Przejdź do forum
chyba dobry fold sa...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

chyba dobry fold sami oceńcie

8 Posty
7 Użytkownicy
36 Reakcje
1,170 Wyświetlenia
pawel9

PokerStars Zoom, Hold'em No Limit - $0.01/$0.02 - 9 players
Replay this hand on Upswing Poker

Maximbom (UTG): $2.48 (124 bb)
ox132 (UTG+1): $3.07 (154 bb)
Neptune27 (MP): $2.35 (118 bb)
ostrograd (MP+1): $2.76 (138 bb)
Jackx07 (LP): $2.21 (111 bb)
NUTNUTpelupa (CO): $3.33 (167 bb)
Strehsen (BU): $2.08 (104 bb)
lyubvimne (SB): $2.02 (101 bb)
Ups I Do It (BB): $2.18 (109 bb)

Pre-Flop: ($0.03) Hero (Ups I Do It) is BB with 5 5
3 players fold, ostrograd (MP+1) raises to $0.06, 4 players fold, Ups I Do It (BB) calls $0.04

Flop: ($0.13) 8 5 7 (2 players)
Ups I Do It (BB) checks, ostrograd (MP+1) bets $0.08, Ups I Do It (BB) raises to $0.37, ostrograd (MP+1) calls $0.29

Turn: ($0.87) K (2 players)
Ups I Do It (BB) bets $0.54, ostrograd (MP+1) calls $0.54

River: ($1.95) 9 (2 players)
Ups I Do It (BB) checks, ostrograd (MP+1) bets $1.02, Ups I Do It (BB) folds

Total pot: $1.95 (Rake: $0.07)
ostrograd (MP+1) wins $1.88

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
rotmistrz

Hmm, jeśli przeciwnika nie wystraszył Check raise - (rozumiem, że to było zagranie nie dla wartości tylko by przejąć pulę?), to po co kontynuacja na turnie?
Jeśli już to może lepiej było by powtórzyć bluff na river - inaczej na turnie spaliłeś kasę...

Odpowiedz
Cytat
BleakAmaranth

Dobry fold

Odpowiedz
Cytat
grzel
Spoiler

Napisane przez rotmistrz
Hmm, jeśli przeciwnika nie wystraszył Check raise - (rozumiem, że to było zagranie nie dla wartości tylko by przejąć pulę?), to po co kontynuacja na turnie?
Jeśli już to może lepiej było by powtórzyć bluff na river - inaczej na turnie spaliłeś kasę...

Ja pierdole.

Odpowiedz
Cytat
ddaniecki

nie no kurwa koleś miał jokery jak nic.

Odpowiedz
Cytat
Fangu

Założenia subiektywne, prawdopodobne:
1. Ostrograd nie mysli o rece przeciwnika tylko o swojej.
2. Po check raisie nie wie, ze moze drawowac do podzialu conajwyzej. Chyba ze ma na rece 66 i obstawia przeciwnika na 2 pary. Ale jego raczej nie interesuje twoja reka ani to, że możesz miec 4♠:6♠:
3. Na turnie jezeli obstawiasz go na A6, 66 - to tez bym tyle betnal co ty, bo ma jakies 33%. Jezeli jest agresywnym poganiaczem bydła mogles pokusic sie o allina jako maksymalizacja zysków.
4. Jego bet na river wygladał na taki z AK. Dokładnie tak rozgrywają AK na niskich stawkach "a moze dojdzie". A gdy dojdzie i jest przeczekanie przeciwnika to myślą, że mają top pare top kicker, ale zaraz moze być strit wiec jakbyco "pol puli zeby za duzo nie stracic"
5. Call czy fold na river? Decyzja jest taka, jaka przyjales strategie betujac flop i turn.
- Turn- value bet, a gdy spada zla karta = fold
- lub Turn- wrzucasz allina i goscia nie ma
Na river jest juz za pozno na zastanawianie sie nad posunieciem.

Dzisiaj w ten sposób mnie przeciwnik załatwił i strategia trapowania zakonczyla sie foldem i (w dalszej perspektywie) drugim miejscem.
Obstawiłem go na turnie na over or two pairs lub draw (zakladajac ze jestem z przodu i nie chcac go raisem wyprowadzac z bledu- wyszlo naiwnie) co jednak pozwoliło mi uciec od jego realnej reki 58, na dwa rozdania.

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

J7o limpujesz czy otwierasz ??? bo ja cholernie nie mam przekonania do tej reki

jak dla mnie x/raise jest bez sensu tutaj kompletnie , na takim boardzie nie ma co grać X i rozdawać EQ bez pozycji
lepiej donkować , na turn 2/3 pota , river decide a tak jak rozegrałeś K♠: jest dobrą karta na turnie i można wjeżdżać

FLOP niby rainbow , średnio connected , ale tak samo się ciężko gra jak monoboardy , wygląda na superflop więc już od flopa możemy być drawing dead

na flopie masz ok 60% EQ

Odpowiedz
Cytat
Fangu

Napisane przez allinntopsad
J7o limpujesz czy otwierasz ??? bo ja cholernie nie mam przekonania do tej reki

Na turbo srednio wychodzi 20 rąk na turniej wiec gram ostroznie pierwsze kolko do oceny emocjonalnej przeciwnika. J7 w takim zakresie 1 turnieju to moze byc najlepsza reka :P no i bardziej niz oddsami gram emocjami/niepewnoscią.
Polecam, dobre do splukania sie ;)

Odpowiedz
Cytat