Pytanie nr.1: Kiedy warto donkbetować? Na jakim boardzie? vs jaki przeciwnik/przeciwnicy?
Pytanie nr.2: Kiedy warto a kiedy nie grać bet vs missed cbet IP w multiway i hu.
Chodzi o najniższe limity(NL2-NL5)
Pytanie nr.1: Kiedy warto donkbetować? Na jakim boardzie? vs jaki przeciwnik/przeciwnicy?
Pytanie nr.2: Kiedy warto a kiedy nie grać bet vs missed cbet IP w multiway i hu.
Chodzi o najniższe limity(NL2-NL5)
na micro donk sie oplaca z mocna reka (2 pair/set) na mocno drawowatym boardzie vs pasywny przeciwnik (co notabene jest czescia tzw "abc", wiec nei wiem o co ci chodzi autic). Jako bluff srednio jest sens.
Bet vs missed cbet w hu na micro tak na dobra sprawe mozna grac zawsze, pod warunkiem ze bedziesz potem gral 2nd barrel (3 barrel bluffow na micro nie graj nigdy). W multiwayach raczej tylko for vaue.
Napisane przez McBurak
na micro donk sie oplaca z mocna reka (2 pair/set) na mocno drawowatym boardzie vs pasywny przeciwnik (co notabene jest czescia tzw "abc", wiec nei wiem o co ci chodzi autic). Jako bluff srednio jest sens.Bet vs missed cbet w hu na micro tak na dobra sprawe mozna grac zawsze, pod warunkiem ze bedziesz potem gral 2nd barrel (3 barrel bluffow na micro nie graj nigdy). W multiwayach raczej tylko for vaue.
co do pierwszego zagrania ok, pewnie trochę spłaszczam grę na micro;
co do drugiego już nie jestem taki pewny, wydaje mi się, że tam ludzie jak sprawdzają flopa [ nawet c/c ] to na turnie ciężko ich wyrzucić;