Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AK NL2

7 Posty
6 Użytkownicy
1 Reakcje
1,186 Wyświetlenia
kaneda69

PokerStars Zoom, Hold'em No Limit - $0.01/$0.02 - 6 players
Replay this hand on Upswing Poker

UTG: $1.80 (90 bb)
MP: $2.15 (108 bb)
CO (Hero): $2.01 (101 bb)
BU: $1.37 (69 bb)
SB: $5.56 (278 bb)
BB: $2.17 (109 bb)

Pre-Flop: ($0.03) Hero is CO with K A
UTG calls $0.02, 1 fold, Hero raises to $0.10, 3 players fold, UTG calls $0.08

Flop: ($0.23) 3 Q 7 (2 players)
UTG checks, Hero bets $0.11, UTG calls $0.11

Turn: ($0.45) A (2 players)
UTG checks, Hero bets $0.26, UTG calls $0.26

River: ($0.97) 7 (2 players)
UTG checks, Hero bets $0.56, UTG raises to $1.33 (all-in), CO (Hero) folds

F: chyba lepiej przeczekac skoro mam fisha a sam nic nie trafiam. On tutaj kazda pare sprawdzi.
T: Juz for value od jakichs parek Qx
R: Bez sensu chyba ten bet bo co tu gorszego mnie callnie

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
verno

bet flop bet turn a na river gram x/c bo jak fish widzi check to często go ponosi i chcę repować tego 7x (ofc czasem go po prostu ma) a nawet Qx zabetuje nie wiedząc czy to for bluff czy for value.

Odpowiedz
Cytat

Cześć,

Na flopie dobrze zagrałeś bet. Zawsze jak grasz cbet bluff na fisha to musisz się zastanowić czy na tej strukturze flopa on często trafia czy nie. W sumie jak grasz na rega to też patrzysz na to w ten sposób.

Jeżeli flopy są dry, takie jak: K72r, Q73r, 662r, T52r, K52tt. etc. to są flopy, na których bardzo rzadko coś trafimy, dlatego fish sfolduje tam tonę układów. Czasem będzie miał parę, ale super często sfolduje.

Na turnie value bet, tylko zagrałbym wyżej, za np 0.35-0,40$. Po pierwsze chcesz wyciągnąć jak najwięcej value od fisha a on callnie z Qx i Ax niezaleznie od sizingu. Po drugie taki bet powoduje, że na river masz łady pot size bet all in dla value. I tak właśnie bym zagrał. Zadałeś pytanie, co gorszego Cię callnie. Oto odpowiedź: Każdy Ax, każda Qx, i bardzo często middle pair, jak jj, TT, 99, bo fish widzi przede wszysktim, że z 99 ma dwie pary, a dwie pary to dobry układ, więc chce callnąć. I prawda, niektóre fishe będą foldować, ale inne callną nawet z 55.

Czyli podsumowując wszystko super zagrane, tylko na turnie można ciągnąć więcej value od fisha i wtedy na river jest ładny bet o pot.

Pozdr

Odpowiedz
Cytat
sanctus123

Dla mnie Cbet na flopie mocno dyskusyjny. Masz lepsze ręce do cbetu w tym spocie:

KQs,KJ scd, KT scd, AA, QQ, KK, 33, 77.
Cbet z AK jest o tyle problematyczny, że i tak bijesz wszystkie Ax które nie trafiły flopa, a raczej fisz Cię nie będzie blefował z Ax na kolejnych streetach.
Ręka która wygrywa SD z całkiem sporą porcją rangu fisha ( Ax) jest zamieniana w blef.

Jeżeli cbet z AK to co grasz na kolejnych streetach na blankach?

fish sprawdza cbet flop z każdą PP od 88 do JJ. Musisz wtedy grać z nastawieniem trzech beczek na kolejnych streetach.
Do barellowania masz dużo lepsze ręce: KJ scd, KT scd (jeżeli spadnie FD lub SD), które przegrywają SD z Ax.
Jesteś wtedy całkiem nieźle zbalansowany, ponieważ tak samo grasz z setami i AQ.

Odpowiedz
Cytat

Cześć,

Dla mnie Cbet na flopie mocno dyskusyjny. Masz lepsze ręce do cbetu w tym spocie:

Nie ma dla mnie znaczenia, czy są lepsze ręce, bo ja chcę tutaj i tak cbetować 100% range'u.

Cbet z AK jest o tyle problematyczny, że i tak bijesz wszystkie Ax które nie trafiły flopa, a raczej fisz Cię nie będzie blefował z Ax na kolejnych streetach.
Ręka która wygrywa SD z całkiem sporą porcją rangu fisha ( Ax) jest zamieniana w blef.

Ja to widzę tak: Gramy w tym spocie cbet 100%. Czasem jest to jako bluff, czasem jest to for value, czasem jest to for protection i denying equity.
Z tą konkretną ręką to nie jest bluff, bo nie spodziewamy sie, że coś mocniejszego sfolduje. ( Być może źle to ująłem w poście wcześniej )
A zatem gramy cbet for protection, bo tak - Ax ma na nas tylko 3 outy, ale już JT albo T9 mają po 6 outów. A więc betując wyrzucamy to equity, które mogłoby nas pobić później.

fish sprawdza cbet flop z każdą PP od 88 do JJ. Musisz wtedy grać z nastawieniem trzech beczek na kolejnych streetach.

Tych rąk jest bardzo mało w porównaniu do całego air, które on zrzuci, dlatego uważam, że cbet jest obowiązkowy. Plus mamy swoje equity przeciwko tym handom.
Gramy z nastawieniem cbet and give up w większości przypadków. Nic nie musimy, bo cbet sam w sobie jest tutaj profitowy. Poza tym w tym konkretnym spocie wyobrażam sobie, że bedzięmy betować A i K na turnie for value. :club: jako semi bluff i dodatkowo być może J i T, ale to niekoniecznie.

Do barellowania masz dużo lepsze ręce: KJ scd, KT scd (jeżeli spadnie FD lub SD), które przegrywają SD z Ax.
Jesteś wtedy całkiem nieźle zbalansowany, ponieważ tak samo grasz z setami i AQ.

Nie zależy nam na byciu zbalansowanym przeciwko fishowi. Co więcej z setem nie cbetowałbym 50% pota, tylko bliżej 80-100% pota.

Pozdr

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

na fllpie zagralbym 1/3 jesli repujesz tu Q , flop dry, nie poptrzebujesz bic za 50% tym bardziej jak masz 2over.

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales

Napisane przez DzikiHenry
na fllpie zagralbym 1/3 jesli repujesz tu Q , flop dry, nie poptrzebujesz bic za 50% tym bardziej jak masz 2over.

Dokladnie, to jest zawsze 1/3. Masz zajebiste bd, na ktorych bedziesz mogl barelowac, Kazda T, kazdy J, kazdy trefl. Nie widze zadnego powodu dla grania tego dziwnego sizingu, ktory zagrales

Odpowiedz
Cytat