Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AQ vs 4bet

7 Posty
6 Użytkownicy
10 Reakcje
800 Wyświetlenia
matstardotpl

Czesc,

Czy jest opcja zebym to zrzucil na turnie?
Link Text...

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
Gomez224

1) Pre-flop tutaj raczej nie mam zastrzeżeń
2) Flop tutaj również nie mam zastrzeżeń
3) Na turnie jego range widzę tak z made hand TT, QQ+, AQ i z sensownych blefów o ile je tam ma A:s K:s, A:s J:s no i może A:s T:s. Na taki range masz jakieś 27% equity a potrzebujesz jakieś 29% equity więc call jest na granicy opłacalności. Generalnie im więcej made hand on tam ma a mniej blefów tym call na turnie będzie nieprofitowy w long runie.

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

fold pre fold turn izi, jak nie czytasz gry na tyle zeby to ogarniac to zejdz ze stawek , bez sensu oddawac zetony.
no offence ale to mega izi spot

dobra moze fold pre bez jakichc ridow to przesada , ale turn izi fold imo.
pre mozna nie wierzyc flop mozna nie wierzyc ale turn nie ma bata, moze od biedy czasem czopujesz reszta w pupe.

jak nie masz konkretnych ridow na kolesia ze jest capable to tam nie ma blefow, mozesz zapomniec ze ktos tak gra - tzn ja tak gram, moze ty tez tak grasz ale uwierz mi, tu indywidualne notki tylko wchodza w gre bo tak maly odsetek graczy tych stawek bedzie to gralo z blefami. 90-95% fieldu poprostu ma tam AA KK.

jak ci ciezko przechodza takie foldy to rozkmin to , mi pomaga,
pomysl , na 10 lub na 100 dokladnie takich samych sytuacji , ile razy lapiesz tam blefa....

Odpowiedz
Cytat
Rinnok

easy call T a jak nie chcesz tutaj callowac to folduj w pre :D

Odpowiedz
Cytat
matstardotpl Autor wątku
matstardotpl

Fold pre wydawal mi sie troche tight, ale chyba rzadko bleffuja 4bet na SB

Odpowiedz
Cytat
DXJ07

Nie ma opcji żebyś zrzucił to na Turnie :). Well play. W teorii każda tp jest tam callem z solid ev. Przy założeniu, że BU często wjazd z AK.

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90

Napisane przez matstardotpl
Czesc,

Czy jest opcja zebym to zrzucil na turnie?
Link Text...

Easy call 4bet.
Turn nie ma opcji.

Odpowiedz
Cytat