Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKo NL2

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
822 Wyświetlenia

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]BU (Hero)$1.15:///////;SB$2.10:///////;BB$1.48:///////;UTG2$0.58:///////;MP1$1.25:///////;MP2$0.54:///////;MP3$2.20:///////;CO$1.97:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with A:s, K:c.
UTG2 folds, MP1 calls $0.02, 3 folds, Hero raises to $0.04, SB folds, BB raises to $0.10, MP1 calls $0.08, Hero raises to $0.40, BB raises to $1.50, MP1 folds, Hero calls $0.75.

Flop: ($2.74) 8:h, J:s, 2:d (2 players)

Turn: ($2.74) 5:d (2 players)

River: ($2.74) 6:c (2 players)

Final Pot: $2.74.
Results follow:

Hero shows high card ace(A:s K:c).
BB shows a pair of queens(Q:d Q:h).

BB wins with a pair of queens(Q:d Q:h).

Wszędzie słyszę i czytam że AK jest dobre do all in, ale czy powinienem po przebiciu wepchnąć wszystko na stół? Skoro po moim podbiciu do ,40$ wchodząc za wszystko pokazał że ma coś dobrego na ręce JJ+ do mojego AK jakoś 35% do 65%.
Teraz wydaje mi się że to był błąd.

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
sodiumnitrat
PokerStrategist

Chcesz na NL2, grając stakiem 50bb foldować AK PF? Czy masz jakieś informacje na tego gościa? sądząc po jego staku nie jest mistrzem tych gierek, to jedyne co mogę przypuszczać, i w życiu bym na niego nie wyrzucił AK. Wyjątkiem jest kiedy np masz huda i gość jest ewidentnie nitem, to wtedy to inna sytuacja zupełnie. Na jakiej podstawie przypisujesz mu tylko JJ+? nie sądzisz, że on tam również może mieć AJ, AQ? Czasem może sobie przyspazzuje z 72.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Jeszcze jestem zielony więc piszę co myślę:) JJ+ dlatego że sam nie wchodziłbym po moim raise all in z niczym innym jak takim zakresem rąk. Mam hm ale jeszcze nie miałem żadnych danych na niego.

Czyli według Ciebie wszystko było ok?
Mógłbyś napisać jaka by była Twoja gra w tym przypadku i co by Ci wtedy w głowie siedziało?

Odpowiedz
Cytat