Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

bumhunting

16 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
1,741 Wyświetlenia

Jakie porady macie dla bumhunterów i w jaki sposób ich sobie szukacie? Przykładowo, skrócił mi się stół z 9 do 5, a potem zostałem w hu z donkiem. wysypał mi się z 90bb gdy trafił tplk i uciekł 2 stawki wyżej. pytanie - czy jest sens gonićza nim tak wysoko?

Odpowiedz
Cytat
15 odpowiedzi
z48o0

pytanie czy bedziesz sie czul komfortowo grajac dwa limity wyzej, bo pamietaj, ze im wyzej tym latwiej zauwaza to ze grasz pod fiszke. Inna sprawa jak bys gral HU i wiesz ze kolo jest glupi jak but z lewej nogi.

Ja osobiscie jeszcze sie nie bawie w takie rzeczy, pewnie dlatego, ze jeszcze roll mam za maly po upadku ftpa.

BTW co jak co ale wariancja przez takie cos bedzie zajebista :)

Poza tym to duzo zalezy od typu goscia na ktorego polujesz, bo jezeli to CS to takie shoty sa bardzo EV+, ale jak maniak w polaczeniu ze scary money ktorego u niego nie zobaczysz :D moze doprowadzic do tego, ze bedziesz pozniej tydzien odrabial na swoim limicie taka wycieczke :)

Odpowiedz
Cytat
babel92

zależy jaki fish :)

jak masz CS'a to ja często gonię, zwykle to są pierwsze shoty na kolejny limit i zdarzało się to robić z naprawdę niewielką liczbą BI. po prostu grając z CS'em (zwłaszcza z pozycją) możesz super kontrolować pota i vbetować do bólu gdy coś trafisz lepszego.

jak masz maniaka to trochę gorzej, no bo tam variance jest duży, czasem trzeba robić hero calle albo opierać się na jakiś nie do końca sprawdzonych readach czy też czutce ;) tutaj bym uważał i na pewno nie stosował super aggro brm, bo czasem wtopisz 2 stacki, które będą Cię kosztować tyle co 8 na Twoich stawkach + nie będziesz mógł dalej grać, bo roll już nie pozwala -> czasem stiltujesz, zostaniesz za długo i możesz wje*ać pół rolla :P

anyway bumhuting to podstawa :f_love:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

koleś mi poleciał z nl25 na setke, więc tak słabo. pozatym nie tylko on siedzi na stole, bo fiszka wybrał sobie ringi do gry.

mam 0 doświadczenie w tego typu zabawach i tak szczerze nie mam pojęcia jakbym się czuł grając na nl100 mając 11bi zapasu. czasem łapie takie freeny, że nie wiem czy sesja jest plus, czy minus. tzn tak mniej więcej moge określić czy +/- ale jak spojrze na wynik sesji, to czuję się mocno zaskoczony wynikiem

Odpowiedz
Cytat
McBurak

bumhunter - reg, ktory siedzi na wielu stolach i gra tylko przeciwko fishom, odmawiajac regom akcji. Chyba troszke pomyliles pojecia.

edit: a, ok, z twojej pierwszej wypowiedzi wynikalo ze chcesz szukac bumhunterow i grac z nimi, co jest bez sensu :) Co do shotowania wyzej za fishem to jak pisze babel, vs cs jak najbardziej. Ale jesli nie grasz na codzien HU, to nie ma sensu grac underrolled hu z kimkolwiek.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez McBurak
bumhunter - reg, ktory siedzi na wielu stolach i gra tylko przeciwko fishom, odmawiajac regom akcji. Chyba troszke pomyliles pojecia.

edit: a, ok, z twojej pierwszej wypowiedzi wynikalo ze chcesz szukac bumhunterow i grac z nimi, co jest bez sensu :) Co do shotowania wyzej za fishem to jak pisze babel, vs cs jak najbardziej. Ale jesli nie grasz na codzien HU, to nie ma sensu grac underrolled hu z kimkolwiek.

nie nie nie. to ja jestem w tym przypadku bumhunterem :)

Odpowiedz
Cytat
arkeyo

Nic mnie tak nie wkurza jak gość, który siedzi na 4 stołach hu i insta sit outuje gdy się dosiądzie drugi reg i uważa to za jak najbardziej ok zachowanie, ale jeśli fish zgarnie jego stacka w pierwszym rozdaniu i ucieknie to jest oburzony i pierwsze co robi to wkleja ' hit and run scum ' na ptr.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

ekhm :D czy ktoś czytał sam początek? :D napisalem że grałem na ringu. stół zaczął się sypać i z 9 graczy zostałem sam w HU z fiszką, którego zgoliłem do zera. Zachęcony chciałem go doić dalej, tylko on poleciał z nl25 na nl100, dosiadł się na kolejnego ringa, a na to nie byłem gotowy. ot cała historia

Odpowiedz
Cytat
arkeyo

Ja nie nazywam Cie bumhunterem. Napisalem tylko wnioski do jakich doszedlem wczoraj w czasie sesji bo troche mnie to wkurzalo. Odnosnie Twojej decyzji to tak jak juz pisano, jesli nie grasz hu to raczej nie warto ryzykowac.

Odpowiedz
Cytat
McBurak

Ja tam tbh jestem troche bumhunterem ;) Nie takim hardcore'owym, ale jak teraz np shotowalem nl100 z 35bi (bardzo malo jak na hu) to odmawialem akcji wszystkim regom i nawet lepszym fish-regom, bo zwyczajnie nie moglem sobie pozwolic na jakiekolwiek high-variance mecze.

Odpowiedz
Cytat

Ja z kolei b. często otwieram stoliki FR => do nowych stołów b. często dosiadają się fishe, gdy siada jakiś reg z którym nie chcę grać po prostu sitoutuję póki nie będzie 3handed + ;)

Odpowiedz
Cytat
zendera

Napisane przez sickpastor
Ja z kolei b. często otwieram stoliki FR => do nowych stołów b. często dosiadają się fishe, gdy siada jakiś reg z którym nie chcę grać po prostu sitoutuję póki nie będzie 3handed + ;)

Jak miałem jeszcze rolla na FTP, to robiłem tak samo. Granie HU z regiem (który często miał 70k+ lifetime winnings) nie było specjalnie dochodowe, ale z regiem + donkiem już tak.

Odpowiedz
Cytat
TheBluffPL

bumhunting is da nutz

Odpowiedz
Cytat
Fafarafa

Jeżeli multitablingujesz, to jak dla mnie gonienie za fiszem z NL25 na NL100 to bzdura, bo na każdym innym stole na swoich stawkach masz takich samych osłów, a tylko zwiększasz wariancję. Co innego jak ktoś gra 4-6 stołów SH, ma jakieś doświadczenie w HU i jest okazja żeby pograć z pozycją na fisza.

Prawdziwa zabawa zaczyna się od NL100+, gdzie zdarzają się mistrzowie którzy w 30 min potrafią przegrać 10 stacków, po czym idą "odrabiać" na NL400 (ale takie cuda to raczej tylko na FTP:)).

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Fafarafa

Prawdziwa zabawa zaczyna się od NL100+, gdzie zdarzają się mistrzowie którzy w 30 min potrafią przegrać 10 stacków, po czym idą "odrabiać" na NL400 (ale takie cuda to raczej tylko na FTP:)).

Dobre, chciałbym to zobaczyć, a jeszcze bardziej przywitać kogoś takiego ;)

Odpowiedz
Cytat

swego czasu na rushu nl400 sh potrafilo grac 5-6 osob z czego 2 osoby to jacys mega fisze

Odpowiedz
Cytat