Przejdź do forum
Czy w SSS da się co...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Czy w SSS da się coś ugrać bez kradzieży blindów

18 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
1,424 Wyświetlenia
mouse91
Oldschool Grinder

Od 3 dni gram strategią SSS na party poker, przez te 3 dni przegrałem już połowę swojego bankrolla. Czasami dostaje naprawdę dobre karty i po wejściu all in mogę się łatwo podwoić, ale w większości przypadków gdy karty na mojej ręce nie są za ciekawe i coraz bardziej uszczpla się mój stack przez blindy. Ja gram np. na 4 stołach na blindach 0.05$/0.10$ przy dwóch okrążeniach stołu jeśli na żadnym ze stołów nie dostałem odpowiedniej ręki jestem do tyłu 1.20$ a to już ponad połowa mojego buy ina. i tu mam pytanie do was: czy grając SSS można wyjść na plus czekając tylko na grywalne ręce i całkowicie pominąć kradzieże blindów? Jak to wygląda u was?

17 odpowiedzi
pimpas
Elite Grinder

Granie sss bez stealowania i re-stealowania dobre bylo 5 lat temu, kiedy masa idiotow powodowala ze trzeba bylo grac tight zeby mozna bylo zarobic. Obecnie duza czesc graczy swiadoma jest jakim zakresem ra posluguja sie short stack i stealuja czesto z buttona przeciwko dwom shortom z any two. Zamiast zrzucac AJs. z blinda bo jakis frajer ci kradnie po raz 5 z rzedu z buttona zagraj all-in i po krzyku.
Ogolnie rzecz biorac zeby stealowac i re-stealowac sa 3 opcje: gra na czuja (nie polecam), gra oparta na obserwacjach przeciwnikow (na niskich limitach wystarczy zeby wykonywac oplacalne steale) i gra oparta na notatkach i statystykach (najlepsza opcja, bedziesz doskonalne wiedziec ,jakim typem gracza jest opopnent ktory wlasnie jest celem Twojego ataku albo wlasnie podpi... Ci blinda)
W zaleznosci jaka droge obierzesz nauczysz sie wraz z doswiadczeniem grac bardziej loose shortem i dostosowywac zakres rak przeciwko zakresom rak przeciwnikow.

mirtul
PokerStrategist

Jak najbardziej sie da.
Na pokerstarsach przez ostatnie 2 tygodnie w 6,5k (wiem, ze to mala probka) rąk ugralem 50$ na NL10. Z tym, ze ostatnie 2k rak jestem break even - bylbym na lekkim minusie, gdybym nie wprowadzil akurat do mojej gry stealów. Na resteale sie jeszcez nie kwapie, bo nie bardzo wiem jak je wykonywac dobrze, poczekam na zloty status. Z reszta zmiany trzeba wprowadzac powoli.
Dodam jeszcze, ze zdazylem w miedzyczasie przytiltowac i przegrac 6 BI w 100 rak. Ogolnie trzeba grac b. tight, czyste ABC (co wbrew pozorom jest strasznie trudne jak sie dopiero zaczyna i dostaje KJ na reke) i ze spokojna glowa (polecam filmy magica, dopiero po ich obejrzeniu zaczalem zarabiac).

osheu
PokerStrategist

Mousie podaj swoj poczatkowy bankroll prosze. Czy to był br ten bonusowy 50$ ?

mouse91 Autor wątku
mouse91
Oldschool Grinder

tak 50$ na start które oferuje poker strategy teraz mam już na koncie 23$ i 40 party points, zastanawiam się czy lepiej nie poduczyć się i nie przejść na BSS bo na SSS jestem cały czas do tyłu.

osheu
PokerStrategist

Mousie, czy znasz zasadę zarządzania BR-em??

Czy na chwilę obecną spełniasz regułę 30BI na limit, na którym grasz? Rozumiem, że wkupywałeś się za 2$? Czy obecnie Twoje 23$ / 2$ dadzą Tobie wynik 30$? Policz, odpowiedz sobie na te pytania, wtedy będziesz wiedział co dalej robić... ;)

hoolender
PokerStrategist

Grałem swego czasu sss (nie tak dawno- 3 miesiace temu) i spokojnie dało sie grać bez steali. z 14$ do 200$ na NL4 i NL10.
Generalnie trzymałem sie tabelki i na NL4 mniej CBETowalem bo jakos mało zyskowne mi sie to wydawało. Nie korzystałem ze statystyk.
Nie wiem czy przez 3 miesiace nastąpiła duza zmiana, wydaje mi sie ze troche tak. Kiedys było 8 stołów NL4 teraz ponad 20 w godzinach szczytu.

