Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Combo draw

8 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
905 Wyświetlenia

Tak jakos mnie natchnelo na rozwazanie combo drawow.

Nie mam zadnego rozdania z podobnej sytuacji wiec zalozmy hipotetyczna sytuacje:

Hero: 7:h, A:h lub 3:h, 6:h

Na flopa wpadamy z drugim Big Stackiem

Flop: 4:h, 5:h, 6:c
Villain check, Hero bet 2/3 pot, Villain reraise lub allin, Hero?

o Villim nie wiemy nic poza tym, ze jak ma seta bardzo czesto zdarza mu sie robic c/r. Szanse na to, ze trafil seta oceniamy na ok 70%. Co robi hero z combo drawem?

7 odpowiedzi

Tak szybko patrząc na tabelkę Oddsów masz 50% na wygranie, tak więc moim zdaniem wszystko zależy od tego czy czujesz, że masz szczęście czy pecha. Chociaż teoretycznie już coś jest w puli tak więc chyba powinno się sprawdzić.

Masz 15 otutsów, więc ponad 50%. Można odliczyć ryzyko starcia z fullem, więc powiedzmy że 50%. No więc sprawa prosta, patrzysz na pot-odds i wszystko wiesz.

Original od sebekkz
tak więc moim zdaniem wszystko zależy od tego czy czujesz, że masz szczęście czy pecha

Acha, to nie mam pytań...

Rzeczywiście, dobre kryterium dla pokerzysty...

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Original od WolandPL
Masz 15 otutsów, więc ponad 50%. Można odliczyć ryzyko starcia z fullem, więc powiedzmy że 50%. No więc sprawa prosta, patrzysz na pot-odds i wszystko wiesz.

Czyli jak dobrze rozumiem nawet mocno podejrzewajac seta nie zredukowalbys outsow na jego fulla? :)

Original od tyras

Original od WolandPL

Czyli jak dobrze rozumiem nawet mocno podejrzewajac seta nie zredukowalbys outsow na jego fulla? :)

Tak jak pisałem - 15 outsów po flopie to sporo ponad 50% (około 60%). Ze względu na ryzyko fulla redukuję je sobie do około 50% i wtedy patrzę, co mi mówi pot-odds.

W takim wypadku pot-odds zawsze mówi call.

Original od sebekkz
W takim wypadku pot-odds zawsze mówi call.

Masz oczywiście rację, ale jeśli w puli jest $10 a przeciwnik betuje $150 to nie sprawdzę.