Przejdź do forum
connectory pre flop

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

connectory pre flop

10 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
666 Wyświetlenia
zdrojek24

Mam pytanie co do rozegrania dwóch rodzajów kart:
a) suited connectory
b) Niskie asy w kolorze.

Przypuszczalnie siedzę z którąś z tych kombinacji i przede mną był jakiś raise, to ile mniej więcej osób musi go sprawdzić żeby opłacał się mój call?
Bo przy jedenej podejrzewam że nieopłaca się gdyż jest mała szansa trafienia koloru i jeden rywal się może odpowiednio nie wypłacić itp. itd :)

Osobiście gdy mam przed sobą dwie-trzy osoby które zagrały to sprawdzam, ale nie wiem czy to dobrze robię więc może ktoś doświadczony się odezwie :)

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi

Ja z takimi rękami osobiście staram się grać tylko heads-up i tylko z pozycją. Imo, każdy inny setup służy do wypłacania się przeciwnikom. No i nigdy na shortów tego nie grać ; ). Oczywiście jeżeli mowa o grze cash NLHE.

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24 Autor wątku
zdrojek24

No tak nie dopisałem , cash NL .

Tylko wydaje mi się że może na wyższych stawkach grasz. Bo ja gram na NL5 i dla mnie dorwanie koloru z przykładowo A5s i 5 graczy w puli to szansa zdobycie ze 2 stacków już :)

Z z pozycją to oczywiście. Chodziło mi o tą rękę na BB, CO

Odpowiedz
Cytat
voult1

Mi osobiście zdarza się.
Przy 2-4 raiserach wykonuje call i często zgarniam stacki ale staram się to robić glównie z niskimi asami w kolorze i z pozycji CO,BU,SM,BB

Odpowiedz
Cytat
Skibcio

zdrojek24 i voult1 pewnie niedopatrzenie -> na sb i bb nie macie pozycji prawie nad nikim (bb może mieć pozycje nad sb).

conectory czasem lubię callować, szczególnie gdy gra wielu graczy albo gdy staki są trochę głębsze (podobnie do niskich pocketów).

Niskie Asy w kolorze raczej gram z późnych pozycji stelując, raczej nigdy ich nie gram tak jak connectorów.

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba

o ile dolozenie z baby Axs w multiwayu jest w miare okey jezeli mamy 1-2 slabszych graczy i jezeli zamierzamy kontynuowac tylko z 2pairs+ o tyle granie sc jest najczesciej wpieprzaniem sie w ciezkiego spota a juz w szczegolnosci OOP
zauwazcie kilka czynnikow wplywajacych na to ze sc w multiway'u to ciezki temat:

1. jezeli jest slabszy gracz w rozdaniu bedzie mial Axs Kxs Qxs Jxs czasem nawet jakies T6s - trafiajac flusha mamy ogromne reversy na takiego typa jak da nam akcje

2. trafiamy tripsa - dostajac gruba akcje albo przegrywamy na fulla albo na trpisa z lepszym kickerem

3. przeciwnicy wyplacaja sie nam na uklad tak naprawre tylko jak zlapiemy str lub flusha i stackujemy na flopie - najczesciej vs set na ktorego i tak raz na 3 przypadki wtopimy

4. dwie parki tez sa bardzo czule na kolejnych streetach

ogolnie sc mozna grac IP aczkolwiek vs odpowiedni przeciwnik najlepiej jezeli bedzie to HU IP, czasem jezeli mamy OR z EP i cc z MP i oboje sa regami - jestesmy w stanie stosunkowo dobrze oszacowac ich range i mamy gameplan na nich jak nie trafimy a agresor albo nie wpada w board albo nie bedzie cbetowal to mozna dolozyc IP..... ale to wszystko zalezy od naszego image'u, hand readingu i skilla przeciwnikow

ogolnie do nl50 odradzam zabawe sc....

Odpowiedz
Cytat
xTcWarMaster

Jeśli ktoś lubi SC to niech po prostu 3betuje nimi, jeśli ma odpowiednią próbkę na gościa który sporo folduje. W 3betowanych potach po pierwsze mało kto się spodziewa flusha i strita, dodatkowo możemy trafić tipsa lub dwie parki i fish wypłaci się nam np z JJ, QQ, AK którymi zrobi call oop na niskim boardzie lub gdy trafi A lub K

Odpowiedz
Cytat

Wat da fok? W quizach/artykułach polecają grac suited connectors w multiway... nawet oop, tzn BB/SB. Także w bodajże crushing microstakes, jedynie odradzają dokładać gdy mamy np connectory nie w kolorze.

Odpowiedz
Cytat

Jak już ktoś wspomniałem wszystko zależy od tego z kim gramy. SC są bardzo dobrymi kartami ale trzeba wiedzieć przeciwko komu się gra. Np. vs jakiś TAG reg (albo nawet murek) którzy nie są zbyt agresywni gdy nie trafia nie bardzo nam się to opłaca, dlatego ze trafiamy str8 lub flusha na tyle rzadko, a nasz przeciwnik gdy nie trafia też nie będzie się chetnie wypłacał, że nie zyskamy wystarczająco duzo value zeby taka gra była EV+

Przeciwko jakimś agro donkom też ciezko się gra , ale na nich mamy przynajmniej dobre impleid odds.

Ja IP gram conectory dosyć często, ale przeważnie tylko przeciwko graczom których znam i wiem ze mam przeciwko nim fold equity, albo przeciwko graczom ktorych mgoe po 100-120 rekach w miare trafnie ocenić (tzn ich range).

Odpowiedz
Cytat
BrushedWorld

.

Odpowiedz
Cytat