Witam mam pytanie do bardziej doświadczonych graczy. jakie są różnice i podobieństwa pomiędzy BSS a SSS, która taktyka jest bardziej opłacalna i dlaczego
Gry ABC SSS można nauczyć małpę
a wynik w większym stopniu zależy od właściwego wyboru stołów i cierpliwości (szczęścia) niż umiejętności.
BSS to głównie gra post flop, umiejętność czytania przeciwników, robienie szczegółowych notatek i korzystanie z nich.
SSS>BSS
Dzieki nie wiedzialem ze jestem malpa a i od kiedy poker zalezy od szczescia
♠_confused: ♠_o:
Aha a w SSS nie robi sie notatek, nie korzysta sie ze statystyk?? ♠_ugly: ♠_thumbsup:reszta komentarza jest zbedna...
A co do autora postu to wszystko zalezy od ciebie co ci bardziej odpowiada.Uzytkownicy nie udziela ci informacji co jest lepsze bo gracz BSS powie ze jego odmiana, a ja np ze wole SSS.
IMO SSS jest duzo bardziej prostsza strategia, i szybciej grajac po 15 stolow SSS wyrobisz jakies tam bonusy.Ale ma to swoja wade bo musisz miec duzo zaparcia i motywacji do tej strategii zeby przez pare miesiecy, dzien w dzien tluc SSS. Chodz wielu daje rade i gra SSS z sukcesami.
BTW jakos nigdzie nie trafilem na tableki i badania zeby okazalo sie ze gra BSS jest bardziej oplacalna od SSS.Wiec wybierz to co ci bardziej odpowiada i daje radosc z gry.
Napisane przez Awikun
Gry ABC SSS można nauczyć małpę
Jak łysy grzywką o kant kuli....
OK poprawiam się
SSS to najwyższy stopień wtajemniczenia w sztukę gry w pokera.
Do prawidłowej gry niezbędny jest analityczny umysł, perfekcyjna znajomość rachunku prawdopodobieństwa oraz umiejętność szybkiego liczenia w pamięci całek i różniczek. Umiejętność gry post flop JEST NIEZBĘDNA !!!
Podsumowując : SSS to strategia, którą mogą grać tylko prosi i geniusze/
PS. Teraz OK?
Awikun - niech ta małpa, która opanowała ABC spróbuje zagrac na NL200+, zobaczymy jak sobie da radę.
Mój tekst dotyczył ABC SSS a na NL 200 to może nie wystarczyć.
Nie mam nic przeciwko graczom SSS ale niech nie piszą tutaj bajek, że SSS to "rocket science" bo ta "strategia" jest prosta jak konstrukcja cepa.
OK, kumam. Zgadzam się, że jest proste, ale wynik nie zależy od szczęścia - ta strategia po prostu działa
Oczywiście zarobki dużo mniejsze niż w BSS, ale są.