Przejdź do forum
Dokładanie z BB

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Dokładanie z BB

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
530 Wyświetlenia
wg123

Witam,
gram cashówki FR na nl2 i chciałem zapytać się Was jak zapatrujecie się na dokładanie z BB do podbicia gdy np. jeden lub więcej zawodników zagrało call?
W takich spotach mamy praktycznie wymagane equity na calla nawet z 72o :spit:

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
crueleq

Problem w tym, że będziesz bardzo często popełniał błędy postflop grając oop z marginalnymi układami i stracisz mnóstwo bb/100.

Odpowiedz
Cytat
BartekkB

Hej wg123,

przeniosłem Twój wątek. Myślę, że tutaj znacznie szybciej dostaniesz odpowiedź na swoje pytanie.

Ja ze swojej strony mogę polecić filmy dotyczące obrony blindów, w tym gry na big blindzie --> KLIK!. Są one jednak dostępne dopiero od statusu złotego.

Pozdrawiam,
Bartek

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba

Napisane przez crueleq
Problem w tym, że będziesz bardzo często popełniał błędy postflop grając oop z marginalnymi układami i stracisz mnóstwo bb/100.

co to za odpowiedz... ?????

fold powoduje 100bb / 100 rozdan

Jezeli jestes w stanie dokaldajac przegrywac mniej niz 100bb/100 to jest to oplacalne

Dla mnie najwazniejsze jest to jaka pozycja gra R1st
Vs wczesne oraz MP1 graj cc tylko z mocnym zakresem majacym duze IO ale male Rewersy
czyli callujemy Axs callujemy pockety pod seta do tego jakies mocne Brodway'e siuted...

Jezeli otwiera pozniejsza pozycja MP3 CO lub BB mozesz to robic szerzej - ale zawsze zastanow sie czy przeciwnicy sa latwi do grania postflop - cs beda dobre jak set minujemy ale ciezko sie bedzie z nimi grac z sc lub Broad off nizszymi ... itp, patrz jak gra ten co OR czy jest fit or fold czy moze walczy o pole ... jaki ma wts AFQ itp ...

Kolejna sprawa to sizeing jaki zastosowal przeciwnik i ilosc graczy w ktorzy juz dolozyli ....

Nastepnie wez pod uwage czy moze nie lepszy bedzie sqz.... na niskich stawkach czesto beda latały foldy po sqz'ie lub postflop czesto bedzie to gra Fit or fold

Z mojego doswiadczenia:

- vs EP MP ciezko sie bedzie gralo wiec czesciej bede gral sqz z blockiem lub sc Axs vs gracze duzo foldujacy na 3bety - masz latwa gra w przypadku ewentualnego calla, z blockerami typu BROAD mozesz sie wpierdzielic w cieżkiego spota jak zlapiesz TP z srednim kickerem jak nie umiesz dobrze pot controlowac - wiec raczej odradzam....
Ja callujac BB vs te pozycje i majac multiwaya mam strate okolo 60bb/ 100 wiec o 40 lepiej niz przy foldzie

-Vs pozniejsze mozemy to duzo szerzej robic - u mnie call okolo 40% range'u - bez topa i blefow do sqza... daje mi profit okolo 20bb/100 wiec na bank mozna tam szeroko dokladac ale trzeba miec plan postflop
pobaw sie equilabem i zobacz w zaleznosci od tego ile ma ktos R1st z poznych co jako bottom mozesz callowac na 3ciego czy 4tego i zastanow sie jak mozesz to rozegrac postflop...

Samo callowanie bez planu i wiedzy o przeciwnikach nie ma sensu ...

Kolejna rzecz to to ze na nl2 powinienes bardziej skupic sie na Vbetowaniu - kluczem do sukcesu jest dobrze grane postflop zakresy z CO i BU - tam masz kase
kolejna rzecz to dobrze grac EP MP a na koncu dopiero blindy

Podsumowysujac jak masz sie zaczac uczyc zacznij od BU i CO - glownie nauka Vbetowania ewentualnie kiedy masz xbackowac i callowac a kiedy foldowac bo przeciwnik bije cie range'em

Odpowiedz
Cytat