Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] bm rush

8 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
413 Wyświetlenia

Witam. Ile bi powinien wynosić mój br na rush full ring? czy można shotowac wyższy limit? jeżeli tak to przy ilu bi i po jakiej ewentualnej stracie powrót na niższy limit? za wszelkie rady i opinie z góry dzięki:D

7 odpowiedzi

Teoretycznie jest to sprawa indywidualna, ale raczej minimum to do nl25 min. 25bi.
nl50 30bi+

dalej nie byłem, nie wiem ?(

slimy3

Na rushu sa calkiem duze swingi. Na NL50 mialem ze dwa po 20BI, iec proponowalbym troszke bardzij konserwatywny BM _wink: Ale to kwestia indywidualna. W Poker Blueprint (chyba) bylo to fajnie napisane . Cos w stylu: jezeli masz 18 lat to uprawiaj jak najagresywnijeszy BM by jak najszybciej wejsc wyzej - jak sie wyzerujesz to w wieku 18 lat masz duzo czasu, by sie odbudowac. Jak jestes starszy to juz nie masz tyle czasu (i checi pewnie tez nie) _wink:

EDIT
Wg mnie wazniejsza jest strategia kiedy wracamy nizej niz kiedy wchodzimy wyzej. Bo co nam z tego, ze wejdziemy na limit ze 100BI i nigdy z niego nie bedziemy chcieli zejsc? Juz lepiej stosowac BM 20BI i schodzic jak stracimy np. 3-5BI. Jednak wiaze sie to z pewnym dyskomfortem psychicznym. A i 3-5 BI to czysto teoretyczny przyklad, na rushu chyba nie wykonalne, bo to mozna stracic w 5 minut.

Slimy, jeśli można spytać to jak wygląda Twój winrate na nl50?

slimy3

Napisane przez Tomcio18
Slimy, jeśli można spytać to jak wygląda Twój winrate na nl50?

marnie _mad: jak patrzylem kolo stycznia to mialem 2-2.5bb/100 ostatnio gram troszke lepiej i wyniki sa lepsze, ale musilabym sprawdzic, bo nie pojecia czy cos sie zmienilo - po prostu nie patrze na to regularnie _wink:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

czyli jak by to wyglądało przy 30bi na nl50 powiedzmy? w filmiku the naturata wspominał on ze tak 35 bi a nawet więcej. wiec jakby wyglądało shotowanie przy powiedzmy 30 bi właśnie?

slimy3

sprawdz na sobie. zrob shota, daj sobie 3-5bi jak stracic wroc nizej. zobaczysz czy czujesz sie bezpiecznie majac 30bi czy nie i bedziesz wiedzial. sam na nl50 shotowalem przy 25BI, ale teraz grajac wiem, ze nie gram komfortowo przy takim rollu i stosuje bardziej konserwatywny bm _wink:

denacikk

Ja wszedlem 2 dni temu na nl50 z 2bi, aktualnie mam prawie 9 ale nie polecam tej metody ;]