Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 78 nl50 hu

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
446 Wyświetlenia
Aimboy

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.50 BB (2 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Hero (BB) ($86.60)
SB ($29.50)

Preflop: Hero is BB with ,
SB calls $0.25, Hero bets $1.50, SB calls $1

Flop: ($3) , , (2 players)
Hero bets $2.50, SB calls $2.50

Turn: ($8) (2 players)
Hero bets $4.50, SB calls $4.50

River: ($17) (2 players)
Hero checks, SB checks

Total pot: $17 | Rake: $0.50

No właśnie czasami trafi się fishowaty przeciwnik taki jak ten, który czasami dopełnia z sb, czasami raisuje. Tutaj dopełnia, ja mam niezłą rękę, więc go raisuje. Wydaje mi się, że powinienem grać trochę wyżej na turnie. Jak powinienem grać na river? Value bet 1/3 puli (a co wtedy po przebiciu) czy może tak jak zagrałem check/call?

Z góry dzięki za odpowiedź:)

1 odpowiedź

Raisowanie pf z sc przeciwko fiszowi może się opłacić, chociaż ja zazwyczaj raisuję węższy zakres.

Wiele zależy od dynamiki meczu, konkretnie ile foldował do Twoich cbetów oop, czy w zasadzie gra pasywnie z dobrymi układami itd.

Turn rzeczywiście lepiej $6.

Na river w zasadzie zrobiłbym thin value bet. Problemem jest oczywiście fakt bycia bez pozycji, stad ja bardziej lubie rozgrywać sc na buttonie. Z takim stackiem shorty czasami odczytują thin bet na river jako słabość i chcą wygrać rękę robiąc shove, zwłaszcza na drawowatych boardach. Tak czy siak nawet po raise na river to jest dla mnie call.