Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Bss Nl4

13 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
650 Wyświetlenia

Witam,

Jest mi bardzo ciezko przebic sie przez ten poziom (NL4). Moje podbicia przed flopem czy cbety nie maja zadnej wartosci dla innych graczy. Bardzo czesto zdarza sie, ze moja silna reka przed flopem, czy nawet na flopie, zostaje zjedzona przez jakies dziwne uklady kompletowane przez przeciwnikow na riverze. Standarowy scenariusz wyglada tak, ze bardzo powoli pne sie do gory przez kilkaset rak zeby potem stracic wszystko w magicznym rozdaniu gdzie przeciwnik lapie outa do gut shota na riverze mimo moich silnych betow na poprzednich streetach. Powoli zaczyna denerwowac mnie to, ze znajduje sie w tym samym miejscu co ok 8 tys rak temu.
Im wiecej gram na tym poziomie (na razie 17 tys rozdan) tym dochodze do wniosku, ze podbijanie moich premium hands przed flopem nie ma sensu w long runie. Poniewaz zawsze w rozdanie wejda 3-4 osoby i jest bardzo duza szansa, ze ktoras z nich zlapie jakiegos monstera.

Na co powinienem zwrocic uwage zeby pokonac ten dziwny limit?

12 odpowiedzi

Napisane przez muchacho86
Witam,

Jest mi bardzo ciezko przebic sie przez ten poziom (NL4). Moje podbicia przed flopem czy cbety nie maja zadnej wartosci dla innych graczy. Bardzo czesto zdarza sie, ze moja silna reka przed flopem, czy nawet na flopie, zostaje zjedzona przez jakies dziwne uklady kompletowane przez przeciwnikow na riverze. Standarowy scenariusz wyglada tak, ze bardzo powoli pne sie do gory przez kilkaset rak zeby potem stracic wszystko w magicznym rozdaniu gdzie przeciwnik lapie outa do gut shota na riverze mimo moich silnych betow na poprzednich streetach. Powoli zaczyna denerwowac mnie to, ze znajduje sie w tym samym miejscu co ok 8 tys rak temu.
Im wiecej gram na tym poziomie (na razie 17 tys rozdan) tym dochodze do wniosku, ze podbijanie moich premium hands przed flopem nie ma sensu w long runie. Poniewaz zawsze w rozdanie wejda 3-4 osoby i jest bardzo duza szansa, ze ktoras z nich zlapie jakiegos monstera.

Na co powinienem zwrocic uwage zeby pokonac ten dziwny limit?

podłączam się...

przebijaj w takim razie odpowiednio wiecej preflop , niech sprawdza cie tylko dobre rece, wykorzystuj max value z TPTK allinuj sie z TPTK i monsterow. wynik przyjda z czasem a moze sprobuj shorthanded

gladius01

Miałem to samo i zmieniłem strategie na sss i limit na nl25 i jest o wiele lepiej.
Na tych mikro stawkach grają dosłownie z wszystkim i już miałem dość przegrywania AA z 56o.

Endurx

_o: Ja gram NL4 i wiem jak trudna może być na początku gra z ludźmi z tego limitu, w wielkim skrócie już powyżej kolega dał odpowiedź, należy potężnie value betować swoje ręce i stackować się o ile to możliwe z TPTK na w miarę bezpiecznym boardzie, często sprawdzi nas TPNK jak i również jakiś bezsensowny draw u przeciwnika.

56 tyle ze suited jest reka ktora ma najwieksze szanse w starciu z pocketem AA kolego :) zlamie ci asy raz na 4 :D

herekPL

Napisane przez goDrut allinuj sie z TPTK i monsterow. wynik przyjda z czasem

Z moich nikłych doświadczeń wynika ze TPTK to ja nie chce sie olkować.

Niedawno musiałem gruntownie przestudiować swoją grę, gdyż miałem spore leaki (czytaj przegrywałem) -> i polecam to tobie, bo 90% przypadków przegrana leży po naszej stronie, a nie <>< którym dochodzi 2outer.

Najwięcej traciłem $ na układach typu TP, OverP, MidP, oraz na przecenianiu układów typu AK, AQ i spółka kiedy to nie trafiłem flopa i za wszelką cenę chciałem agresją wygrać pota.

Po analizie wyciągnąłem wnioski i z parami staram sie grać o małe pule, nie angażować się za bardzo gdy napotkam opór, oraz bez problemu zrzucić AK gdy nic nie trafiam - nie kozacze :). Staram się teraz grać bardziej z pozycją i zmiejszyć CB bo 89% miałem.

Wrzuć może staty VP/PFR/AF/CB flop/Cb turn/3B

Przestudiuj też swoje najwieksze przegrane i wygrane, zapisz to na kartce i wyciągnij wioski. Założe się, że wtedy nie zwalisz winy na <><

pozdr

bebek

Jeśli nie możesz przejść nl4 to coś rzeczywiście jest nie tak z Twoja grą....
Może poświęć więcej czasu na edukacje, wklejaj i czytaj oceny rozdań itp.

Ja mam troche inne odczucia z tego limitu:
podbijam z AA/KK = fold, fold, fold ......
podbijam z QQ = call, call , raise = flop AAK :/
trafiam monstera na flopie (kolor,strit,full) = fold, fold, fold
trafiam 2nd monstera (flush K-high ) = call, raise, AI i pokazuja mi nutsy :/
czasami mam wrazenie ze te pacany widza moje karty i soft jest naprawde rigged, no bo kurna jak np. podbijam z CO z QJo, dostaje call, flop QJJ, a kolo mi QQ pokazuje, to chyba juz jest przesada.
itp., itd. i tak do usrania.
Tak wiec glowa do gory i byle do limitu gdzie ludziom sie zaczyna wlaczac jakies logiczne myslenie

herekPL

ile grasz rąk na tydzień?

hoolender

Nie chce nic mowic ale moze macie za slabe umiejętnosci? Nigdzie tak nie oddają chetnie kasy jak na NL4. Co z tego że wyżej, nie pójdzie za wszystko trzymając na ręce 45s.Zgarniecie blindy ze swoim AA.
Albo z JJ,QQ nadziejecie sie na AA.

herekPL

Nie zgodzę sie. Na FTP poziom o niebo wyższy niż na P*. Wystarczy tylko spojrzeć na % ogladalności flopa -> FTP masz moze z 12 stolików 30%+, na P* masz na odwrót.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Przepraszam, ze nie odpisywalem we wlasnym temacie, ale w tym tygodniu nie bylo mnie praktycznie w domu.

Po 18k rak moje statystyki to

VP: 16.62
PFR: 8.78
AF: 2.37
CB flop 45.86
3B: 5.26

goDrut, dzieki, wydaje mi sie, ze to pomoglo. Zwiekszylem moje podbicia, preflop z 4bb+1 do 6bb+1, a na flopie staram sie podbijac do wysokosci puli.

edit:

Pierwsze rozdanie z dzisiejszej sesji i od razu BI w plecy :/

** Cassava Hand History for Game 134751286 **
$0.01/$0.02 Blinds No Limit Holdem - *** 04 11 2009 22:23:07
Table Necochea (Real Money)
Seat 4 is the button
Total number of players : 8
Seat 2: Oaksey1 ( $1.97 )
Seat 3: muchacho86 ( $4 )
Seat 4: StasTank ( $0.70 )
Seat 5: mandarinka25 ( $1.66 )
Seat 6: heberta ( $2.11 )