Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKo 4b pot

4 Posty
3 Użytkownicy
10 Reakcje
618 Wyświetlenia
waski33

PokerStars, Hold'em No Limit - $0.02/$0.05 - 6 players
Replay this hand on Upswing Poker

UTG: $5.07 (101 bb)
MP (Hero): $6.60 (132 bb)
CO: $6.74 (135 bb)
BU: $5.00 (100 bb)
SB: $3.74 (75 bb)
BB: $5.00 (100 bb)

Pre-Flop: ($0.07) Hero is MP with K A
1 fold, Hero raises to $0.12, CO 3-bets to $0.35, 3 players fold, Hero 4-bets to $1, CO calls $0.65

Flop: ($2.07) Q 4 A (2 players)
Hero checks, CO checks

Turn: ($2.07) 9 (2 players)
Hero checks, CO bets $1.10, Hero calls $1.10

River: ($4.27) 2 (2 players)
Hero checks, CO bets $3.10, Hero calls $3.10

Yo, yo!
Przeciwnik unkowy reg. Zero info.

PRE: raczej standard. Zwłaszcza, że gramy oop i mamy offsuited. Jego calling range: QQ-JJ,AQs-AJs,AdKd,AQo,AdKh,AdKs,AdKc,AhKd,AsKd,AsKh,AcKd, czyli daję połowę kombinacji, które pozostały, dla AKx. Wychodzi na to, że raczej gorzej niż słabiej wyglądam :D

FLOP: Flop nie jest najgorszy, nie jest najlepszy. Decyduję się na check, żeby zobaczyć jak się potoczy akcja, jeżeli on ma Ax lub Qx albo JJ, to i tak nie mam value 3 beczki.
TURN: wydaje mi się, że mogłem betnąć albo zagrać x/shove, bo karta za dużo nie zmienia.
RIVER: uderza mocno na blanku. Jego range widzę tak: QQ,AQs,AdKd,AhJh,AQo,AdKh,AdKs,AdKc,AhKd,AsKd,AsKh,AcKd, czyli wychodzi z moich obliczeń, że raczej fold. Widzicie tutaj blefy typu KJ albo KT, zamiana w blef KQ w hartsach? Po prostu wydaje mi się, że nie callowałby 4betu z KJ czy KT nawet suited.

Co myślicie? :)

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
mampokera

.

Odpowiedz
Cytat
waski33 Autor wątku
waski33

wybacz, ale tak idiotycznej "oceny" to ja już dawno nie czytałem. nic nie wniosłeś.

Odpowiedz
Cytat
MuskTfujWruk

Jeżeli już zagrałeś x/x flop i x turn to musi być to x/c turn i x/c river na takim stole.
Obierasz też czasami taką linię ze średnimi rękami. Z takich rąk inni gracze starają się Ciebie zrzucić. Jak grasz w ten sposób wyglądasz tutaj w miarę słabo.
Na upartego może być, chociaż ja bym tak nie zagrał. Przeciwnik może nawet myśleć, że vbetuje jakiegoś Ax na tym riverze.

Nie wiem jak inni, ale ja na rush nl25 3betuje np. 78s, 89s, 9Ts z pozycją i czasami calluje 4bety od open raisera z tymi rękami. Mi się lepiej gra takie ręce jako 3bet, bo kiedy dostaje 4bet albo call mojego 3beta, nie jestem zdominowany przez lepsze Ax gdybym mial coś typu A5s czy A9s. Nie wiem czy granie IP raise/call preflop z takimi rękami jest dochodowe, ale je sobie gram czasami w ten sposób :)
Myślę, że jego calling range na Twój 4bet może być trochę szerzy niż podałeś.

Mogłeś postflop zagrać oczywiście normalnie bet flop i decide turn. Wszystkie drawy jak i część nietrafionych rąk grasz bet flop, to czemu nie grać z tak silną ręką jak AK także bet w 4bet pocie na takim stole.

Odpowiedz
Cytat