Przejdź do forum
BSS nl5 ku)#*%(%^

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] BSS nl5 ku)#*%(%^

11 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
890 Wyświetlenia
Gregoriov
PokerStrategist

Witam wszystkich serdecznie,

Mam takie małe pytanie. Czy to normalne ze w ciagu 2 dni trace 12 BI po ok 2k rak ?
Gram abc pokera , wyssalem cala wiedze z basic i brazu artów BSS ale to nie pomaga kiedy prawie kazde moje 2 pary sa bite przez 3jke , 3jka przez streeta , street przez kolor itd , szczególnie że kolesiom jakieś niesamowite auty których mieli 2-4 wpadaja na turnie i riverze , jak juz trafiam solidnego monstera nikt sie nie wypłaca , czuje sie jakbym gral z pokazanymi kartami i powiem szczerze trace wiare w strategię. Gram rushpoker na FTP. Jeśli ktoś miał podobne wrażenia z gry i to jest normalne to proszę o jakiś feedback bo szlag mnie już trafia. PO prostu zastanawiam się czy poker to nie strata czasu jeśli 2 dni zabierają mi 2 tygodnie pracy.

10 odpowiedzi

Nie, to nie jest normalne 12BI stracic w 2k rak. :D Tiltowales zapewne, wnioskuje z Twojego postu. Wrzuc sobie samowykluczenie na pare dni i wtedy wszystko przemysl. :)

Pewnie musisz się czuć tak:

Ale prawda jest IMO taka, że raczej to Ty nie grasz najlepiej. Skupiasz się na bad beatach, np. na AA vs KK all-in na PF. Wszyscy grają w takiej sytuacji tak samo - zatem nie zajmuj się spotami, na które nie masz wpływu.

Zajmij się tymi, gdzie jest więcej możliwości gry postflop, gdzie mogłeś popełnić błąd - na które masz znacznie większy wpływ i więcej możliwości na prawidłowe rozegranie.

Gregoriov Autor wątku
Gregoriov
PokerStrategist

Hewitt , faktycznie ostatnie 2-3 BI przetiltowalem ale pozostale pozostaje dla mnie zagadką... Mati staram się trzymać tego co w artach , na prawdę nie jest to super skomplikowane i masz rację tak właśnie się czuje ;[

Na rushu jest bardzo trudno, tez tam dostalem baty. :( Sprobuj moze gdzie indziej...

rush poker to zuuuooooo! miałem to samo. remedium? nie grać. złoto sobie na ps.com wyrobiłem, ale bardziej bym się cieszył z tych pieniędzy wtopionych :D

Nomedes
PokerStrategist

to normalne, nic sie nie przejmuj ja stracilem na rushu NL10 w 4,3k rak 20BI

TAK! RUSH to ZUO! nie graj tam bez PT albo wogole tam nie graj szczegolnie FR bo tam naprawde ludzi graja wszystko i dobieraja wszystko, a chodzi glownie o to ze na normalnym stole mzesz szybko rozpoznac donka i wczuc sie w jeo "tok myslenia" lol i AI z nikad a na rushu to odpada niestety, donk pozostaje ukryty az jest za pozno

Thorek
Oldschool Grinder

Witaj.

Przede wszystkim pierwszy podstawowy błąd to gra na rush poker, które jest z racji swojej specyfiki bardzo swingowe, a jak widać na takie typu swingi przygotowany jeszcze nie jesteś. Powinieneś grać na normalnych stolikach, gdzie możesz obserwować grę przeciwników, zbierać na nich statystyki i dzięki temu adaptować swoją grę do nich. Na rush poker tracisz wiele atutów, które mogą ci pomóc w zdobywaniu przewagi nad przeciwnikami.

Kolejna sprawa to analiza rozdań. Często nawet w wydawałoby się standardowych zagraniach popełniamy błędy w myśleniu, co w kumulacji z innymi może wpływać niekorzystnie na nasze wyniki. Dlatego też polecam ci korzystanie ze świetnej możliwości jaką daje ci PokerStrategy.com, czyli wrzucanie rozdań na forum, gdzie nasi judge ocenią twoje rozegrania i pomogą ci wskazać ewentualne leaki.

Pozdrawiam i powodzenia.

to fakt, że rush jest mocno swingowy, ale da się tam "rozje*ać bank" ;)

szok38
Elite Grinder

Akurat się nie zgodzę z Thorkiem mimo pełnego szacunku jakim Go darzę.Rush Fr nie jest sweengowy.Owszem zdarzają się złe dni nie do przełamania. Ale sam rush nie jest swingowy o ile gra się ABC. Na oko to minimum 300k tam rozegrałem?? Żadnych wielkich sweengów tam nie ma.Pozdro

matikosa filmik wymiata :D :D :D