ważne żeby średnia pula była jak największa i bardzo mało shortów na stole ... niestety wiem z autopsji że w SSS tableselection to bardzo ważny czynnik ... a na partypoker jest wg mnie troche za dużo shortów ... ale jakos sobie musisz poradzić

PISAK89 Autor wątku
PISAK89

Zawsze patrze aby bylo jak najmniej shortow. Zwykle dosiadam sie do stolu jezeli oprocz mnie jest jeszcze gora 3 graczy z malym stackiem. Co moge jeszcze zmienic?

grasz na nl10, tak? szukaj stołów, które maja relatywnie niski wspólczynnik ręce/h i wysoki graczy/flop - powinno to świadczyć o dość luznym stole. Jeśli masz już elephanta to sciągnij sobie bazy rąk z nl10 z niemieckiej wersji forum i unikaj grania z dużą liczbą reguralsów (poznasz po statach, m.in niezbyt rozbieżne wspólczynniki vpip i pfr( preflop raise), ewentualnie po ilości dostępnych rąk). Jesli nie korzystasz ze statów to staraj sie grać z ludzmi, którzy maja pełne stacki (w tym wypadku 10$). Co do ilości shortów to szukaj takich stołów gdzie masz tylko 2 takie stacki oprócz siebie. To jest do zrobienia, ja grajac bss nigdy nie wchodze na stól gdzie jest więcej niż 3 shortów. Powodzenia

zmykaj z PP i idz tam gdzie jest rakeback, ludzie co was tak kusi żeby grać na tym PP (Przeraklamowany Pokerrom)??

Z pertnerów PS polecam: Pokerkinkgs

Jest rakeback a boss media ma mnóstwo słabych graczy a do tego malutko szortstacków.

VictorM

vindu napisał
grasz na nl10, tak? szukaj stołów, które maja relatywnie niski wspólczynnik ręce/h i wysoki graczy/flop - powinno to świadczyć o dość luznym stole. Jeśli masz już elephanta to sciągnij sobie bazy rąk z nl10 z niemieckiej wersji forum i unikaj grania z dużą liczbą reguralsów (poznasz po statach, m.in niezbyt rozbieżne wspólczynniki vpip i pfr( preflop raise), ewentualnie po ilości dostępnych rąk). Jesli nie korzystasz ze statów to staraj sie grać z ludzmi, którzy maja pełne stacki (w tym wypadku 10$). Co do ilości shortów to szukaj takich stołów gdzie masz tylko 2 takie stacki oprócz siebie. To jest do zrobienia, ja grajac bss nigdy nie wchodze na stól gdzie jest więcej niż 3 shortów. Powodzenia

A ja uwielbiam takie stoły. Moje wskaźniki kradzieży blindów wynoszą wtedy prawie 70%. Kradnę z byle czym. I kradnę już z MP2, jeżeli za mną są same shorty.

PISAK89 Autor wątku
PISAK89

Czyli zmiana pokerromu moze zaczac wreszcie przynosic zyski?

VictorM napisał

A ja uwielbiam takie stoły. Moje wskaźniki kradzieży blindów wynoszą wtedy prawie 70%. Kradnę z byle czym. I kradnę już z MP2, jeżeli za mną są same shorty.

Prawda. Tylko ja odczuwam lekki dyskomfort kiedy do moich AA/KK/QQ po raz kolejny dostaje same foldy;)

Poza tym grasz wyżej niż nl10, gdzie 2$ w stacku w sumie niezbyt często oznacza gracza sss, tylko takiego któremu dwie karty w kolorze stanowią wystarczający powód by sprawdzić każde podbicie:)

PISAK89 napisał
Czyli zmiana pokerromu moze zaczac wreszcie przynosic zyski?

TAk :) PP nie jest dobrym roomem dla SSS, obecnie polecam Boss medię, ewentualnie Everst Poker, aha no i w sumie może być Full Tilt, ale grając tylko na stołach Pot Limit, bo tam najmniej SStacków, full tilt ogólnie nie jest polecany, ale jest tam rakeback który przynosic około 4BB/100!! No i do tego niezły sklepik, aha i rakeback masz co tydzień więc to jest bardzo dobre.

Witam!
To mój pierwszy wpis na tym forum. Chciałabym podjąć dyskusję na temat powyższej wypowiedzi.
Sama gram SSS (czyste SSS, bez kombinowania ze steal'em i bez statystyk, ale na 12 stolikach) od niecałego miesiąca. Mam ugrane około 10k rąk. Mój kapitał wzrósł ze startowego 50$ do 135$ w tym czasie i zamierzam niebawem przejść na NL25 (jak tylko dobije do 150$).
Gram na Party Poker i jestem ogólnie zadowolona. Soft nie jest najgorszy, mnóstwo fish'ów na NL10 no i możliwość wyrobienia dodatkowej stówki za PP. To mi się podoba.

Wracając do tematu. Moja taktyka wyboru stołów jest prosta. Players per flop powyżej 25% i stoły z max 2 short stack'ami, chociaż zauważyłam, że playerzy pomimo tego że mają 2$, to i tak nie trzymają się strategii i często grają poza SHC.

Teraz pytanie o poker kings. Czy jest tam możliwość grania multi tabbingu, czy tylko 6 stołów idzie otworzyć? Bo po sciągnięciu softu widze takie cuś u góry na stolikach 1, 2, 3, 4, 5, 6 (tak jakby taby przechodzenia pomiędzy stolikami) i nie wiem czy max to 6 stołów, bo jeśli tak to lipa dla SSS.

I jeszcze jedno pytanie o RAKEBACK. Możecie nowicjuszce wytłumaczyć na czym to polega?
Cz to jest tak, że jeśli zapłace im rake'a np. 100$ podczas mojej gry, to oni mi zwrócą z tego 30$ ??? Jeśli tak to kiedy to następuje? po tygodniu grania, czy po miesiącu, czy też trzeba jakąś konkretną kwote RAKE'a osiągnąć??

Dziękuje z góry za odpowiedzi i życzcie mi powodzenia na NL 25!

Na pokerkings dostajesz rakeback 16 każdego miesiąca jeżeli przekroczysz 100euro raku miesięcznie. Powodzenia :)

Z tego co widzę w moim profilu na Poker Strategy to jest napisane:

100% bonusu do 500€! + 30% rakeback.

To znaczy, że PS daje niewłaściwe info o Rake'u? Bo napisałeś, że tylko 16...
A co z mulitabbingiem na Poker Kings? Da rade grać 12 stałów?

Ankhes

Na Bossmedii jest rakeback ale proporcjonalnie do innych roomow na jakich gralem rake nabija sie ~2x wolniej. Ale ogolem calkiem przyjemna siec chociaz wydaje mi sie lekko rigged jesli chodzi o czestotliwosc karet :P

16 kazdego miesiaca wyplacany jest rakeback ktory wynosi 30%

jesli chodzi o multitabling to gralem max 9 stolow, wiecej nie probowalem

ale z duza iloscia stolikow moze byc problem, dopiero poznym wieczorem mozna znalez 12 stolikow na nl25/nl50(mowie o fr nl, sh nl jest 5 osobowe)