Cześć,
Dla mnie Cbet na flopie mocno dyskusyjny. Masz lepsze ręce do cbetu w tym spocie:
Nie ma dla mnie znaczenia, czy są lepsze ręce, bo ja chcę tutaj i tak cbetować 100% range'u.
Cbet z AK jest o tyle problematyczny, że i tak bijesz wszystkie Ax które nie trafiły flopa, a raczej fisz Cię nie będzie blefował z Ax na kolejnych streetach.
Ręka która wygrywa SD z całkiem sporą porcją rangu fisha ( Ax) jest zamieniana w blef.
Ja to widzę tak: Gramy w tym spocie cbet 100%. Czasem jest to jako bluff, czasem jest to for value, czasem jest to for protection i denying equity.
Z tą konkretną ręką to nie jest bluff, bo nie spodziewamy sie, że coś mocniejszego sfolduje. ( Być może źle to ująłem w poście wcześniej )
A zatem gramy cbet for protection, bo tak - Ax ma na nas tylko 3 outy, ale już JT albo T9 mają po 6 outów. A więc betując wyrzucamy to equity, które mogłoby nas pobić później.
fish sprawdza cbet flop z każdą PP od 88 do JJ. Musisz wtedy grać z nastawieniem trzech beczek na kolejnych streetach.
Tych rąk jest bardzo mało w porównaniu do całego air, które on zrzuci, dlatego uważam, że cbet jest obowiązkowy. Plus mamy swoje equity przeciwko tym handom.
Gramy z nastawieniem cbet and give up w większości przypadków. Nic nie musimy, bo cbet sam w sobie jest tutaj profitowy. Poza tym w tym konkretnym spocie wyobrażam sobie, że bedzięmy betować A i K na turnie for value.
jako semi bluff i dodatkowo być może J i T, ale to niekoniecznie.
Do barellowania masz dużo lepsze ręce: KJ scd, KT scd (jeżeli spadnie FD lub SD), które przegrywają SD z Ax.
Jesteś wtedy całkiem nieźle zbalansowany, ponieważ tak samo grasz z setami i AQ.
Nie zależy nam na byciu zbalansowanym przeciwko fishowi. Co więcej z setem nie cbetowałbym 50% pota, tylko bliżej 80-100% pota.
Pozdr