Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Axs na BB

8 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
455 Wyświetlenia
szwejoslaw

Mam pytanie odnośnie BB, jak rozgrywacie A10s i niżej, na podbicie z SB, nie wiem czy 3 bet jest tu opłacalny? w końcu na 4 bet pokazujemy blef, na call od przeciwnika liczymy na flop'a, jakie jest wasze zdanie?? ( oczywiście mowie o grze z przeciwnikiem w miarę rozgarniętym), moim skromnym zdaniem call chyba jest najlepszy zawsze mamy pozycje.

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
preludiumm

To zależy ile ten SB stealuje, ile folduje na 3bety jak gra postflop, nie ma jednej recepty ;)

np. jak dużo folduje na 3bety to 3bet jest ok, najczęściej wygrywasz pule już przed flopem i może faceta nauczysz.

jeśli np. mało folduje na 3bety czy często się odwija, ale postflop łatwo odpuszcza to można callować i raiseować flopy/ turny, albo po prostu floatować i kraść mu pule na turnie.

Jeśli np. facet gra 8/6 i mało stealuje to pasujemy.

i tak można jeszcze trochę :P

Odpowiedz
Cytat
szwejoslaw Autor wątku
szwejoslaw

tylko wiesz w miarę rozgarnięty przeciwniki zrozumie ze gram pod jego staty, przypuśćmy ze mam 4 k rak na niego, stil koleś ma 30% fold to 3 bet 55%. Gra już nie jest taka prosta jak mówisz. To jak ktoś ma fold to 3 bet 90% to nawet reki nie potrzeba. Dlatego moim skromnym zdaniem call jest lepszy (szkoda reki i pozycji) i w grze post flop trzeba wykazać się lepszymi umiejętnościami.

Odpowiedz
Cytat
preludiumm

No masz rację, ale dochodzimy do meritum, czyli że to wszystko zależy ;) w tym przypadku też mógłbym to callować i z racji posiadania pozycji po prostu go ogrywać. Poza tym wiesz, nie musisz mu się odwijać czy outplayować postflop w każdym handzie. A na micro (do NL10) to po prostu warto grać swoje i nie kombinować za dużo. Im łatwiejsze spoty będziesz grał tym lepiej. Trudne spoty to lepiej analizować w dziale oceny rąk jak ktoś inny je wrzuca :D

Odpowiedz
Cytat
autic

Napisane przez szwejoslaw
tylko wiesz w miarę rozgarnięty przeciwniki zrozumie ze gram pod jego staty, przypuśćmy ze mam 4 k rak na niego, stil koleś ma 30% fold to 3 bet 55%. Gra już nie jest taka prosta jak mówisz. To jak ktoś ma fold to 3 bet 90% to nawet reki nie potrzeba. Dlatego moim skromnym zdaniem call jest lepszy (szkoda reki i pozycji) i w grze post flop trzeba wykazać się lepszymi umiejętnościami.

yyy czemu nie prosta? Właśnie jest easy straight forward szipujesz w tedy w mu zawsze każdą rękę, z która stilujesz i koleś się gubi i zaczyna popełniać błędy, czyt. calluje zbt szeroko, lub folduje zbyt dużo ~~

Odpowiedz
Cytat

Gdy gramy na BB vs SB gdy SB zbyt wiele stealuje najlepsza opcja jest 3betowanie go dosyc szeroko oraz callowanie szerzej, niskie Ax wolalbym jednak 3betowac. Budujemy w ten sposob dynamike, gosc nie bedzie mogl nas callowac oop, zacznie tiltowac i popelniac bledy 4betujac za czesto albo foldujac za czesto, najlepszym bledem jaki moze popelnic to zaczac callowac nasze 3bety.

Odpowiedz
Cytat
szwejoslaw Autor wątku
szwejoslaw

W sumie nie ma za wiele takich spotów, ale dobrze zagrane sa bardzo oplacalne, postaram sie grac agresywniej takie sytuacje i dam znac o wynikach:) dzieki za pomoc

Odpowiedz
Cytat
czak2

Jak ktos stealuje 20%+ z SB to ja lubie just call z Axs graja bardzo dobrze postflop na pozycji moga dobrze flopowac jak i dobrze sie z nimi semiblefuje a mam wystarczajaco Axo do 3betowania wiec nie musze dorzucac jeszcze Axs bo zaczne nagle 3betowac 20%+

Odpowiedz
Cytat