Cześć.
Chciałbym dzisiaj rozpocząć dyskusję o maksymalizacji ilość gry na słabych graczy poprzez otwieranie znacznie słabszych rąk niż w standardzie na NL10 SH. Kiedyś na filmie widziałem jak trener na tych samych stawkach otworzył A4o z MP tylko dlatego, że przed nim znajdowały się rybki. Niestety jedna sytuacja nie rozwinie wszystkich moich wątpliwości dlatego chciałbym tutaj porozmawiać o takich zagraniach.
Nie wiem w jakim stopniu inni gracze mają wpływ na to czy będziemy na rybki otwierać mniej czy więcej. Pewnie wolimy graczy tight którzy często nie będą nam przeszkadzać aczkolwiek nie sądzę też, że nagle jakiś bardziej loose gracz będzie nasz częściej 3-betował lub callował.
Na razie aby to uprościć stworzyłem ogólną matrycę dla wszystkich pozycji jeżeli przed nami znajduje się rybka która ma ponad 40 VPIP. Na podstawie tego A4o które zobaczyłem u trenera stworzyłem taki zakres:

Czy sądzicie, że jest to dobry sposób maksymalizacji gry na rybki a tym samym zwiększenia swoich wygranych? Macie jakieś uwagi, propozycje?