Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] C-Bet

10 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
702 Wyświetlenia
Rodrigo1988

Chciałem zadać kilka pytań o C-bet a mianowicie chodzi mi tutaj o to jak mam eksploatować graczy robiących C-bet w 100% przypadków ,w jakisposób to wykorzystać, check/raisować ich a jak tak to patrzeć na jakie parametry VPiP , WTS? ? a jak tak to na jakich boardach ?
może więcej floatować? a może i tak czekać na made and licząc że się i tak wtedy wypłacą?

Czy C-betować będąc OOP przeciwko dwóm rywalom na flopie Axx nie mając tego Asa?

Przeciwko graczom sprawdzającym 50% c-betów na flopie kiedy stawiać c-bety poza flopami Axx i Kxx

Czy przeciwko skrajnym CS którzy na 60% flopów i tak skalują naszego C-beta grać tylko check/fold gdy nie trafimy?

9 odpowiedzi
wujekryba

Napisz jaki limit bo przynajmniej dla mnie to ma znaczenie. Float na mikro to nie najlepszy pomysł bo gracz grający 100% to jakiś fisz który albo naoglądał się telewizji albo źle zrozumiał teorię. Jeżeli decydujesz się na call to nie pokazujesz agresji więc twój check/raise podziała tylko na myślącego gracza (których na mikro jest o wiele mniej). Jeżeli jest nitem a flop nie trafia w jego zakres to i tak jest jeszcze możliwość każdej over pary, może za dużo callujesz.

Jeżeli dwóch przeciwników sprawdza w 50% przypadków to: twój bet pf powiedzmy 3BB + 3BB + 3BB + 1,5BB (calle i blindy) = 10,5BB. Potem podbijasz o 2/3 a call dostaniesz w ponad 50% przypadków. Dlatego nie c-betuj bez porządnego drawa.

Takiego CS możesz c-betować 1/2 puli na jakimś suchym boardzie (przypominam, że limity nie mogą być za duże gdzie trzeba balansować te podbicia gdyż łatwo nas rozszyfrują) na niego to podziała jak każdy c-bet.

Zazwyczaj duża przepaść między Vpip a Pfr i jakiś tam lekko większy WTS to CS.

Niech mnie ktoś poprawi jeżeli coś jest nie tak.

Rodrigo1988 Autor wątku
Rodrigo1988

Ogólnie wszystko może zależeć od sytuacji. Najlepiej wyłuskaj konkretne swoje rozdania, w których nie wiesz czy cbetować, czy nie i wrzuć je do oceny stawiając tam konkretne interesujące Cię pytanie. Jeśli chodzi Ci tylko o wiedzę na temat poprawności bądź nie cbeta, to w skonwertowanym rozdaniu możesz w ogóle wykasować turn i river...

Osobiście na niskim limicie, nie cbetowałbym nietrafionego flopa przy 2 przeciwnikach (no chyba, że obaj dużo foldują). W dwuosobowej puli jeśli przeciwnik rzadko pasuje, to na pewno odpuszczam cb na niskim flopie z możliwościami drawów do koloru czy strita.

herekPL

Nie chce mi się zakładać nowego tematu także zapytam tutaj:
Jakie są poprawne wartości CB w %, a jaka powinna być skuteczność CB, jakie WY macie? Pytam o CB flop.

W artach PS jest 65-75, Góral mówi ze 60-90%
Ciekaw jestem jak to u was wygląda?

arturh

50-100%
Najczęściej 70+

BigSzu

Napisane przez arturh
50-100%
Najczęściej 70+

najlepiej aby utrzymywal sie w ok 75%, by Harrington

kempesKGB

nie ma jakiejs magicznej liczby, wszystko zalezy od stylu gry, limitu, przeciwnikow, table selection itd.
jak masz tight stol pelen TAGow i wiekszosc potow jest HU to nawet 95% moze byc optymalne, jezeli stol pelen CSow, gdzie wiekszosc potow jest multiway to i 60% moze byc za duzo

hoolender

Magiczna liczba to taka ze bedziesz na tym do przodu wychodził ;)

kempesKGB

Napisane przez hoolender
Magiczna liczba to taka ze bedziesz na tym do przodu wychodził ;)

amen ;]