Siema, mam pytanie odnosnie mojego cbet bo mam 47,2/61/74 (flop/turn/river). Gram na nl5, probka 35k rak. Dosyc niski cbet flopa wedlug mnie jest spowodowany tym ze ludzie lubia flotowac any2 i czesto sa multi way poty w ktorych nie chce bic z air. Moj cbet turn river jest spowodowany niskim cbtem flopa,zauwazylem tez ze inni grazce maja maja zazwyczaj tendencje na odwrot czyli cbF>cbT>cbR. Wiadomo na nl5 gramy zazwyczaj vs fish na ktorego nie mam wikeszej probki rak i ciezko jest stwierdzic czy on bedzie flotowal czy foldowal.Zauwazylem tez ostanio sporo osob ktore graja w stylu call any2 flop i po moim check na turn instant bet turn lub jak gra oop bet na river po moim check na turn. Co sadzicie o moim Cbet%? Czy powinien troche zwiekszyc CbetF?
Spróbuj pobawić się sizingiem pre i flop. Część słabych graczy jak widzi 5/6x preflop zamiast 3/4x to przestaja callować any2 i zrzucają jak nic nie mają.
Zwracasz uwagę na strukturę boardu? Bo na boardzie suchym jednak zdecydowanie większe FE uzyskujemy przez CB
ogolem bylem lekko przegrywajacym graczem, po obejrzeniu tej produkcji
https://polska.pokerstrategy.com/video/26178/
po ok 12k handsow lece 34/ 100.
wynik malo wazny, ale zmienilo sie we mnie calkowicie myslenie- polecam.
niezauwazylem ze jestes brazowy, czasem warto zainwestowac te 25 zl w nauke, odmowisz fajki browar i bedzie
Napisane przez Chmurkins
Spróbuj pobawić się sizingiem pre i flop. Część słabych graczy jak widzi 5/6x preflop zamiast 3/4x to przestaja callować any2 i zrzucają jak nic nie mają.
Zwracasz uwagę na strukturę boardu? Bo na boardzie suchym jednak zdecydowanie większe FE uzyskujemy przez CB
no jak dla mnie to jest ogromna strata value !!!
ja chce żeby fisz mnie sprawdzał z any 2 jak otwieram....
imho zdecydowanie jestem za tym żebyś poczytał/ zrozumiał dlaczego chcesz betować.....
a co do tego że gościu betuje jak ty czekasz turna to możesz sobie wrzucić w staty 2 statystyki pierwszą
1- bet na flopie jeśli agresor nie zrobił c-beta (jest to wtedy gdy ma pozycję nad tobą)
2 - bet turn jesli agresor nie zrobił c-beta (jest to to samo ale bez pozycji)....
i wtedy możesz ich c/rejzować jak ktoś ma blisko 100% tylko pamiętaj o strukturze stołu.... (czyli jaki ma range i czy trafia go ten stół)