A1varo
Poker Player

Napisane przez osheu
Mousie, czy znasz zasadę zarządzania BR-em??

Czy na chwilę obecną spełniasz regułę 30BI na limit, na którym grasz? Rozumiem, że wkupywałeś się za 2$? Czy obecnie Twoje 23$ / 2$ dadzą Tobie wynik 30$? Policz, odpowiedz sobie na te pytania, wtedy będziesz wiedział co dalej robić... ;)

lol - wpaść w panikę?
Jedyna gra na jaką mu br pzwala to fl, inaczej musi grać z agesywnym brm - bo 2$ to jest minimum na PP

Yntelygent
Oldschool Grinder

Też jakiś czas temu grałem szorta na PartyPoker, oczywiście z marnym skutkiem. Problem polega na tym że 90% stolików na tym serwisie nie nadaje sie do gry SSS bo nie ma na nich odpowiniej ilości "nie-szortów".

Wybrałeś sobie chyba najgorszy z możliwych serwisów do gry SSS, przeważnie 8/10 graczy to 2 dolarowce (NL10,5), znam osoby którym udaje się gra SSS bez kradzieży, tyle że na innych serwisach ;)

mouse91 Autor wątku
mouse91
Oldschool Grinder

myślałem że jak dostane kapitał od PS to będę mógł brać udział we freerollac na party poker, ale nie mam w żadnym darmowym turnieju opcji rejstracji, wie ktoś o co chodzi?

Urbi23
Oldschool Grinder

Proszę nie robić offtopa

Napisane przez mouse91
Ja gram np. na 4 stołach na blindach 0.05$/0.10$ przy dwóch okrążeniach stołu jeśli na żadnym ze stołów nie dostałem odpowiedniej ręki jestem do tyłu 1.20$ (...)

1 stoł - 10 graczy - 10 rozdań
10 rozdań * 2 tury = 20 rozdań
20 rozdań * 4 stoły = 80 rozdań

JJ+ AK - 3,02% wszystkich rąk (wg Equilatora)

80 * 3,02% = 2,4 ręce / 80 rozdań się stackujesz

Wiadomo, że nie zawsze się zestackujesz, czasami łapniesz bada, czasami będziesz zdominowany ale twój argument nie jest dobry bo matematiko więcej możesz ugrać (2,4 * BI [*0,95 - rejk]), niż stracić (SB + BB * 2 * 4)

--- --- ---

Oczywiście grałem shortem i wiem, że blindy bolą i ja szybko wziąłem się za stile i ristile.

GoodReason
Oldschool Grinder

Oczywiście, że można, grałem na NL10 własnie na Party i bez stealowania (naprawdę sporadyczne sytuacje) i całkiem bez re-stealowania doszedłem z 20$ do 160$.
Najwięcej kasy tracilem nie przez blindy wcale, ale przez głupie calle na SB/BB, angażowanie się w rozdanie ze słabą top parą i inne 'sprytne' modyfikacje SSS. Także trzymaj się strategii i będzie dobrze.

a osheu pewnie chodziło o to, że powinieneś zejść na niższy limit przy tak małym bankrollu, bo mając 23bi możesz łatwo zbankrutować, nawet grając poprawnie.

mouse91 Autor wątku
mouse91
Oldschool Grinder

rzeczywiście znalazienie stołu na pp gdzie jest mniej niż 3 shorty graniczy z cudem, chyba będę musiał zmienić room na p*

GoodReason ile ci zajęło dojście z 20$ na 160$?

GoodReason
Oldschool Grinder

Napisane przez mouse91
GoodReason ile ci zajęło dojście z 20$ na 160$?

Półtora miesiąca

Napisane przez mouse91
rzeczywiście znalazienie stołu na pp gdzie jest mniej niż 3 shorty graniczy z cudem, chyba będę musiał zmienić room na p*

Fakt, ale 80% tych graczy w ogóle nie trzyma się zasad i albo gra 2$ bo taki ma wybryk, ale niby gra sss, ale żadnych tabelek sie nie trzyma i robi np. raise z utg z AJ, itp. Na nl25 wydaje się być lepiej jeśli chodzi o ilość stołów i shortów. No i najlepiej grać w późnych godzinach.

Zdecydowanie odradzam PP. Sam się tam męczyłem przez 2 miesiące. W międzyczasie zacząłem grać niemal same bankrol buildery i kasę przerzucam na P*. Jak chcesz zagrać w builderze za 2,5K to najpierw są eliminacje codziennie.