Przejdź do forum
[BSS] AK AQ all in?

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] [BSS] AK AQ all in?

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
556 Wyświetlenia
kropiskooo
PokerStrategist

Witam.
Od niedawna zacząłem grać taktyką BSS i mam pewien problem z rozgrywaniem AK lub AQ nawet w kolorze. Gdy dostaje ww karty i zaczynam raisowac przed flopem powinienem sprawdzać gościa który mi rzuca all-in'a (mamy przybliżone stacki), jakie zagranie jest lepsze? Zrzucić karty czy spokojnie callowac? ?Pytam bo już kilka razy spotkałem się z tą sytuacją i ciężko mi było podjąć jakąkolwiek decyzje.

5 odpowiedzi

grasz short handed czy fullring i na jakich stawkach ?

smolak
Oldschool Grinder

Rozumiem, że grasz na mikrostawkach, FR??

To są karty, z którymi nie warto się pakować allin już przed flopem. Dlatego lepiej będzie je wyrzucać. No chyba, że grasz przeciwko jakiemuś psycholowi, który co chwila cię przebija wtedy z AK w kolorze możesz go callnąć.

Alliny możesz sprawdzać z AA, KK i ewentualnie QQ.

kropiskooo Autor wątku
kropiskooo
PokerStrategist

FR NL2$

fullring niestety nie garm ale mysle jak dasz call z AK na takich stawkach nie bedzie to bledem, na short handed na NL2 AK jest easy allin, AQ zrzucam:)

kempesKGB
Oldschool Grinder

jezeli nie masz informacji, ze gosc gra alliny z rekami typu AJ, AT, 99 czy slabszymi trzymaj sie artykulow -> allin z KK, AA
jesli masz takie ready mozesz sie stackowac z AK, AQ, QQ czy nawet slabszymi rekami, jesli gosc gra tak z trashem, aczkolwiek zwiekszy to wariancje duzo bardziej niz winrate a NL2 to limit przez ktory mozna sie bardzo latwo przebic bez niepotrzebnych downswingow